Οι Βρυξέλλες ΗΔΗ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ δίχως καν να ακουστεί μπαμ!

reuter2

Του Στρατή Μαζίδη

Οι Βρυξέλλες ΗΔΗ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ δίχως καν να ακουστεί μπαμ!

Νεκρή πόλη οι Βρυξέλλες, η πρωτεύουσα της ΕΕ. Το Μετρό κλειστό, ο στρατός στους δρόμους και συστάσεις στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους μετά την ανακάλυψη χημικών και εκρηκτικών σε διάφορες γιάφκες.

Και τώρα; Και μετά; Τι; Αναμονή ως το ΜΠΑΜ και να αρχίσουν όλοι να τρέχουν δεξιά κι αριστερά;

Το χτύπημα στις Βρυξέλλες ήδη πραγματοποιήθηκε. Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχουμε θανάτους, βίντεο στο twitter και μαρτυρίες αλλά μια μέχρι χθες ζωντανή πόλη, σήμερα μοιάζει με απομεινάρι.

Στρατός, ειδικές δυνάμεις, έρευνες, κλειστές συγκοινωνίες, παράθυρα ερμητικά κλειστά. Αγωνία και φόβος. Άραγε είσαι ασφαλής εκεί που στέκεσαι;

Χιλιάδες ζωντανά θύματα που στέκονται καχύποπτα και κοιτάζουν τα πάντα γύρω τους προσπαθώντας να μαντέψουν από που θα τους έρθει.

Άλλωστε το Βέλγιο έχει από χρόνια πρόβλημα με τους μουσουλμάνους οι οποίοι σύντομα θα αποτελούν την πλειοψηφία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Και τι ειρωνεία… Η Συρία σιγά σιγά καθαρίζει κι ελευθερώνεται. Εκεί ζουν κένταυροι και Διγενήδες που έμαθαν να παλεύουν και να κινούν τους δαίμονες.

Η Δύση πάλι στέκεται αντιμέτωπη με το τέρας που αν όχι γέννησε, σίγουρα ανέχθηκε και το έβλεπε να αναπτύσσεται. «Αυτά πρέπει να τα σκοτώνεις όσο είναι μικρά» λέει μια φράση. Ορίστε τώρα.

Βέβαια σαν πολύ οργανωμένα και μεθοδικά με αρμονική σειρά δε διαδραματίζονται όλα τα γεγονότα το τελευταίο διάστημα; Σα να αποτελούν κρίκο μιας εξελικτικής αλυσίδας που καταλήγει στην πλήρη κατάργηση της ελευθερίας και της ιδιωτικότητας του ανθρώπου.

freepen

Loading...

2 thoughts on “Οι Βρυξέλλες ΗΔΗ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ δίχως καν να ακουστεί μπαμ!

 1. Ανώνυμος says:

  Να κάνουμε λίγο πρωινό βλακ χιούμορ, για να δούμε αν είναι (και κατά πόσο) προβλέψιμη η ΝΤΠ. Παίζουμε στοίχημα ποια χώρα είναι επόμενη;
  Βλέποντας το χάρτη της Ευρώπης και λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές εξελίξεις εγώ θα στοιχημάτιζα πρώτα Ισπανία (μάλλον Καταλονία, πχ Βαρκελωνη) και μετά Ιταλία (μάλλον βορειο-δυτικά, πχ Μιλάνο).
  Επίσης ψάχνω να βρω πού παίζει μετά η εθνική Γερμανίας, αλλά δε μου βγαίνει…
  DP

 2. Καλλιόπη says:

  Διαβάζοντας τώρα τα κατοχικά νέα, θυμήθηκα μια προρρήση κάποιου γέροντα της Ορθοδοξίας που έλεγε κάτι τέτοιο » …και με την κρίση, σαν παιδική χαρά θα φαίνεται η Ελλάδα σε σχέση με ότι θα ζουν στην Ευρώπη….».
  Σήμερα ο ήλιος λάμπει, ο ουρανός είναι καθαρός, οι εκλογές στράβωσαν….
  Σοβαρότερα μιλώντας, ας λυπηθεί ο Θεός τον κόσμο όλο !!!
  Στη μάχη του καλού με το κακό, ας σταθούμε όλοι διπλα στο καλό!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *