Υποχρεώνουν τους οδηγούς να τσιπάρουν τα αυτοκίνητά τους – Ξεκίνησε και είναι «για το καλό μας»

του Άρη Δημόπουλου

Πρόκειται για ένα μέτρο που τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει και εφαρμόζεται ήδη σε πολλές επαρχίες της αχανούς Κίνας.

Για την ώρα και μέχρι τις αρχές του 2019 δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Το τσιπάρισμα ωστόσο ΟΛΩΝ των οχημάτων με τεχνολογία εντοπισμού RFIP μοιάζει με κάτι το αναπόφευκτο στην Κίνα που συνεχώς…εξελίσσεται.

Η κινεζική κυβέρνηση ουσιαστικά εξαναγκάζει τους οδηγούς νέων οχημάτων να βάλουν το RFID chip στο αμάξι τους, ενώ παράλληλα στην χώρα αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς η τεχνολογία των μικρο-τσιπ.

Με όχημα την…προστασία του περιβάλλοντος (μέσω του ελέγχου των ρύπων), της οδικής ασφάλειας αλλά και της μείωσης της εγκληματικότητας, το Πεκίνο δρομολογεί ήδη από το καλοκαίρι του 2018 το τσιπάρισμα ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των καινούργιων οχημάτων.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από το 2019 λοιπόν η Κίνα θα απαιτεί από όλα τα νέα αυτοκίνητα να έχουν ένα τσιπ RFID εγκατεστημένο στο παρμπρίζ τους.

Έκθεση μάλιστα της Wall Street Journal αναφέρει πως ειδικοί «αναγνώστες των τσιπ» τοποθετημένοι κατά μήκος των δρόμων θα ανιχνεύουν το σήμα που εκπέμπεται και ακαριαία θα μεταφέρουν πληροφορίες στο Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.

Όσο για την πιθανή έλλειψη RFID chip που ενδεχομένως να προκληθεί λόγω της μεγάλης συσσώρευσης του κόσμου, η κινεζική κυβέρνηση έχει τη «λύση» και για αυτό.

Πολλά δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να διοχετευθούν σε νέο επενδυτικό ταμείο που θα είναι υπεύθυνο αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση κινεζικών εργοστασίων παραγωγής chip.

Σας φαίνονται μήπως μακρινά όλα αυτά; Ίσως ακόμη και…τρομακτικά;

Προς λύπηση πολλών δεν πρόκειται για κάποιο σενάριο καταστροφολογίας ή άλλο ένα «fake news», αλλά για ότι ήδη βρίσκεται προ των πυλών και στην Ελλάδα.

Θυμηθείτε τα ηλεκτρονικά διόδια:

el.gr

Loading...

2 thoughts on “Υποχρεώνουν τους οδηγούς να τσιπάρουν τα αυτοκίνητά τους – Ξεκίνησε και είναι «για το καλό μας»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *