05:49 - 02/03/2013

Θέλουν να προσθέσουν ασπαρτάμη στο γάλα!! Νέα υγειονομική βόμβα σχεδιάζεται από τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες

Ενώσεις γαλακτοβιομηχανιών πιέζουν πλέον τον Φορέα Ελέγχου Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α (FDA) να επιτρέψει την προσθήκη της επικίνδυνης τεχνητής γλυκαντικής ουσίας ασπαρτάμης στο γάλα, απειλώντας την ανθρωπότητα με μία ανεξέλεγκτη υγειονομική βόμβα.

Επιπρόσθετα, ζητούν από τον Φορέα να μην υπάρξει ειδική ετικέτα στα προϊόντα στα οποία θα γίνει προσθήκη τεχνητών γλυκαντικών ούτως ώστε οι “καταναλωτές να αναγνωρίζουν ευκολότερα την συνολική διατροφική τους αξία”. Ο Φορέας Ελέγχου Ασφάλειας και Τροφίμων έχει προβεί ήδη σε αίτηση για την απόκτηση αναλυτικών δεδομένων που σχετίζονται με τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες.

Η Διεθνής Ένωση Γαλακτοκομικών Τροφίμων (IDFA) και η Εθνική Ομοσπονδία Παραγωγών Γάλακτος των Η.Π.Α κατέθεσαν το 2009 ειδική αίτηση προς την FDA ζητώντας την τροποποίηση των προτύπων των χαρακτηριστικών του γάλακτος. Η αίτηση καλούσε τον Φορέα να επιτρέψει την χρησιμοποίηση οποιουδήποτε “ασφαλούς και κατάλληλου” γλυκαντικού στο γάλα.

Οι γαλακτοβιομηχανίες ζητούν από την FDA “να επιτρέψει να προστεθούν στα προϊόντα γάλακτος ασφαλή και κατάλληλα γλυκαντικά συστατικά – συμπεριλαμβανομένων ακόμη και τεχνητών γλυκαντικών ουσιών όπως η ασπάρταμη” (σ.σ pentapostagma.gr με ποιό σκεπτικό η ασπαρτάμη είναι κατάλληλη και ασφαλής;;).

Οι εν λόγω τροποποιήσεις σύμφωνα με τις ομάδες πίεσης θα “προωθήσουν πρακτικές υγιεινής διατροφής και θα μειώσουν την παιδική παχυσαρκία μέσω της παροχής γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλότερης θερμιδικής αξίας και ενισχυμένης γεύσης”.

Ας ελπίσουμε ότι ο Φορέας Ελέγχου των Η.Π.Α δεν θα υποκύψει ακόμη μία φορά στα συμφέροντα των μεγάλων βιομηχανιών, καθότι η ανθρώπινη και κυρίως η παιδική υγεία αναμένεται να κινδυνεύσουν άμεσα…

ΠΗΓΗ

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*