12:57 - 12/10/2018

Οι άνθρωποι «ξυπνούν» καθώς η κυριαρχία τους «χάνεται» – «Ξεσηκωμός» στο Λας Βέγκας με μήνυμα για όλον τον πλανήτη

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Στην εποχή της αυτοματοποίησης, δεν πανηγυρίζουν όλοι για την τεχνολογική επανάσταση των ρομπότ.
Οι άνθρωποι αρχίζουν σιγά-σιγά και «ξυπνούν», αντιλαμβανόμενοι πως τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη τους παραγκωνίζουν από τις θέσεις εργασίας τους.

Στο Λας Βέγκας, στα καζίνο, τα ξενοδοχεία, εστιατόρια, κλαμπ, μπαρ απασχολούνται χιλιάδες ντόπιοι.

Ωστόσο, σύμφωνα με το CNN, η αυτοματοποίηση και… η επαγγελματική επιστράτευση των ρομπότ απειλεί να αλλάξει μακροπρόθεσμα το εργασιακό τοπίο της πολυπληθέστερης πόλης της Νεβάδα των ΗΠΑ.

Τα τοπικά σωματεία βρίσκονται σε αναβρασμό, εξετάζοντας τρόπους – από μετεκπαιδεύσεις και προγράμματα κατάρτισης έως την δημιουργία νέων ειδικοτήτων – που θα διασφαλίζουν την βιωσιμότητα των θέσεων εργασίας και των επαγγελμάτων τους, κόντρα στη «λαίλαπα» της αυτοματοποίησης, στέλνοντας, ουσιαστικά, μήνυμα σε όλον τον πλανήτη.

Στα πλαίσια μιας παγκόσμιας αναδιάρθρωσης του πλανήτη, η «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση», όπως την ονομάζουν, αναμένεται να αναλάβει θέσεις εργασίας, ακόμα και στην διοίκηση, ώστε όλα να εφαρμόζονται άκαμπτα και χωρίς συναίσθημα.

Όπως αναφέρεται μέχρι το 2035 θα αντικατασταθεί το 65% των εργαζομένων στο Λας Βέγκας από ρομπότ. Ανάλογα και μεγαλύτερα ίσως ποσοστά ισχύουν και σε άλλα σημεία ολόκληρου του πλανήτη.

el.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*