Είπατε κάτι; Αυτό θα είναι το «έξυπνο» όχημα που θα…διαβάζει τα συναισθήματά σας

Στην έκθεση τεχνολογίας CES του Λας Βέγκας η ΚΙΑ παρουσίασε το πρωτότυπο READ το οποίο μέσω τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να αντιλαμβάνεται την συναισθηματική κατάσταση των επιβατών και να ρυθμίζει ανάλογα τις λειτουργίες του.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι ψηφιακό και σε αυτό το πλαίσιο η τεχνολογία είναι σίγουρο πως μας κρύβει αρκετές εκπλήξεις. Όπως για παράδειγμα η ικανότητα να προσαρμόζεται στα συναισθήματά μας.

Κάτι τέτοιο κάνουν τα οχήματα READ που παρουσίασε η KIA στο πλαίσιο της έκθεσης CES.

Η πλήρης ονομασία των οχημάτων είναι Real-time Emotion Adaptive Driving και όπως αφήνει να εννοηθεί μιλάμε για οχήματα τα οποία μέσω τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να αντιληφθούν τα συναισθήματα των επιβατών και να ρυθμίσουν ανάλογα την λειτουργία τους.

Αυτή η ανάγνωση γίνεται μέσω κατάλληλων αισθητήρων οι οποίοι μπορούν να διαβάσουν τις εκφράσεις του προσώπου, να αντιληφθούν τον καρδιακό παλμό αλλά και την ηλεκτροδερματική δραστηριότητα. Στόχος είναι η προσφορά μιας όσο το δυνατό πιο ευχάριστης και δημιουργικής εμπειρίας κατά τη διάρκεια παραμονής στο όχημα.

Η ΚΙΑ παρουσίασε τρεις διαφορετικές εκδόσεις του READ στο πλαίσιο της έκθεσης. Η πρώτη ονομάζεται READ Me και είναι διαμορφωμένη για την μεταφορά μόνο ενός ατόμου προσφέροντας εκτεταμένες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Η δεύτερη είναι είναι η READ Now που είναι διαμορφωμένη για δύο επιβάτες και τέλος η READ Motion για τέσσερα άτομα η οποία πρακτικά είναι ένας κινούμενος πολυτελής χώρος εργασίας.

(newsauto)

(ΦΩΤΟ: Pexels),el.gr


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

*Ειδική επεξεργασία ΔΙΠΛΗΣ ΝΑΝΟΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ στα σφαιρίδια καθαρώς χημικού χαλκού, στην οποία οφείλει το ιδιαίτερο χρώμα του το Black Knight

*Εμπεριέχει αρχαίο κρύσταλλο της Ελληνικής γης [εξαιρετικά δυσεύρετος στο εμπόριο]

**ΝΕΑ κεραία Lakhovsky στο εμπρός μέρος με επικάλυψη χρυσού 24 καρατίων

*Η επικάλυψη καθαρού χρυσού 24 καρατίων στην εμπρός κεραία, αλλάζει την πόλωση της οργονοενέργειας ώστε να γίνεται ιδιαίτερα δυσάρεστη στα αλλότρια DNA τα οποία κυκλοφορούν ανάμεσα μας καθώς και στα ανόργανα όντα.

*Στην βάση του υπάρχει ακόμη μια κεραία MWO Πολύ-Κυματικού Ταλαντωτή Lakhovsky, όπως σε όλα τα προϊόντα οργονιτών του orgonodrome, κατ’ αποκλειστικότητα.

ΤΙΜΗ 115.00€ + 0 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 0 μεταφορικά- Για Επαρχία 0€

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *