ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το τρίτο τουρκικό γεωτρύπανο έχει έδρα στην Λεμεσό! – «Θα τρυπήσει εντός του 2020»

· Κατοχικά Νέα

Σύμφωνα με το κυπριακό «SigmaLive» το νέο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία, το Sertao, το διαχειρίζεται εταιρεία που είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό προκαλώντας σοβαρούς προβληματισμούς.

Οπως αναφέρεται, σύμφωνα με το τουρκικό Περιοδικό Ναυτιλίας, η Τουρκία απέκτησε το εν λόγω γεωτρύπανο σε δημοπρασία στη Βρετανία για 37,5 για εκατομμύρια δολάρια. Το γεωτρύπανο κατασκευάστηκε στη Νότιο Κορέα το 2012 και χρησιμοποιήθηκε από τη βραζιλιανή εταιρεία Petrobras μέχρι το 2015.

Nέος ιδιοκτήτης του ήταν η αμερικανική DLIEF DRILLING η οποία πούλησε το γεωτρύπανο στην Turkish Petroleum η οποία διενεργεί παράνομες γεωτρήσεις για λογαριασμό του ψευδοκράτους εκ μέρους της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ με το Yavuz. H τεχνική διαχείριση του γεωτρύπανου άνηκε στην εταιρεία ΟCEANOS ενώ ως Manager εμφανίζεται η V-Ships Offshore με έδρα την Λεμεσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών η V-Ships Ltd έχει εγγραφεί στην Κύπρο στις 27 Νοεμβρίου 2017. Το υπό σημαία Νησιών Μάρσαλ γεωτρύπανο Sertao έχει μήκος 227 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα και το μέρος του πλοίου που είναι κάτω από το νερό είναι 12 μέτρα.

Εντός του τρέχοντος έτους θα αρχίσει μάλιστα γεωτρήσεις όπως δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του το γεωτρύπανο μπορεί να φθάσει σε βάθος 11.400 μέτρων, ωστόσο δεν διευκρίνισε τις περιοχές όπου θα διεξαχθούν οι γεωτρήσεις.

Ο Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα είχε επιβεβαιώσει την αγορά τρίτου πλωτού γεωτρύπανου – μετά τα “Fatih” και “Yavuz” λέγοντας ότι η Τουρκία θα εντατικοποιήσει τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο τηρώντας τη συμφωνία που υπέγραψε με τον Σάρατζ.

Τώρα προκύπτει ότι ο «χρήστης» έχει έδρα μέσα στην Κυπριακή Δημοκρατία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

pronews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Θαλάσσια κύματα, συμβολική φωτογραφία για την προετοιμασία απέναντι σε τσουνάμι, όχι εικόνα από το ΡέθυμνοΕΛΛΑΔΑ

ΛΕΚΚΑΣ ΓΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: Υπαρκτός ο κίνδυνος τσουνάμι – Οι δύο περιοχές και το σχέδιο εκκένωσης που χρειάζεται η πόλη

Τρακτέρ σε αγροτική έκταση, ενδεικτική φωτογραφία για τις αγροτικές επιδοτήσεις και τον ΟΠΕΚΕΠΕΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: 1.188 κατηγορούμενοι, 108 συλλήψεις και έξι οργανώσεις – Ποιος έλεγχε τις αγροτικές επιδοτήσεις;

Σακίδιο με παγούρι νερού, ενδεικτική φωτογραφία για ετοιμότητα 72 ωρώνΕΛΛΑΔΑ

ΕΥΡΩΠΗ – ΟΔΗΓΟΣ 72 ΩΡΩΝ: Γιατί ζητούν προετοιμασία και τι χρειάζεται πραγματικά κάθε ελληνικό σπίτι

2 απαντήσεις στο “Η εταιρεία που διαχειρίζεται το τρίτο τουρκικό γεωτρύπανο έχει έδρα στην Λεμεσό! – «Θα τρυπήσει εντός του 2020»”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *