ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ειδικός τρομοκρατίας προειδοποιεί: “Αυτός είναι ο επόμενος στόχος του ISIS…”

· Κατοχικά Νέα

eidikos

Διαβάστε περισσότερα…
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο επόμενος στόχος του Ισλαμικού Κράτους, όπως προειδοποιεί ειδικός σε θέματα ασφαλείας, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Γεννημένοι στη Βρετανία τζιχαντιστές που έχουν ταξιδέψει στη Συρία για να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους μαχητές του ISIS έχουν αναλάβει επιστρέφοντας στην πατρίδα τους να εκτελέσουν τρομοκρατικές επιθέσεις σαν αυτές που σημειώθηκαν στο Παρίσι, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν αποκτήσει «συγκεκριμένες πληροφορίες» που δείχνουν πως η Βρετανία είναι η επόμενη στη λίστα των στόχων του Ισλαμικού Κράτους, με τον κίνδυνο να αυξάνεται μετά την έγκριση των αεροπορικών επιδρομών στα προπύργια των τρομοκρατών στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αναλυτής τρομοκρατίας του CNN Paul Cruickshank δήλωσε πως μίλησε με έναν «ανώτερο ευρωπαίο αξιωματούχο της αντιτρομοκρατικής» ο οποίος είχε λάβει πληροφορίες πως το ISIS έχει στόχο το επόμενο χτύπημά του να είναι στη Βρετανία.

«Οι πληροφορίες λένε πως Βρετανοί στελέχη του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ αναλαμβάνουν να επιστρέψουν στη Βρετανία και να εξαπολύσουν επίθεση όπως αυτή που έγινε στη Βρετανία», τόνισε και πρόσθεσε: «Αντιμετωπίζουν με μεγάλη σοβαρότητα αυτή την πληροφορία αλλά δεν είναι σαφές πόσο άμεση είναι αυτή η απειλή».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ψηφοφορία που τελικά έδωσε το «πράσινο φως» για τις αεροπορικές επιδρομές, μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου πληροφορήθηκαν πως πέρσι ματαιώθηκαν επτά σχέδια του ISIS με τις μυστικές υπηρεσίες να προειδοποιούν πως οι επιθέσεις ενορχηστρώνονταν από τη Συρία.

Τουλάχιστον 800 Βρετανοί φέρονται να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με έκθεση, οι 400 έχουν επιστρέψει.

«Πολλοί ήταν άγνωστοι στην αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας, κάποιοι, και πολλοί από αυτούς που παραμένουν στη Συρία, συνιστούν απειλή για την ασφάλειά μας», επισημαίνει η έκθεση.

Ο Cruickshank επισήμανε την περίπτωση του Aine Davies, που θεωρείται συνεργάτης του Βρετανού τρομοκράτη του ISIS Mohammed Emwazi, του γνωστού ως Jihadi John.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Davis, από το Hammersmith, πιστεύεται πως ήταν φρουρός σε φυλακή του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και συνελήφθη κατά την επιστροφή του στη Βρετανία.

Ο ίδιος είπε πως οι τουρκικές αρχές πίστευαν πως επέστρεφε στην Ευρώπη με σχέδια επίθεσης από την ηγεσία του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Cruickshank πρόσθεσε πως υπάρχει «ανησυχία στην Ευρώπη, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, πως ό,τι είδαμε στο Παρίσι, μια τέτοια επίθεση, μπορεί να εκτυλιχθεί ξανά στο Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες εβδομάδες».

pronews

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Λος Άντζελες: Ελικόπτερο με δημοσιογράφους συνετρίβη ενώ μετέδιδε εικόνες από τροχαίο

ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός: Ανακαλύφθηκε νέο στέλεχος σε νυχτερίδες της Βραζιλίας – Άγνωστη η μετάδοση στον άνθρωπο

Server racks σε data center - εικόνα αρχείου για ζημιές σε υποδομές AWS στον ΚόλποTech

AWS: Ο πόλεμος χτύπησε το cloud στον Κόλπο – Data centers σε Μπαχρέιν και ΗΑΕ παραμένουν εκτός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *