ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Πρόβα παγκόσμιας χούντας: Το μοντέλο του «ελεγχόμενου» διαδικτύου όπως το συναντάμε στην κομμουνιστική Κίνα

· Κατοχικά Νέα

Δεν πρόκειται απλά για μία μεμονωμένη «ρύθμιση» στο διαδίκτυο ενός μόνο κράτους, αλλά για άλλο ένα μεγάλο πείραμα για χάρη της παγκόσμιας τάξης.

Του Άρη Δημόπουλου

Ο λόγος για μία «πλατφόρμα λογοκρισίας» του Google, όπου η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον παγκόσμιο ιστό θα μπορεί αυτόματα να αποκλείσει ορισμένες ιστοσελίδες ή πληροφορίες και έννοιες που απαγορεύονται από το καθεστώς.

Πρόκειται για την «ενσωματωμένη λογοκρισία» που λανσάρει η Google για την Κίνα, μία απόφαση η οποία ήδη έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη εκδοχή της Google θα είναι σε θέση να μπλοκάρει με κάθε…νομιμότητα όρους αναζήτησης, πληροφορίες και ιστοσελίδες που δεν θα…αρέσουν και τόσο στο κινέζικο καθεστώς.

Λέξεις και έννοιες που σχετίζονται με την «Δημοκρατία», τη «θρησκεία» και τα «ανθρώπινα δικαιώματα» θα αποτελούν λέξεις που θα μπαίνουν αυτόματα στην «μαύρη λίστα» της Google στην Κίνα.

Η δυναμική αυτή είσοδος της Google στην Κίνα θεωρείται πως θα αυξήσει εντυπωσιακά τα κέρδη στην αμερικάνικη εταιρεία, πλήττοντας ωστόσο αρκετά το προφίλ της.

Ήδη αρκετοί έχουν εναντιωθεί στην ιδέα μίας μηχανής αναζήτησης όπως η Google στην ουσία να λογοκρίνει τόσο σημαντικές πληροφορίες από μία τόσο μεγάλη και αναπτυσσόμενη αγορά όπως η κινεζική.

Από το 2015 και έπειτα στην αχανή χώρα έχουν ψηφιστεί νόμοι για τον αυστηρότερο έλεγχο του κράτους στο διαδίκτυο, παρά το ότι ο αριθμός των χρηστών που έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ αυξάνεται συνεχώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μηνύματα πάντως που περνάει αυτή η άλλοτε κατακριτέα κίνηση της Google είναι πολλά, κυρίως σε όσους θεωρούν το ελεύθερο διαδίκτυο ως κάτι το…δεδομένο.

el.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Θρίλερ με τον εγγονό της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Ελλάδας, βρέθηκε νεκρός στα 44 του

ΔΙΕΘΝΗ

Λος Άντζελες: Συνετρίβη ειδησεογραφικό ελικόπτερο – Τρεις νεκροί

Πακιστάν, Σαουδική Αραβία και Τουρκία συγκροτούν τη «Συμμαχία Άμυνας της Μέκκας»ΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία και Υεμένη σε νέα κλιμάκωση: Επιθέσεις Χούθι και εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα

Μία απάντηση στο “Πρόβα παγκόσμιας χούντας: Το μοντέλο του «ελεγχόμενου» διαδικτύου όπως το συναντάμε στην κομμουνιστική Κίνα”

  1. ΝΑ ΒΡΑΣΩ ΤΗ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΤΟΥΣ [ΑΝΕΚΑΘΕΝ], ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ [ΑΝΕΚΑΘΕΝ].
    ΛΑΣΤΙΧΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗ.
    ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ, ΕΠΙΓΡΑΦΗ….
    “DEMOCRATIC PEOPLE’S OF CHINA”
    ΣΗΜΕΡΑ “ΜΑDE IN P.R.C” [PEOPLE’S REPUBLIC OF CINA].
    ΚΑΠΟΤΕ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΑΟ, ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ “ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ”, Ο ΜΟΝΟΣ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ.
    ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΟΥΜΕ, ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΟΥΝΕ ΚΑΤΟΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΤΑΣ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ…..
    “REPUBLIC” !!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *