Το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει τη δημιουργία δικτύου παρακολούθησης όλων των συνομιλιών

Τα σχέδια για την δημιουργία μίας μαζικής κυβερνητικής βάσης δεδομένων που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα τηλέφωνα και την κίνηση των e-mails στην Βρετανία φαίνεται να αναζωπυρώνονται, παρά την αρχική εγκατάλειψη το 2008 έπειτα από την γενική κατακραυγή των βρετανών.

Μία αξιόπιστη πηγή σχετικά με τις κινήσεις της κυβέρνησης δήλωσε ότι το πρόγραμμα φαίνεται να ‘’επανιδρύεται σε ελαφρώς διαφορετική μορφή’’.
Ο James Blessing ο οποίος είναι μέλος της Ένωσης Προμηθευτών Υπηρεσιών Διαδικτύου της Βρετανίας δήλωσε ότι η σχετική πληροφορία διέρρευσε από πρόσφατη συνάντηση του υπουργείου Εσωτερικών…
Το Βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει επί του θέματος, λέγοντας μόνο ότι θα πρέπει να γίνει πρωτίστως επίσημη ανακοίνωση στο κοινοβούλιο, πιθανότερα μέσα στον επόμενο μήνα.
Παρόλα αυτά, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου επέμεινε λέγοντας ότι οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα παρακολούθησης δεν θα περιλαμβάνει τον έλεγχο του ηλεκτρονικού ταχυδρομίου ή των συνομιλιών.
‘’Δεν ενδιαφερόμαστε για το περιεχόμενο… Αυτό που έχει σημασία είναι το ποιος, τι, που και πότε…..»


Εμπόδια
Οι εταιρίες παροχής διαδικτυακής σύνδεσης θα πρέπει να παραδώσουν στα πρακτορεία πληροφοριών πρόσβαση στις επικοινωνίες σε πραγματικό χρόνο εφόσον τους ζητηθεί.
Προς το παρών, οι αρχές έχουν ήδη πρόσβαση σε έναν τεράστιο πλούτο δεδομένων επικοινωνίας, παρόλο που τα πρότυπα χρησιμοποίησης τους διαφέρουν ανάλογα με το αν οι συνομιλίες έχουν πραγματοποιηθεί τηλεφωνικά, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή μέσω απεσταλμένων μηνυμάτων.
Ο David Davis δήλωσε ότι αυτές οι πρακτικές δεν στοχεύουν μόνο σε τρομοκράτες ή/και εγκληματίες. Στοχεύουν κυριολεκτικά σε όλους… Και συνέχισε λέγοντας: ‘’η ελευθερία και η ιδιωτική μας ζωή πρέπει να προστατεύονται και η προσπέλαση των προσωπικών δεδομένων θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο για λόγους δημόσιας ασφάλειας και έπειτα από την έγκριση του δικαστηρίου’’..

Ακόμη και εάν η συγκεκριμένη πρόθεση ανακοινωθεί, ένας νέος νόμος θα πρέπει να ψηφισθεί στο κοινοβούλιο και δεν φαίνεται να εμφανίζει μεγάλη υποστήριξη…


Τέλος, το κόστος εγκατάστασης τέτοιων συστημάτων θα είναι πελώριο, και οι υπηρεσίες πληροφοριών θα πρέπει να το μετακυλίσουν είτε στις εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου είτε στους τελικούς καταναλωτές, επιλογές που μοιάζουν μάλλον μη-πραγματοποιήσιμες.

pentapostagma
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...


Προτάσεις προϊόντων χρήσιμων για το άμεσο μέλλον σου

Teds Woodworking

Άμεση πρόσβαση σε περισσότερα από 16.000 σχέδια επεξεργασίας ξύλου Plus βήμα-βήμα βίντεο

Ενα φανταστικο προιον για ολους οσους θελουν να δημιουργουν καθημερινα , ειτε καποιος ειναι χομπιστας ειτε επαγγελματιας αυτο το προιον θα σας γλυτωσει χιλιαδες ευρω η θα σας δωσει κερδη αν θελησετε να το κανετε και σαν επαγγελμα !

ΤΙΜΗ 67$ Ηλεκτρονικο προιον για κατεβασμα
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *