Εκατοντάδες εκατομμύρια στοιχεία πολιτών στο έλεος σκοτεινών συμφερόντων – Προσοχή σε όσα έρχονται

Δεν είναι πια αστείο – Η αλήθεια πρέπει να διαδοθεί…
Τεράστιος όγκος προσωπικών δεδομένων, email και κωδικών πρόσβασης εταιρειών και φυσικών προσώπων κυκλοφορεί σε ιστοσελίδες για χάκερ.

Πρόκειται για 770 εκατομμύρια διευθύνσεις!

«Δεν προέρχονται από ένα συγκεκριμένο site ή υπηρεσία. Είναι μια συλλογή από πάρα πολλές διαρροές που έχουν γίνει στο παρελθόν για αυτό και το νούμερο που βλέπουμε είναι τεράστιο», αναφέρει ο Ντίνος Παστός από την Κύπρο, ειδικός σε θέματα διαδικτύου

«Όλες αυτές οι πληροφορίες πλέον βρίσκονται στο διαδίκτυο άρα αν ένα οργανωμένο σύνολο που θέλει να κάνει κακό ή να κάνει μια καμπάνια χάκινγκ ή διαφημιστική καμπάνια για διάφορες υπηρεσίες στο διαδίκτυο έχει όλες τις πληροφορίες ακόμα και τους κωδικούς των ατόμων που θα επιτεθούν», προσθέτει

«Συμπεριλαμβάνονται διευθύνσεις ιδιωτικών και εταιρικών λογαριασμών από ολόκληρο τον κόσμο. Ανησυχεί ακόμα το γεγονός ότι πολλοί χρήστες του διαδικτύου έχουν τον ίδιο κωδικό για πολλές υπηρεσίες, κάτι που διευκολύνει τους χάκερ να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες πλατφόρμες», τονίζει το ρεπορτάζ του Alpha Κύπρου.

«Θα έρθει η μέρα και δεν είναι μακριά που είτε θα χάσουν σημαντικές πληροφορίες είτε θα μπορεί κάποιος να κάνει μια εύκολη πλαστοπροσωπία του ατόμου για να επιτεθεί σε άτομα τα οποία γνωρίζει αυτός, δηλαδή με τη δική του λίστα επαφών», υπογραμμίζει ο κ. Παστός και καταλήγει:


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Μπορεί να καταγράψει ένα κωδικό που μπορούμε να θυμούμαστε για να ξεκλειδώσουμε το manager και αποθηκεύει όλους τους κωδικούς που θα έχουμε σε διάφορα site. Είναι κάτι σαν χρηματοκιβώτιο που όταν ανοίγουμε την πόρτα μπορούμε να βρούμε όλους τους κωδικούς απλά είναι στον υπολογιστή ή στα κινητά μας».

Το ρεπορτάζ προτείνει μία διεύθυνση στην οποία μπορεί κάποιος να δει αν τα στοιχεία του έχουν διαρρεύσει. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι ασφαλής, ως εκ τούτου σας προτείνουμε να την αγνοήσετε.

Ωστόσο, είναι πραγματικότητα πως τα προσωπικά στοιχεία στο διαδίκτυο είναι, χάριν της δικής μας αμέλειας, «εύκολη λεία» για σκοτεινά συμφέροντα, τους οποίους δεν αποκλείεται να χρησιμοποιεί το παγκόσμιο σύστημα, προκειμένου αργότερα να μας προτείνουν μια «παγκόσμια αρχή» διαχείρισης των στοιχείων μας, την οποία δεν θα παραβιάζει δήθεν κανείς.

Κατά αυτόν τον τρόπο, η όποια παγκόσμια εξουσία θα μπορούσε να αποκτήσει χωρίς κόπο τις ηλεκτρονικές μας πληροφορίες.

Δείτε το ρεπορτάζ:

el.gr

Loading...

4 thoughts on “Εκατοντάδες εκατομμύρια στοιχεία πολιτών στο έλεος σκοτεινών συμφερόντων – Προσοχή σε όσα έρχονται

  1. Saturn says:

    Ακόμη κι εγώ που είμαι πληροφορικός, κόντεψα να την πατήσω με χακάρισμα. Χρησιμοποίησα ένα παλιό ρούτερ το οποίο είχε τελικά ευπάθειες και μπορούσε ένας χάκερ απομακρυσμένα να αλλάξει το DNS στο ρούτερ. Η διαδικασία αυτή λέγεται DNS Hijacking. Το DNS είναι ένας σέρβερ στον οποίο συνδεόμαστε και λειτουργεί σαν τον τηλεφωνικό κατάλογο. Πχ αν γράψει κανείς στο browser του http://www.katohika.gr τότε θα συνδεθεί με τον DNS server και ο DNS θα δώσει την IP adress για τα κατοχικά νέα. Όπως ας πούμε έχουμε τον τηλεφωνικό κατάλογο που ένα όνομα αντιστοιχεί σε έναν αριθμό τηλεφώνου, έτσι στον DNS σέρβερ ένα όνομα WWW αντιστοιχεί σε ένα IP address. Ο χάκερ εκμεταλεύθηκε την ευπάθεια κάποιων παλιών D-Link ρούτερ και αλλάξε το DNS μου (το οποίο μου δίνει ο πάροχος της Vodafone) σε ένα δικό του! Έτσι αν εγώ έμπαινα πχ σε μια τράπεζα, τότε θα έγραφα τη διεύθυνση και θα μου έκανε ανακατεύθυνση σε μια ψεύτικη ιστοσελίδα που έφτιαξε ο χάκερ, η οποία θα έμοιαζε με την αληθινή. Οπότε έτσι πανεύκολα σου κάνουν ψάρεμα κωδικών χωρίς να πάρεις χαμπάρι. Ευτυχώς είχα ένα πρόγραμμα ασφάλειας στον υπολογιστή, το οποίο τσεκάρει και για χακαρίσματα του ρούτερ και μου έβγαλε ειδοποίηση. Αν έχετε κανένα παλιό ρούτερ που έχει ευπάθειες σε χακάρισμα και σταμάτησε η υποστήριξή του (άρα δεν βγάζουν νέο firmware), τότε μπορείτε να τσεκάρετε το ρούτερ σας και από την σελίδα της F-Secure: https://www.f-secure.com/en/web/home_global/router-checker

  2. ProtonMail says:

    Το πιο σημαντικό δεν είπατε, που είναι ο κύριος λογαριασμός email. Για καλύτερη ασφάλεια αφήστε στην άκρη το gmail και βάλτε protonmail. Το Proton Mail σέβεται την ιδιωτικότητά σας δεν έχει μποτάκια να σκανάρουν αυτόματα κάθε μήνυμα όπως κάνει η google και μας δίνει τη δυνατότητα να κρυπτογραφήσουμε όλους τους φακέλους του με έναν δεύτερο κωδικό. Τα κλειδιά δεν τα κρατάει η Proton Mail, άρα δεν μπορεί κανείς να δεί τα email σας. Το κύριο email είναι σημαντικό να αφήνει κρυπτογράφηση, διότι εκεί έχουμε αποθηκευμένες όλες τις ηλεκτρονικές αποδείξεις, έχουμε τα έγγραφά που στέλνουμε σε άλλους και σε αυτό συνδέουμε κάθε άλλο λογαριασμό. Επίσης είναι δωρεάν και αν θέλετε περισσότερα από 500 mb αποθηκευτικό χώρο ή επιπλέον διευθύνσεις mail, μπορείτε να πληρώνετε μια μηνιαία συνδρομή. Η συνδρομή επιτρέπει και τη δημιουργία εξατομικευμένο ονόματος μετά από το παπάκι @ , άρα είναι ιδανική επιλογή και για επαγγελματίες. Όσο περνάει ο καιρός το μαθαίνει περισσότερος κόσμος, παρατηρώ ότι όλοι οι φίλοι μου έχουν λογαριασμό. Συν όλα τα άλλα μετράει και η χώρα που φιλοξενεί τους σέρβερς της εταιρίας: “ProtonMail is incorporated in Switzerland and all our servers are located in Switzerland. This means all user data is protected by strict Swiss privacy laws.” Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει άρση απορρήτου και είναι πολύ δύσκολο να δώσουν στοιχεία στην Ελληνική Αστυνομία. Γράφουν στη σελίδα τους ότι δεν δίνουν πληροφορίες σε καμία αρχή άλλου κράτους, αν δεν πάρουν το ΟΚ από την Ελβετική δικαιοσύνη. Μόνο αν το Ελβετικό δικαστήριο κρίνει μια υπόθεση παράνομη, μόνο τότε γίνεται άρση απορρήτου. Έτσι και οι μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής και το PRISM δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τους χρήστες, σε αντίθεση με το μασονικό G-mail που τους τα δίνει όλα στο πιάτο και χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *