in ,

Η Κίνα θα απαγορεύσει στους ανθρώπους με κακή «κοινωνική πίστωση» να χρησιμοποιούν αεροπλάνα και τραίνα.

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

σ.σ. Σε παλαιότερο άρθρο πληροφορηθήκαμε για το λεγόμενο σύστημα «κοινωνικής πίστωσης» που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στην Κίνα από το 2014 και σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί έως το 2020. Με απλά λόγια, η Κινεζική κυβέρνηση σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου συγκεντρώνουν πληροφορίες για τον κάθε πολίτη έτσι ώστε να του δώσουν έναν αριθμό ο οποίος θα ‘απεικονίζει’ τρία πράγματα: την οικονομική του κατάσταση, το ποινικό του μητρώο και την συμπεριφορά του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Όσο ‘καλός’ ο αριθμός, τόσο ‘καλός’ και ο πολίτης, ο οποίος θα επιβραβεύεται αναλόγως από την κυβέρνηση. Μπορεί αυτό το πρόγραμμα να δηλώνεται ανοιχτά και ανερυθρίαστα στους πολίτες της κομμουνιστικής Κίνας, μην μας προκαλεί όμως εντύπωση το γεγονός ότι ένα ανάλογο πρόγραμμα επιβράβευσης ‘καλής συμπεριφοράς’ έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται και στον Καναδά. Όσοι δεν ανησύχησαν από το προηγούμενο άρθρο, ας διαβάσουν παρακάτω να δουν που το πάει η κυβέρνηση της Κίνας.

***

ΣΑΝΓΚΑΗ (Reuters) – Η Κίνα δήλωσε ότι θα αρχίσει να εφαρμόζει το λεγόμενο σύστημα κοινωνικής πίστωσης στις αεροπορικές πτήσεις και στα τραίνα και ότι δεν θα επιτρέπει στους ανθρώπους που έχουν διαπράξει αδικήματα να χρησιμοποιούν αυτές τις συγκοινωνίες για ένα έτος.

Σύμφωνα με δύο ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης την Παρασκευή, οι άνθρωποι που θα περιληφθούν στους απαγορευτικούς καταλόγους περιλαμβάνουν και εκείνους που διεπιστώθη ότι διέπραξαν πράξεις όπως, διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με την τρομοκρατία, πρόκληση προβλημάτων στις πτήσεις, καθώς και όσοι χρησιμοποίησαν ληγμένα εισιτήρια ή κάπνισαν μέσα σε τραίνα.

Εκείνοι που έχουν διαπράξει οικονομικές ατασθαλίες, όπως, εργοδότες που δεν πλήρωσαν κοινωνική ασφάλιση ή άτομα που δεν κατέβαλαν πρόστιμα, θα αντιμετωπίσουν επίσης αυτούς τους περιορισμούς, ανέφεραν οι ανακοινώσεις με ημερομηνία 2 Μαρτίου.

Προστέθηκε ότι οι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ την 1η Μαΐου.

Η κίνηση είναι σύμφωνη με το σχέδιο του Προέδρου Σι Τσινπίνγκ για την οικοδόμηση ενός συστήματος κοινωνικής πίστωσης που θα βασίζεται στην αρχή «μια φορά αναξιόπιστος, πάντα περιορισμένος», ανέφερε μία από τις ανακοινώσεις που υπεγράφη από οκτώ υπουργεία, συμπεριλαμβανομένης της ρυθμιστικής αρχής της αεροπορίας της χώρας και του Ανωτάτου Λαϊκού Δικαστηρίου.

Η Κίνα έχει επισημάνει τα σχέδια για την δημιουργία ενός συστήματος που θα επιτρέπει στους κυβερνητικούς φορείς να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με την αξιοπιστία των πολιτών της και να εκδίδουν κυρώσεις, βάσει της λεγομένης βαθμολογίας κοινωνικής πίστωσης.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι η χρήση αυτής της βαθμολόγησης έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια στις εγχώριες συγκοινωνίες. Στις αρχές του 2017, το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο της χώρας δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι είχε απαγορευτεί σε 6,15 εκατομμύρια Κινέζους πολίτες να χρησιμοποιήσουν πτήσεις λόγω κοινωνικών αδικημάτων.

***

Μετάφραση / σχολιασμός Φαίη για το ιστολόγιο ΑΒΕΡΩΦ.

Πηγή άρθρου REUTERS

Πηγή βίντεο και περαιτέρω πληροφορίες THE CORBETT REPORT

thesecretrealtruth

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
  1. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ, ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΑΣ-ΛΑΜΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΝΑΚΙΔΑ [Η ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ] ΠΟ ΓΡΑΦΕΙ “ΟΒΕΥ” [ΥΠΑΚΟΥΣΕ]. ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ ΝΤΑΛΙΚΙΕΡΗ, ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΕΙΔΕ. ΑΛΗΘΕΙΑ; ΨΕΜΜΑΤΑ; ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΟΧΙ ΧΘΕΣ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ισλαμικός συναγερμός στα γερμανικά δημοτικά σχολεία σύμφωνα με τη Bild

«Είμαστε σε πορτοκαλί συναγερμό, δεν μπορούμε να σας δώσουμε την πίστα» – Σε επιφυλακή οι ΕΔ – «Ο Ερντογάν θα φτάσει μέχρι τα άκρα με την Ελλάδα»