10:39 - 19/02/2020

Έλεγχος προσώπου: Θα γίνεται αναγνώριση προσώπων με την εφαρμογή νέας τεχνολογίας στις ΗΠΑ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Σύμφωνα με μια έκθεση του Le Monde, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Rouen-Charles Nicolle αγωνίζεται σήμερα να ανακάμψει από μια καταστροφική επίθεση ransomware που τους έπληξε σχεδόν πριν από μία εβδομάδα. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Βόρειας Γαλλίας, με 2500 κρεβάτια και 10000 άτομα προσωπικό, οπότε η διαταραχή επηρεάζει πολλές εκατοντάδες ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια και φροντίδα. Αυτή τη στιγμή, το σκουλήκι ransomware έχει εξαπλωθεί σε περίπου έξι χιλιάδες υπολογιστές του νοσοκομείου, ενώ η ομάδα IT αποφάσισε να κλείσει τους υπόλοιπους ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση.

Αυτό σημαίνει ότι το νοσοκομείο εκτελείται επί του παρόντος με σημαντικά μειωμένες επιδόσεις, καθώς τα αποτελέσματα ελέγχου δεν μπορούν να μοιραστούν μεταξύ των γραφείων, δεν μπορεί να υπάρχει κεντρικό σύστημα διαλογής και διαχείρισης ασθενών, τίποτα δεν μπορεί να εκτυπωθεί και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί προγραμματισμός επίσκεψης και λειτουργίας. Σε αυτήν την κατάσταση, δίνεται προτεραιότητα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ η IT ομάδα του νοσοκομείου εργάζεται πυρετωδώς μαζί με τη Γαλλική Εθνική Υπηρεσία για την Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων για να ξαναρχίσει η λειτουργία των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης. Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν στο κοινό, δεν υπήρξαν αιτήματα για λύτρα, οπότε ακόμα και αν το νοσοκομείο θέλησε να πληρώσει κάποιον, θα ήταν αδύνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φήμες για απαιτήσεις λύτρων ύψους 1500 ευρώ για κάθε υπολογιστή (9 εκατ. ευρώ συνολικά) δεν είναι αληθινές. Ενδεχομένως, το νοσοκομείο δεν κρατούσε πολλά αντίγραφα ασφαλείας γενικά, επομένως είναι πολύ πιθανό ότι τα δεδομένα των ασθενών θα χαθούν τώρα ανεπανόρθωτα. Όπως δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας πληροφορικής στον τύπο, είχαν καλύψει περίπου το 25% του τρόπου ανάκαμψης τη Δευτέρα και αναμένουν ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί για τουλάχιστον άλλη εβδομάδα.

Ενώ οι φροντιστές, οι νοσηλευτές και οι γιατροί δηλώνουν ότι οι νοσηλευόμενοι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο, όλοι παραδέχονται ότι ο χρόνος της φροντίδας έχει παραταθεί σημαντικά, σε αρκετές ώρες για να είμαστε ακριβείς. Όπως είδαμε πρόσφατα, ακόμη και τα λεπτά καθυστέρησης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο ποσοστό θνησιμότητας των ασθενών. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Vanderbilt έδειξε αύξηση 36 θανάτων ανά 10000 περιπτώσεις καρδιακής προσβολής σε νοσοκομεία που υπέστησαν παραβίαση δεδομένων. Αυτή τη στιγμή πολλοί ασθενείς παραπέμπονται στο νοσοκομείο Elbeuf, όπου πραγματοποιούνται τώρα ορισμένες από τις χειρουργικές επεμβάσεις και οι υπηρεσίες αποστείρωσης της Rouen.

Πηγή: in.gr

id-ont.org

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*