10:21 - 13/06/2021

Παραδοχή του Ralf Barick ενός εκ των κατασκευαστων του ιού Sars CoV 2 πως κανένα μελλοντικό εμβόλιο δεν θαναι ικανό για ανοσία..με παραγωγή του πρώτου στελέχους από το 2003

BINTEO ΠΑΡΑΔΟΧΗΣ κατασκευής του αρχικού στελέχους του ιού απτό 2003

Η έρευνα με επικεφαλής το εργαστήριο του Ralph Baric, PhD, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του UNC και τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, δείχνει ότι μια κοινή μετάλλαξη στον ιό που προκαλεί το COVID-19 δεν αναμένεται να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των υπό ανάπτυξη εμβολίων.

CHAPEL HILL, NC – Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Science επιβεβαιώνει ότι το SARS-CoV-2 έχει μεταλλαχθεί με τρόπο που του επέτρεψε να εξαπλωθεί γρήγορα σε όλο τον κόσμο, αλλά η μετάλλαξη των ακίδων μπορεί επίσης να κάνει τον ιό πιο ανθεκτικό σε οποιοδήποτε εμβόλιο.

Το νέο στέλεχος του κοροναϊού, που ονομάζεται D614G, εμφανίστηκε στην Ευρώπη και έγινε το πιο κοινό στον κόσμο. Η έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill και στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν-Μάντισον δείχνει ότι το στέλεχος D614G αναπαράγεται πιο γρήγορα και είναι πιο μεταδοτικό από τον ιό, που προέρχεται από την Κίνα, που εξαπλώθηκε στην αρχή της πανδημίας.

Υπήρχαν φωτεινά σημεία στα ευρήματα της μελέτης: Ενώ το στέλεχος D614G εξαπλώνεται ταχύτερα, σε μελέτες σε ζώα δεν συσχετίστηκε με πιο σοβαρή ασθένεια και το στέλεχος είναι ελαφρώς πιο ευαίσθητο στην εξουδετέρωση από φάρμακα αντισωμάτων.

Η μελέτη παρέχει μερικά από τα πρώτα συγκεκριμένα ευρήματα σχετικά με το πώς εξελίσσεται το SARS-CoV-2.

«Ο ιός D614G ξεπερνά και ξεπερνά το προγονικό στέλεχος κατά περίπου 10 φορές και επαναλαμβάνει εξαιρετικά αποτελεσματικά σε πρωτογενή ρινικά επιθηλιακά κύτταρα, τα οποία είναι μια πιθανώς σημαντική τοποθεσία για μετάδοση από άτομο σε άτομο», δήλωσε ο Ralph Baric , PhD, καθηγητής επιδημιολογίας στο η UNC-Chapel Hill Gillings School of Global Public Health και καθηγητής μικροβιολογίας και ανοσολογίας στη Σχολή Ιατρικής της UNC .

Ο Μπάριτς έχει μελετήσει coronavirus για περισσότερες από τρεις δεκαετίες και ήταν αναπόσπαστο μέρος στην ανάπτυξη του remdesivir, της πρώτης εγκεκριμένης από την FDA θεραπείας για το COVID-19 .

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το στέλεχος D614G του κοροναϊού κυριαρχεί επειδή αυξάνει την ικανότητα της πρωτεΐνης ακίδων να ανοίγει κύτταρα για την είσοδο του ιού. Αυτές οι ακίδες που μοιάζουν με κορώνα δίνουν το όνομα του κοροναϊού.

Η μετάλλαξη D614G προκαλεί άνοιγμα ενός χτυπήματος στην άκρη μίας ακίδας, επιτρέποντας στον ιό να μολύνει τα κύτταρα πιο αποτελεσματικά, αλλά επίσης να δημιουργεί μια οδό προς τον ευάλωτο πυρήνα του κυττάρου.

Με ένα ανοιχτό κάλυμμα, είναι πιο εύκολο για τα αντισώματα – όπως αυτά στα εμβόλια που δοκιμάζονται – να διεισδύσουν και να απενεργοποιήσουν τον ιό.

Για την πρόσφατη μελέτη, ερευνητές του Baric Lab – συμπεριλαμβανομένου του πρώτου συγγραφέα Yixuan J. Hou, PhD – συνεργάστηκαν με τους Yoshihiro Kawaoka , PhD και Peter Halfmann, PhD, και οι δύο ιολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison. Οι συγγραφείς της Σχολής Ιατρικής της UNC είναι ο Richard Boucher, MD, διευθυντής του UNC Marsico Lung Institute. Rhianna E. Lee, απόφοιτος φοιτητής στο Τμήμα Κυτταρικής Βιολογίας και Φυσιολογίας του UNC. Teresa M. Mascenik, ειδικός έρευνας. και Scott Randell, PhD, αναπληρωτής καθηγητής βιολογίας κυττάρων και φυσιολογίας και μέλος του Marsico.

«Η αρχική πρωτεΐνη spike είχε ένα« D »σε αυτή τη θέση και αντικαταστάθηκε από ένα« G », είπε ο Kawaoka. «Αρκετές εργασίες είχαν ήδη περιγράψει ότι αυτή η μετάλλαξη καθιστά την πρωτεΐνη πιο λειτουργική και πιο αποτελεσματική στην είσοδο στα κύτταρα.

Αυτή η προηγούμενη εργασία, ωστόσο, βασίστηκε σε έναν ψευδοτυπικό ιό που περιλάμβανε την πρωτεΐνη που δεσμεύει τον υποδοχέα αλλά δεν ήταν αυθεντική. Χρησιμοποιώντας αντίστροφη γενετική, η ομάδα του Baric αναπαράγει ένα ταιριαστό ζεύγος μεταλλαγμένων ιών SARS-CoV-2 που κωδικοποίησαν D ή G στη θέση 614 και συνέκρινε τη βασική ανάλυση ιδιοτήτων χρησιμοποιώντας κυτταρικές γραμμές, πρωτεύοντα ανθρώπινα αναπνευστικά κύτταρα και κύτταρα ποντικού και χάμστερ.

Οι Kawaoka και Halfmann συνεισέφεραν το μοναδικό μοντέλο μελέτης του coronavirus, το οποίο χρησιμοποιεί χάμστερ. Η ομάδα του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν-Μάντισον – συμπεριλαμβανομένης της Shiho Chiba, η οποία διεξήγαγε τα πειράματα χάμστερ – πραγματοποίησε μελέτες αναπαραγωγής και μετάδοσης με τον αρχικό ιό και τη μεταλλαγμένη έκδοση που δημιουργήθηκε από τους Baric και Hou.

Διαπίστωσαν ότι ο μεταλλαγμένος ιός όχι μόνο αναπαράγεται περίπου 10 φορές γρηγορότερα – είναι επίσης πολύ πιο μολυσματικός.

Τα χάμστερ εμβολιάστηκαν με τον έναν ιό ή τον άλλο. Την επόμενη μέρα, οκτώ μη μολυσμένα χάμστερ τοποθετήθηκαν σε κλουβιά δίπλα σε μολυσμένα χάμστερ. Υπήρχε ένα διαχωριστικό μεταξύ τους έτσι δεν μπορούσαν να αγγίξουν, αλλά ο αέρας μπορούσε να περάσει μεταξύ των κλουβιών.

Οι ερευνητές άρχισαν να αναζητούν αναπαραγωγή του ιού στα μη μολυσμένα ζώα τη δεύτερη ημέρα. Και οι δύο ιοί πέρασαν μεταξύ των ζώων μέσω αερομεταφερόμενης μετάδοσης, αλλά ο συγχρονισμός ήταν διαφορετικός.

Με τον μεταλλαγμένο ιό, οι ερευνητές είδαν τη μετάδοση σε έξι στους οκτώ χάμστερ μέσα σε δύο ημέρες, και σε όλα τα χάμστερ μέχρι την τέταρτη ημέρα. Με τον αρχικό ιό, δεν είδαν μετάδοση τη δεύτερη ημέρα, αν και όλα τα εκτεθειμένα ζώα μολύνθηκαν την τέταρτη ημέρα.

«Είδαμε ότι ο μεταλλαγμένος ιός μεταδίδει καλύτερα αερομεταφερόμενους από τον [αρχικό] ιό, ο οποίος μπορεί να εξηγήσει γιατί κυριάρχησε αυτός ο ιός στον άνθρωπο», δήλωσε ο Kawaoka.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης την παθολογία των δύο στελεχών κοροναϊού. Μόλις μολύνθηκαν τα χάμστερ, παρουσίασαν ουσιαστικά το ίδιο ιικό φορτίο και τα ίδια συμπτώματα. (Τα χάμστερ με το μεταλλαγμένο στέλεχος έχασαν λίγο περισσότερο βάρος ενώ ήταν άρρωστο.) Αυτό υποδηλώνει ότι ενώ ο μεταλλαγμένος ιός είναι πολύ καλύτερος στη μόλυνση των ξενιστών, δεν προκαλεί σημαντικά χειρότερη ασθένεια.

«Το SARS-CoV-2 είναι ένα εντελώς νέο ανθρώπινο παθογόνο και η εξέλιξή του σε ανθρώπινους πληθυσμούς είναι δύσκολο να προβλεφθεί», δήλωσε ο Μπάριτς. «Νέες παραλλαγές αναδύονται συνεχώς, όπως η πρόσφατα ανακαλυφθείσα σειρά mink SARS-CoV-2 cluster 5 στη Δανία που κωδικοποιεί επίσης το D614G.

Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος ιολογος μαζί με την Dr Shi Zhengli συνεργάστηκαν στενά υπό άκρα μυστικότητα στην δημιουργία και παραγωγή του στελέχους Sars cov2 στο εργαστήριο της Wuhan.

reuters.com

Loading...
Σχετικά με hidden character
Τaking a "red pill" that reveals an unpleasant truth, and taking a "blue pill" to remain in blissful.

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. ο doctor Fleming επιβεβαιωνει οι βασεις μπηκαν απο το 2003

    https://www.bitchute.com/video/t13nKwgRvp3M/

    Γυναικα που δουλευει σε ανθρωπινο δυναμικο λεει οτι δινουν 3 χρονια το πολυ σε οσους τσιμπηθηκαν στον ωμο

    https://www.bitchute.com/video/HKpABJ2D9bRF/

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*