16:27 - 12/10/2010

«Μεταλλαγμένα» κουνούπια θα τα βάλουν με το δάγγειο πυρετό στη Μαλαισία

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Βλέποντας τα κρούσματα δάγγειου πυρετού να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, η κυβέρνηση της Μαλαισίας θα προσπαθήσει να εμποδίσει την εξάπλωση της ασθένειας με τη μαζική απελευθέρωση γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών.

Τα «μεταλλαγμένα» αρσενικά κουνούπια Aedes aegypti θα διασταυρώνονται με τα θηλυκά στο περιβάλλον και θα δίνουν απογόνους που ζουν πολύ λιγότερο από το κανονικό. Αυτό θα περιόριζε δραστικά τον πληθυσμό των εντόμων που μεταδίδουν την ασθένεια, ελπίζουν οι Μαλαίσιοι ερευνητές.

«Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα και ελπίζουμε να δουλέψει» δήλωσε ο πρωθυπουργός Νατζίμπ Ραζάκ, μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου που πραγματοποιεί στη Μαλαισία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Το σχέδιο έλαβε πράσινο φως από την επιτροπή βιοασφάλειας, εκκρεμεί όμως η τελική έγκριση από το υπουργείο Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και το ευρύτερο υπουργικό συμβούλιο.

Την αντίθεσή τους εκφράζουν ωστόσο ορισμένες περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι οποίες προειδοποιούν για απρόβλεπτες συνέπειες στο περιβάλλον.

Θα είναι η πρώτη φορά που νενετικά τροποποιημένα κουνούπια απελευθερώνονται στο περιβάλλον στην Ασία.

Το εγχείρημα χαιρέτισε πάντως ο Σιν Γιούνγκ-Σου, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ: «Τα τελευταία δέκα χρόνια τα κρούσματα δάγγειου πυρετού έχουν διπλασιαστεί και η κατάσταση φέτος είναι πολύ χειρότερη από πέρυσι. Καλωσορίζουμε τον τρόπο με τον οποίο η Μαλαισία αντιδρά σε αυτή την απειλή» δήλωσε.

Σε πρώτη φάση, δύο με τρεις χιλιάδες γενετικά τροποποιημένα αρσενικά κουνούπια θα απελευθερωθούν σε δύο περιοχές της Μαλαισίας.

Οι απόγονοί τους θα πεθαίνουν όταν βρίσκονται στο στάδιο της προνύμφης. Η μόνη περίπτωση να επιζήσουν θα ήταν η ύπαρξη τπυ αντιβιοτικού τετρακυκλίνης στο περιβάλλον.

Ο δάγγειος πυρετός μεταδίδεται από τα θηλυκά κουνούπια Aedes aegypti και είναι συχνή ασθένεια στην Ασία και τη Λατινική Αμερική. Προκαλεί πυρετό, πόνο στις αρθρώσεις και ναυτία, σε σοβαρές όμως περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε υπετροφία του ήπατος, κυκλοφορικά προβλήματα και θάνατο.

Εμβόλιο ή θεραπεία δεν υπάρχει.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*