10:53 - 30/06/2020

Οι πληροφορίες που θα δίνεις για να ταξιδέψεις – Συνηθίζουμε στον ΕΛΕΓΧΟ!

Τι είναι ο QR Code…

«Δεν μπορούμε να ελέγξουμε όλους τους τουρίστες, δεν έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε. Άρα σίγουρα κάποιοι που είναι φορείς του ιού θα μπουν (στην χώρα). Το περιμένουμε αυτό».

Αυτό δήλωσε ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, Καθηγητής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Άρα, ίσως αναζητηθεί μια πιο δραστική ενέργεια για τα ταξίδια ανά τον πλανήτη και αυτή ίσως να είναι το εμβόλιο-ψηφιακή ταυτότητα του Bill Gates, το οποίο θα «σφραγίζει» τους ανθρώπους ως εμβολιασμένους.

Για την ώρα, οι τουρίστες θα πρέπει 48 ώρες πριν το ταξίδι τους να συμπληρώνουν την ειδική φόρμα που θα βρίσκουν στο travel.gov.gr  και στην συνέχεια, σε 24 ώρες, θα λαμβάνουν το barcode που θα ελέγχουν οι αρχές κατά την άφιξή τους για να τους κατατάξουν σε «πράσινους» και «κόκκινους» ταξιδιώτες.

Ο κωδικός που θα λαμβάνουν ονομάζεται QR-code, το οποίο θα είναι ένα εικονογράφημα που θα μπαίνει σε ειδικό λογισμικό με αλγόριθμο, μέσω του οποίου θα αναδεικνύεται σε ποια κατηγορία επικινδυνότητας ανήκουν. Κάτι σαν υγειονομική ταυτότητα δηλαδή.

 Έτσι, όπου χρειάζεται, οι ειδικοί θα προχωρούν σε στοχευμένους ελέγχους στο αεροδρόμιο.

Τι θα περιέχει το QR-code:

  • Τόπο διαμονής 
  • Χώρα αναχώρησης
  • Ενδιάμεσο σταθμό
  • Αεροδρόμιο προορισμού
  • Ξενοδοχείο ή κατάλυμα διαμονής

Οι ελεγχόμενοι ταξιδιώτες θα τοποθετούνται σε άλλες εφαρμογές του ίδιου λογισμικού. Θα τοποθετούνται σε έναν χάρτη καταχώρηση τουριστών, όπου θα εμπεριέχονται τα επιδημιολογικά φορτία της περιοχής, τα ξενοδοχεία και τα δωμάτια καραντίνας, ο αριθμός κλινών και ΜΕΘ ανά νοσοκομείο και περιφέρεια, τα κρούσματα ανά δήμο και περιφέρεια και ο αριθμός πτήσεων και η επιτήρηση τουριστών που βρίσκονται σε καραντίνα.

Όταν όλα αυτά «κοκκινίσουν», ο συναγερμός κινητοποίησης του κρατικού μηχανισμού γίνεται μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Επομένως, οι τουρίστες θα μπορούν να εντοπιστούν ανά πάσα στιγμή και να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους.

el.gr

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Η.Κανενάκης 07/01/2020 @ 7:46 ΠΜ

    Σιγά ΤΙ ζητάνε !…. εγώ έκανα νέα σύνδεση ίντερνετ στην βονταφονε και μόνο αν τον παίρνω η δεν τον παίρνω δεν μου ζήτησαν να μάθουν ,για να έρθει ο τεχνικός στο σπίτι για τη σύνδεση …άσε!!λέμε…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh