Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:22 - 18/03/2023

Τα ανθρωποειδή ρομπότ έρχονται.

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ρομπότ σε σχήμα ανθρώπου με επιδέξια χέρια θα στελεχώνουν αποθήκες και καταστήματα λιανικής πώλησης, θα φροντίζουν ηλικιωμένους και θα εκτελούν οικιακές εργασίες μέσα σε μια δεκαετία περίπου, σύμφωνα με μια νεοσύστατη επιχείρηση της Silicon Valley που εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτού του οράματος.

Γιατί έχει σημασία: Οι δημογραφικές τάσεις – όπως η συνεχιζόμενη έλλειψη εργατικού δυναμικού και η αυξανόμενη κρίση φροντίδας ηλικιωμένων – κάνουν τα πλήρως λειτουργικά ανθρωποειδή ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη να φαίνονται δελεαστικά ελκυστικά.

Εταιρείες όπως η Amazon φέρονται να ανησυχούν για την εξάντληση των εργαζομένων σε αποθήκες, οι θέσεις εργασίας των οποίων είναι σωματικά και πνευματικά απαιτητικές με υψηλή φθορά.

Οδηγώντας την είδηση: Η εταιρεία λέει ότι τελικά θα είναι σε θέση να περπατάει, να ανεβαίνει σκάλες, να ανοίγει πόρτες, να χρησιμοποιεί εργαλεία και να σηκώνει κουτιά – ίσως ακόμη και να φτιάχνει δείπνο.

Η εταιρεία είναι το πνευματικό παιδί του Brett Adcock, ενός επιχειρηματία της τεχνολογίας που στο παρελθόν ίδρυσε την Archer Aviation (μια εταιρεία κατασκευής “ιπτάμενων ταξί” που μπήκε στο χρηματιστήριο) και την Vettery (μια διαδικτυακή αγορά προσλήψεων που ο ίδιος και ένας συνεργάτης του πούλησαν για 100 εκατομμύρια δολάρια).

Έχει συγκεντρώσει μια ομάδα 40 αστέρων, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων ρομποτιστών από την Boston Dynamics και την Tesla.

Μετακόμισαν σε εγκαταστάσεις 30.000 τετραγωνικών μέτρων στο Sunnyvale της Καλιφόρνια, όπου σχεδιάζουν να στήσουν μια εικονική αποθήκη για να δοκιμάσουν το πρωτότυπό τους.

“Μόλις τον Δεκέμβριο τελειώσαμε με το ανθρωποειδές μας σε πλήρη κλίμακα”, λέει ο Adcock στο Axios. “Θα το περπατήσουμε μέσα στις επόμενες 30 ημέρες”.

Πού βρίσκεται: Το πρωτότυπο – που ονομάζεται Figure 01 – στέκεται περίπου 1,75 μέτρα και ζυγίζει 130 κιλά.

Θα είναι πλήρως ηλεκτρικό, θα λειτουργεί για πέντε ώρες με μια φόρτιση και προορίζεται για χρήση σε αποθήκες.

“Πιστεύουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε σε εμπορική λειτουργία μέσα σε λίγα χρόνια”, λέει ο Adcock στο Axios. “Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να κάνουμε τις περισσότερες δουλειές – δουλειές σωματικής εργασίας που οι άνθρωποι δεν θέλουν να κάνουν”.

Ναι, αλλά: Τα ανθρωποειδή ρομπότ είναι εκπληκτικά δύσκολο να κατασκευαστούν και να κατασκευαστούν ώστε να αποδίδουν αξιόπιστα.

Υπάρχουν πολλές σχεδιαστικές προκλήσεις, από την απλή ισορροπία μέχρι την αντιγραφή των ανθρώπινων κινήσεων.

“Πρέπει να μπορούμε να το σπρώχνουμε και να μην πέφτει κάτω”, λέει ο Adcock για το Figure 01. (Η Boston Dynamics έχει πολλά βίντεο με ρομπότ που κάνουν λάθος στο YouTube).

Από εκεί και πέρα, ο προγραμματισμός ενός ρομπότ για να μετακινεί κουτιά σε μια αποθήκη είναι πολύ πιο εύκολος από το να το μηχανευτεί, ας πούμε, για να μαγειρέψει ένα γεύμα.

Τι λένε: “Αντιμετωπίζουμε υψηλό κίνδυνο και εξαιρετικά χαμηλές πιθανότητες επιτυχίας”, έγραψε ο Adcock σε μια δήλωση αποστολής.

Όμως σε συνέντευξή του εξέπεμπε αισιοδοξία: “Αυτά τα πράγματα δεν ήταν δυνατά πριν από 10 χρόνια – νομίζω ότι είναι δυνατά τώρα”.

Πριν από μια δεκαετία, “απλά δεν είχατε την ενέργεια ή την πυκνότητα ισχύος για να το κάνετε αυτό να λειτουργήσει”.

Έλεγχος της πραγματικότητας: Η μηχανική των ρομπότ είναι δαπανηρή. Ο Adcock λέει ότι χρηματοδοτεί μόνος του την Εικόνα: “Έβαλα 10 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι”.

Μεγέθυνση: Η Goldman Sachs δημοσίευσε μια πρώτη ερευνητική έκθεση για τον τομέα των ανθρωποειδών ρομπότ τον Νοέμβριο, εκτιμώντας ότι “μια αγορά 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ή και περισσότερο) σε ρομπότ μεγέθους και σχήματος ανθρώπου είναι εφικτή μέσα στα επόμενα 10 έως 15 χρόνια”.

Η αγορά αυτή “θα μπορούσε να καλύψει το 4% της προβλεπόμενης έλλειψης εργατικού δυναμικού στην μεταποίηση στις ΗΠΑ έως το 2030 και το 2% της παγκόσμιας ζήτησης για φροντίδα ηλικιωμένων έως το 2035”.

Η μεγάλη εικόνα: Η σύγχρονη αναζήτηση για την κατασκευή ενός ρομπότ που να μοιάζει και να αισθάνεται σαν άνθρωπος ξεκίνησε σοβαρά πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, με τον Atlas της Boston Dynamics – τον οποίο ο συγγραφέας τεχνολογίας John Markoff συνέκρινε κάποτε με τον C-3PO από τον “Πόλεμο των Άστρων” – να πρωτοστατεί.

Σήμερα, το Atlas και το CyberOne της Xiaomi τείνουν περισσότερο προς την έρευνα παρά προς τις εμπορικές εφαρμογές.

Το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της Tesla είναι πιθανό να είναι ο κύριος ανταγωνιστής του Figure – ο Elon Musk έχει περιγράψει παρόμοιες φιλοδοξίες με αυτές του Adcock για το “Tesla Bot”. (Δείτε το σε δράση εδώ.)

Ένας άλλος ανταγωνιστής: Agility Robotics, του οποίου το ανθρωποειδές ρομπότ, Digit, στοχεύει επίσης σε εργασίες αποθήκης. (Δείτε την απόδοσή του εδώ.)

Αλλά υπάρχει παντού πυρετός ρομπότ. Στο SXSW στο Ώστιν, η Disney μόλις παρουσίασε ένα ρομπότ λαγού που κάνει πατίνια, κάνει τούμπες και έχει σκοπό να μοιάζει με την Judy Hopps από το “Zootopia”.

Και τα μη ανθρωποειδή ρομπότ αρχίζουν να γυμνάζουν τους μύες τους ως φύλακες ασφαλείας, πλυντήρια τζαμιών, διανομείς φαγητού και μάγειρες τηγανητών φαγητών. (Μερικές φορές με ανάμεικτα αποτελέσματα.)

Το συμπέρασμα: Θα χρειαστούν δεκαετίες για να μπορέσουν τα ανθρωποειδή ρομπότ να αναπαράγουν τα εξελιγμένα πράγματα που μπορούν να κάνουν τα σώματά μας, αλλά οι οραματιστές εργάζονται σκληρά προσπαθώντας να το πετύχουν.

axios.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Να δουμε πχ.. και ποιους “δανειο.δοτoυν” τραπεζες τύπου svb τους tech start ups;; και τώρα πέσανε έξω;;.. χαχαχα

    η γραφή σε ιστοσελίδες, κοινωνικά “διχτυα” τι ακριβώς ειναι;; που κάποτε έπρεπε να πατάμε φωτογραφιουλες να μας αφήσει να γραψουμε;; οταν κάποια σελίδα για να μπεις σου ζητάει να του πεις οτι εισαι “ανθρωπος” δεν μας λέει τίποτα;; χαχαχαχα .. ολα ειναι προ.γραμματα και ρομποτικά.. μηπως ο τελικοςφόβος ειναι να χάσεις το χρήμα απο το χέρι;;ποιος σου βάζει το φόβο μέσα σου άραγε;;

  2. Μαντης ( traveller 03/18/2023 @ 11:39 ΠΜ

    Ηταν και τις αλλες φορες εδω και θα θελαμε να ζουν τα ρομποτ μαζι μας αλλα ο τροπος που φτιαχνονται αν δεν αλλαξει θα χρειαστει να αλλαξουμε παλι την ροη του χρονου.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*