Ελληνικές καθαρές ζωοτροφές και όχι εισαγόμενες μεταλλαγμένες!

Αυτή είναι η λύση στα μεταλλαγμένα!

Οι ακτιβιστές της Greenpeace έγραψαν σε ακαλλιέργητο χωράφι το μήνυμα «Εισαγόμενες Μεταλλαγμένες Ζωοτροφές» και κατόπιν το όργωσαν, σβήνοντας έτσι με μία συμβολική κίνηση την εισαγόμενη, μεταλλαγμένη σόγια από τη διατροφή των ζώων!

Με αυτή τη δράση, η Greenpeace αναδεικνύει την καλλιέργεια ελληνικών, κτηνοτροφικών φυτών ως τη λύση που ακυρώνει οριστικά τη χρήση μεταλλαγμένων στην Ελλάδα, εξασφαλίζει τη διατροφική αυτάρκεια της χώρας, τονώνει την τοπική αγροτική παραγωγή και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας.
 Κάθε χρόνο, η χώρα μας σπαταλάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την εισαγωγή σόγιας –το μεγαλύτερο μέρος της οποίας είναι μεταλλαγμένη- που προορίζεται για ζωοτροφή στα ζώα που παράγουν τα ζωικά προϊόντα που καταναλώνουμε. Το 2011 μόνο, η Ελλάδα εισήγαγε 571.000 τόνους σόγιας για ζωοτροφή, εκ της οποίας το 70%, (400.000 τόνοι) ήταν μεταλλαγμένη!
Το ελλειμματικό εμπορικό ισοζύγιο της χώρας και η οικονομική κρίση επιβάλλουν να ξαναγίνει η Ελλάδα χώρα παραγωγών και να στραφεί και πάλι στην καλλιέργεια παραδοσιακών, κτηνοτροφικών φυτών, όπως το ρεβίθι, το κουκί και το μπιζέλι. Τα κτηνοτροφικά φυτά καλλιεργούνταν στην Ελλάδα επί αιώνες και προορίζονταν για ζωοτροφή, πολλά χρόνια πριν οι πολυεθνικές εταιρείες επιβάλουν τη μεταλλαγμένη σόγια στην παγκόσμια αγορά.
Εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι εταιρείες ζωικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα οφείλουν να αναλάβουν το σημαντικό μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Μπορούν και πρέπει να στραφούν σε ελληνικές ζωοτροφές, που θα καλύψουν τις ανάγκες της κτηνοτροφίας για πραγματικά 100% ελληνικά προϊόντα και πραγματικά καθαρά προϊόντα, όπως αναγράφουν και στις συσκευασίες τους. Οι δηλώσεις καθαρότητας δεν είναι πλέον αρκετές για τις ευθύνες τους απέναντι στους καταναλωτές που τις επιλέγουν και τις εμπιστεύονται για τη διατροφή τους.
Η Greenpeace καλεί όλες τις εταιρείες ζωικών προϊόντων, να σταματήσουν να σπαταλούν ελληνικά χρήματα για εισαγωγή μεταλλαγμένων και να ξεκινήσουν αμέσως να επενδύουν σε ντόπια κτηνοτροφικά φυτά που εξασφαλίζουν καθαρές ζωοτροφές.

 

 

greenpeace
Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *