Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

06:06 - 31/08/2011

Τρισδιάστατο φακέλωμα της Αθήνας

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Αεροπλάνα σαρώνουν με ακτίνες λέιζερ το Λεκανοπέδιο για να φτιάξουν για την ΕΛ.ΑΣ. το ηλεκτρονικό «ανάγλυφό» του
Με κίτρινο χρώμα χαρακτηρίζονται οι περιοχές που θα έβλεπε κανείς αν βρισκόταν στην οροφή του κτιρίου του ΟΤΕ (επάνω δεξιά).

Διακρίνονται επίσης ανάγλυφα ο νέος ανισόπεδος κυκλικός κόμβος της Αττικής οδού, οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου και η διάσπαρτη δόμηση και βλάστηση
στον περιβάλλοντα χώρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τη θέση αυτή είναι ορατές μόνο οι υψηλότερες κερκίδες του ΟΑΚΑ και όχι ο αγωνιστικός χώρος.

26.05.2002

Η ΕΛ.ΑΣ. κατασκευάζει το ιδεώδες ηλεκτρονικό ανάγλυφο της πόλης! Με τη χρήση συσκευών υψηλής τεχνολογίας Lidar δημιουργεί μια τεράστια ηλεκτρονική «μακέτα» της Αθήνας προκειμένου να εφαρμόσει σε αυτήν όλα τα μέτρα ασφαλείας που θα λάβει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στο ακριβές «virtual reality» της πρωτεύουσας που δημιουργούν οι υπηρεσίες ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων με τη συνεργασία εταιρειών που χρησιμοποιούν τεχνολογία laser αλλά και δορυφορικά δεδομένα η ΕΛ.ΑΣ. θα μπορεί να εντοπίσει τα κτίρια – με βάση τα υψομετρικά δεδομένα – στα οποία θα τοποθετήσει ένοπλους φρουρούς, σκοπευτές αλλά και κάμερες. Επιπλέον μέσω αυτού του τρισδιάστατου μοντέλου της Αθήνας θα μπορέσει να έχει ηλεκτρονική αναπαράσταση οποιουδήποτε έκτακτου γεγονότος – πυρκαϊά, πλημμύρα κτλ. – σε κάθε σημείο της Αθήνας, ώστε να καταρτίσει σχέδια άμεσης επέμβασης. Ακόμη, μέσα από το λογισμικό του ψηφιακού «αναγλύψου» της πόλης θα υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής των μετακινήσεων αθλητικών αποστολών, τουριστών αλλά και αστυνομικών δυνάμεων. Ηδη η Αθήνα έχει «σαρωθεί» με κάθε διακριτικότητα – ύστερα από 10 πτήσεις αεροσκάφους ιδιωτικής εταιρείας – από ακτίνες laser για την ηλεκτρονική τρισδιάστατη «αντιγραφή» της, ενώ υπήρξε πολύμηνη επεξεργασία αυτού του προϊόντος σε εξειδικευμένα γερμανικά εργαστήρια με τη συμμετοχή αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ίδιο όμως τρισδιάστατο ηλεκτρονικό μοντέλο της Αθήνας έχει δυνατότητες πολλαπλής χρήσης: τον πολεοδομικό έλεγχο όλων των κτισμάτων, την «προσο μοίωση» μετακίνησης στην Αθήνα, την ηλεκτρονική αναπαράσταση της εξέλιξης μιας πυρκαϊάς σε περιαστικά δάση και μια σειρά άλλες εφαρμογές. Ηδη σχετικά προϊόντα έχει αποκτήσει εταιρεία που εισέρχεται στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι υπεύθυνοι ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων μελετούν επιπλέον την τοποθέτηση ενός υπερσύγχρονου συστήματος δορυφορικής αναγνώρισης κάθε αντικειμένου στο Λεκανοπέδιο. Μια τεχνολογία μάλιστα που χρησιμοποίησαν τους τελευταίους μήνες οι αμερικανικές δυνάμεις στον πόλεμο του Αφγανιστάν για τον εντοπισμό στρατοπέδων της Αλ Κάιντα.
Η προεργασία για την απόκτηση από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας της ηλεκτρονικής τρισδιάστατης απεικόνισης «υψηλής ακριβείας» της Αθήνας έγινε τον προηγούμενο Νοέμβριο κατά τη συνάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Δ. Ευσταθιάδη και αντιπροσωπείας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων με τους υπευθύνους του Εργαστηρίου Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ με προϊστάμενο τον καθηγητή κ. Δ. Ρόκκο. Οι υπεύθυνοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης επιζητούν τη δημιουργία ενός πολυδιάστατου αντιγράφου της πόλης, ώστε να γνωρίζουν πώς θα διατάξουν τις αστυνομικές δυνάμεις.

Κύριο ενδιαφέρον τους είναι να επιλεγούν τα κτίρια στα οποία θα τοποθετηθούν αστυνομικοί-φρουροί που θα έχουν τη δυνατότητα εποπτείας σχεδόν όλων των κρίσιμων «στρατηγικών» σημείων της πρωτεύουσας. Μάλιστα η συγκεκριμένη τεχνολογία παρέχει τη δυνατότητα να ορίζει ηλεκτρονικά – εκτός από το ύψος και συνολικά τον όγκο του κτιρίου – τα πεδία ορατότητας του κάθε ελεύθερου σκοπευτή ή φρουρού που θα τοποθετηθεί σε ορόφους ή σε ταράτσες.

Η ψηφιακή αναπαράσταση της Αθήνας δημιουργείται με τη χρήση του συστήματος Lidar. Πρόκειται για μια συσκευή μεγέθους μικρής βαλίτσας που τοποθετείται στο κάτω μέρος αεροπλάνων τύπου Πάιπερ ή Τσέσνα τα οποία υπερίπτανται πάνω από την πόλη για την ηλεκτρονική αποτύπωσή της. Η συσκευή αποστέλλει δέσμες laser στη γη και αντίστοιχα με τον χρόνο επιστροφής του σήματος προσδιορίζει τα υψόμετρα των κτιρίων και αναπαράγει το ανάγλυφο της πόλης με μια τεχνική αντίστοιχη της συσκευής «Σόναρ» για τον βυθό της θάλασσας.

Ακολούθως η αποτύπωση της… «μορφολογίας» της πρωτεύουσας αποστέλλεται σε εργαστήρια του εξωτερικού για μια πλήρη ηλεκτρονική επεξεργασία ώστε να δημιουργηθεί το «λογισμικό» της Αθήνας που θα είναι στη διάθεση των δυνάμεων ασφαλείας για τη δημιουργία των επιχειρησιακών σχεδίων. Υπάρχουν πέντε τουλάχιστον μεγάλες εταιρείες με την εξειδίκευση της επεξεργασίας των προϊόντων των συσκευών Lidar με έδρα κυρίως τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Το συνολικό κόστος της δημιουργίας μιας «ηλεκτρονικής πρωτεύουσας» με κάθε λεπτομέρεια, με κάθε δρόμο, με κάθε κτίριο κοστίζει περίπου 1,17 εκατ. ευρώ (400.000.000 δρχ.). Για τις πτήσεις του αεροπλάνου που θα μεταφέρει τη συσκευή για την αποτύπωση κάθε κτιρίου της Αθήνας χρειάζεται ειδική άδεια της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού (ΓΥΣ). Παράλληλα αξιωματικοί της ΓΥΣ υποχρεούνται να συνοδεύουν τα προϊόντα στα εργαστήρια του εξωτερικού προκειμένου να μην υπάρξουν ηλεκτρονικά αντίγραφα του τρισδιάστατου μοντέλου της πρωτεύουσας. Και αυτό γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος το ηλεκτρονικό ανάγλυφο της πόλης, το οποίο περιλαμβάνει ακριβή αποτύπωση κυβερνητικών κτιρίων, ζωτικών εγκαταστάσεων και ασφαλώς κατοικιών ιδιωτών, να βρεθεί στα χέρια ξένων δυνάμεων που μπορούν να προχωρήσουν σε πάσα «ανεξέλεγκτη» χρήση…

Μέχρι στιγμής οι υπεύθυνοι ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν δύο δυνατότητες απόκτησης της συγκεκριμένης πολυδιάστατης απεικόνισης της Αθήνας: η πρώτη μέσω του αρμοδίου εργαστηρίου του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου όπου έχουν υπάρξει σειρά προκαταρκτικών επαφών· ή να αγορασθεί έτοιμο το τρισδιάστατο μοντέλο από ιδιωτική εταιρεία που το έχει ήδη ολοκληρώσει προ μερικών εβδομάδων, ύστερα από παραγγελία εταιρείας που εισέρχεται στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Και σε αυτή την περίπτωση για την αποφυγή οποιασδήποτε διαρροής αξιωματικός της ΓΥΣ συνόδευσε τις σχετικές καταγραφές του Lidar στην πόλη Ράβερσμπουργκ της Γερμανίας όπου βρίσκεται η έδρα εταιρείας που ειδικεύεται στην επεξεργασία παρόμοιων ηλεκτρονικών καταγραφών. Υπήρξαν όμως αναφορές συνεργατών του Εργαστηρίου του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και ενημέρωση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ότι «ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπήρξε αντιπροσωπεία της ΓΥΣ στη Γερμανία» και πιθανόν να διέρρευσε ο ηλεκτρονικός ανάγλυφος χάρτης της Αθήνας. Γεγονός που διαψεύδουν κατηγορηματικά εκπρόσωποι της εταιρείας. Η σχετική διαδικασία για την απόκτηση του αντιγράφου της Αθήνας θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες και θα συνδυασθεί με άλλες φωτομετρικές και δορυφορικές καταγραφές.

Παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζει την απόκτηση συστήματος που χρησιμοποιείται από στρατιωτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και τέθηκε σε λειτουργία στον πόλεμο του Αφγανιστάν. Το σύστημα αυτό προχωρεί σε αυτόματη αναγνώριση αντικειμένων ή κτιρίων που φαίνονται σε δορυφορικές εικόνες (Object Satelite Recognition). Πρόκειται για μια τράπεζα που περιλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες διαφορετικά αντικείμενα, όπως φαίνονται από τη δορυφορική κατόπτευση. Ετσι λοιπόν το σύστημα υψηλής ακριβείας μπορεί να αναγνωρίζει το είδος των οχημάτων (τεθωρακισμένα, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, ΙΧ) που φαίνονται σε μια δορυφορική εικόνα ή τι κτίρια απεικονίζονται. Το πλέον ενδιαφέρον σημείο είναι η αντίστροφη λειτουργία του συστήματος. Δηλαδή ζητεί μέσω της τράπεζας δεδομένων να εντοπίσει σε μια δορυφορική φωτογραφία πού βρίσκεται ένα τανκ ή ένα ύποπτο όχημα που δεν φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού. Μάλιστα οι αμερικανικές υπηρεσίες μέσω αυτού του συστήματος αυτόματης σάρωσης και εντοπισμού αντικειμένων προσπαθούσαν να ανακαλύψουν μέσα από δορυφορικές φωτογραφίες στο άγονο έδαφος του Αφγανιστάν αεραγωγούς, γεγονός που πιθανόν να σήμαινε ότι υπογείως υπήρχαν βάσεις και καταφύγια της Αλ Κάιντα, έχοντας ως συγκριτικό υλικό δεκάδες ψηφιακές αποτυπώσεις όλων των τύπων αεραγωγών όπως φαίνονται από δορυφόρους.

Συγχρόνως, δεδομένου ότι οι ακτίνες λέιζερ διαπερνούν και τη βλάστηση, οι επιστήμονες μπορούν να έχουν στα χέρια τους μια πλήρη αποτύπωση της μορφολογίας του εδάφους της Αττικής, ώστε να είναι σε θέση να διακρίνουν ποιες αλλαγές και διαβρώσεις έχει αυτό υποστεί, δρώντας προληπτικά σε περίπτωση πλημμυρών.

πηγή

http://www.pentapostagma.gr/2011/08/blog-post_6185.html Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*