Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

10:42 - 13/06/2021

Τουρκικό σχέδιο ένοπλης σύρραξης και εισβολής σε Ελλάδα/Κύπρο: Πότε εκπονήθηκε και ποια η κωδική ονομασία

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Η Τουρκία εκπόνησε μυστικά στρατιωτικά σχέδια ένοπλης σύρραξης και εισβολής σε Ελλάδα/Κύπρο το 2014 σύμφωνα με διαρροή τουρκικών αρχείων.

Ο Ερντογάν προσομοίωσε την νέα ένοπλη σύρραξη στην Αν. Μεσόγειο με την νίκη “κλειδί” του Οθωμανικού Ναυτικού εναντίον του Στόλου “Χριστιανικής Συμμαχίας” το 1560.

Eίναι πάντως αξιοσημείωτο ότι ενώ οι Τούρκοι προετοιμάζονται εντατικά για την υφαρπαγή της Αν. Μεσογείου από Ελλάδα-Κύπρο, το ελληνικό πολιτικό σύστημα “ψάχνει” ακόμη φρεγάτες…

«TSK CERBE Harekât Planlama Direktifi»

Σύμφωνα με μια παρουσίαση PowerPoint που προετοιμάστηκε από το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας με σκοπό την “εσωτερική αναθεώρηση σχεδίων”, η Τουρκία εκπόνησε ένα σχέδιο μυστικής στρατιωτικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «TSK CERBE Harekât Planlama Direktifi» (TSK [Turkish Armed Forces] Cerbe Operation Planning Directive).

Το σχέδιο είχε ημερομηνία 7 Ιανουαρίου 2014, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα ανανεώθηκε εν μέσω αυξανόμενης έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας / Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο.

Το Cerbe, Djerba στα Αγγλικά, είναι το όνομα ενός νησιού της νότιας Τυνησίας κοντά στα σύνορα με τη Λιβύη. Εκεί διεξήχθη η Μάχη του Τζέρμπα τον Μάιο του 1560 μεταξύ των οθωμανικών δυνάμεων και του Στόλου της Χριστιανικής Συμμαχίας, που αποτελούνταν κυρίως από δυνάμεις ισπανικές, παπικές, δυνάμεις της Γένοβας, της Μάλτας και δυνάμεις της Νάπολι. Οι Τούρκοι κέρδισαν τη μάχη, η οποία τους έδωσε κυριαρχία στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ταιριάζει με την αφήγηση του Ερντογάν

Το όνομα του σχεδίου της Τουρκίας για ένοπλη σύρραξη στην ανατολική Μεσόγειο ταιριάζει με την αφήγηση που προωθεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι συνεργάτες του, οι οποίοι συχνά πλαισιώνουν τα προβλήματα της Τουρκίας με τους Δυτικούς συμμάχους της ως μέρος μιας ανανεωμένης σύγκρουσης μεταξύ της Χριστιανικής Ευρώπης και της Μουσουλμανικής Τουρκίας.

Σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο στις 9 Ιουνίου 2021, ο Ερντογάν χαρακτήρισε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ ως αντι-μουσουλμανικούς και κατηγόρησε την Ευρώπη ότι σπέρνει μίσος και μνησικακία εναντίον των Τούρκων. Είπε ότι θα θέσει τα ζητήματα στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 13 Ιουνίου.

«Η Τουρκία δεν θα αποφύγει να υψώσει τη φωνή της κατά των αντι-ισλαμικών και αντι-τουρκικών επιθέσεων σε κάθε πλατφόρμα και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας, «παρακολουθούμε μαζί τις πικρές συνέπειες των σπόρων του μίσους και των μνησικακιών που σπέρνονται κόσμο από εκείνες τις [Δυτικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους] που κατέφυγαν σε κάθε πρόσχημα και εργαλείο για να σύρουν την Τουρκία σε πολιτικό και κοινωνικό χάος.

Τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα έκανε ποτέ ένα βήμα πίσω, αναφερόμενη προφανώς στη θέση της κυβέρνησής του για την ανατολική Μεσόγειο, ένα θέμα που σίγουρα θα εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη κατά τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ.

Τον Ιούνιο του 2018 ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η γειτονιά της Τουρκίας αντιμετωπίζει «μια μεταμοντέρνα χριστιανική σταυροφορία», ενώ ο μέντοράς του, τότε πρόεδρος του κοινοβουλίου lsmail Kahraman, δήλωσε τον ίδιο μήνα ότι υπήρχε ένα “Τείχος χριστιανικών Σταυροφόρων” πριν από την Τουρκία και δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο.

Για όλα τα εσωτερικά προβλήματα η Τουρκία κατηγόρησε την Δύση. Όταν η τουρκική λίρα βυθίστηκε λόγω κακοδιαχείρισης και οικονομικών προβλημάτων, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Ερντογάν, Yiğit Bulut, βγήκε και είπε τον Μάιο του 2018 ότι η μείωση της αξίας της τουρκικής λίρας ήταν μέρος μιας χριστιανικής σταυροφορίας εναντίον της Τουρκίας.

Πώς διέρρευσε το τουρκικό σχέδιο

Η ύπαρξη του πολεμικού σχεδίου της Τουρκίας για την ανατολική Μεσόγειο ανακαλύφθηκε σε φάκελο δικαστηρίου στην τουρκική πρωτεύουσα, με τον εισαγγελέα Serdar Coşkun να έχει ξεχάσει να αφαιρέσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα προτού τα υποβάλει στο δικαστήριο.

Τα αρχεία συλλέχθηκαν από τα κεντρικά γραφεία του Γενικού Επιτελείου κατά τη διάρκεια έρευνας σχετικά με το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016.

Τα έγγραφα, περιλάμβαναν σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα και την Αρμενία ενώ διαπιστώθηκε ότι ανταλλάχθηκαν μεταξύ κορυφαίων διοικητών στο Γενικό Επιτελείο Στρατού μέσω ασφαλούς εσωτερικού συστήματος επικοινωνιών.

Η γκάφα του Τούρκου εισαγγελέα

Ο εισαγγελέας Coşkun διέταξε τον Στρατό να προωθήσει αντίγραφα όλων των μηνυμάτων email των προηγούμενων δύο μηνών, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτογραφημένων, την 1η Αυγούστου 2016.

Δέκα ημέρες αργότερα, στις 11 Αυγούστου 2016, ο εισαγγελέας ανέθεσε στον αστυνομικό Yüksel Var να συλλέξει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους εσωτερικούς διακομιστές του Γενικού Επιτελείου και να προετοιμάσει αναφορά.

Μια επιτροπή που συστάθηκε από στρατιωτικούς τεχνικούς υπό τον Var ολοκλήρωσε τις εργασίες της στις 14 Φεβρουαρίου 2017. Στο τέλος, το κατηγορητήριο που ετοίμασαν οι εισαγγελείς Necip Cem İşçimen, Kemal Aksakal και İstiklal Akkaya τον Μάρτιο του 2017 στο 17ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας περιλάμβαναν όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συλλέχθηκαν από τους υπολογιστές του Γενικού Επιτελείου.

Δεν βρέθηκε καμία επικοινωνία στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που να δείχνουν προετοιμασία απόπειρας πραξικοπήματος, για την οποία πολλοί πιστεύουν ότι ήταν μια επιχείρηση “False Flag” που ενορχηστρώθηκε από τον Ερντογάν και τους αρχηγούς των μυστικών υπηρεσιών για να προετοιμάσει το έδαφος για μαζικές διώξεις και εκκαθαρίσεις.

«Άκρως απόρρητο» το τουρκικό Σχέδιο

Το έγγραφο δεν έχει λεπτομέρειες σχετικά με τις λεπτομέρειες του σχεδίου εκτός από το όνομα και την ενημερωμένη ημερομηνία του προγράμματος.

Οι λεπτομέρειες του πολεμικού σχεδίου πρέπει να έχουν επισημανθεί ως «άκρως απόρρητο» και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαν να κοινοποιηθούν μέσω του συστήματος intranet που λειτουργεί στους διακομιστές ανταλλαγής email του τουρκικού στρατού.

Σύμφωνα με μια οδηγία των ΤΕΔ για την ασφάλεια των πληροφοριών που βρέθηκε στο έγγραφο αριθ. MY114-4 (B), τέτοια ευαίσθητα σχέδια μπορούν να μεταδοθούν μόνο μέσω ειδικών συστημάτων επικοινωνίας που ονομάζονται “Σύστημα διανομής εγγράφων μηνυμάτων” (Mesaj Evrak Dağıtım Sistemi ή MEDAS), ή “Σύστημα αυτόματης προώθησης μηνυμάτων” (Otomatik Mesaj Aktarma Sistemi ή OMASIS).

Το έγγραφο του PowerPoint φαίνεται να έχει προετοιμαστεί για παρουσίαση στα κεντρικά γραφεία ως σχέδιο έκτακτης ανάγκης σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία. Ο τουρκικός στρατός αξιολογούσε τις ικανότητές του και τις δεσμεύσεις των στρατευμάτων σύμφωνα με διάφορες οδηγίες σχεδιασμού που ισχύουν σε σχέση με τις γειτονικές του χώρες.

Ήθελαν να διατηρήσουν τις επιθετικές και αποτρεπτικές δυνατότητές τους στα δυτικά και νότια μέτωπα, ενώ μετέφεραν μερικά στρατεύματα και εξοπλισμό στα σύνορα της Συρίας.

Ο πανικός των Τούρκων μετά την γκάφα

Η επισκόπηση των εγγράφων δείχνει επίσης ότι το Γενικό Επιτελείο, το οποίο κοινοποίησε τα emails στην αρχή, πανικοβλήθηκε οκτώ μήνες αργότερα για την πιθανή επίπτωση από την αποκάλυψη των ευαίσθητων εγγράφων και σήμανε συναγερμό.

Η πρώτη προειδοποιητική επιστολή γράφτηκε στις 8 Μαρτίου 2017 από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Uğur Tarçın, επικεφαλής του Συστήματος Επικοινωνίας, Ηλεκτρονικών και Πληροφοριακών Υπηρεσιών του Γενικού Επιτελείου (Muhabere, Elektronik ve Bilgi Sistemleri ή MEBS).

Ο Tarçın προειδοποίησε τη νομική υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου ότι τα έγγραφα περιείχαν μυστικά σχέδια σχετικά με την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας, διαβαθμισμένες αναφορές πληροφοριών για επιχειρήσεις στη Συρία και την ανατολική Μεσόγειο. Είπε ότι τα έγγραφα πρέπει να διατηρούνται μυστικά και να μην κοινοποιούνται σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Ενεργώντας μετά από συμβουλή του διοικητή του MEBS, ο αναπληρωτής νομικός σύμβουλος του Γενικού Επιτελείου, Συνταγματάρχης Aydın Seviş, έγραψε στο 17ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας στις 24 Αυγούστου 2017, επαναλαμβάνοντας τις ίδιες ανησυχίες σχετικά με τα μυστικά έγγραφα και προέτρεψε για τη σύσταση επιτροπής για να ελεγχθούν τα έγγραφα.

Ωστόσο, οι Τούρκοι εισαγγελείς φάνηκε ότι δεν έδωσαν προσοχή στις ανησυχίες τους και συμπεριέλαβαν όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα συνημμένα μυστικά έγγραφα στο φάκελο της υπόθεσης, αποκαλύπτοντας πολύ διαβαθμισμένες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος του σχεδίου εισβολής για την Ελλάδα.

warnews247.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Γιωργος 06/13/2021 @ 2:26 ΜΜ

    Αν ο ελληνικος στρατος ειχε ηγεσια ελληνικη και πολιτικους ελληνες δεν θα τολμουσαν να κανουν ποτε σχεδιο εισβολης τα αχρηστα μογγολια.
    Οποιος διαβασει την εισβολη στην κυπρο απο εναν τουρκο δημοσιογραφο θα καταλαβει οτι ακομα και τους οπαδους τους παοκ να στειλουμε θα τρεχουν να γλυτωσουν.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*