Είχαν αφήσει ελεύθερο τον έναν από τους δολοφόνους του Καντάρη

Τελικά οι φήμες που κυκλοφορούσαν τις ημέρες της τραγικής δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη αποδείχθηκαν αληθινές. Ο ένας από τους τρείς δολοφόνους του είχε συλληφθεί παλαιότερα για υπόθεση ναρκωτικών και αποφυλακίστηκε από το αρμόδιο συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Αυτή ήταν η αποκάλυψη της απάντησης του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης…

σε απάντηση σχετικής ερώτησης των Θάνου Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη. Ο εγκληματίας αυτός είχε συλληφθεί στις 3 Δεκεμβρίου του 2010 λίγους μόνο μήνες πριν δολοφονήσει τον άτυχο Έλληνα. Είχε πάνω του ναρκωτικά και φυσικά είχε εισέλθει παράνομα στην χώρα μας. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 8 μήνες φυλάκιση και ανέστειλε την ποινή του για αόριστο χρονικό διάστημα. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο του επέβαλε και την ποινή της δικαστικής απέλασης, χωρίς να μπορεί να κάνει έφεση. Και ο συγκεκριμένος τύπος οδηγήθηκε στην φυλακή, μέχρι απελαθεί.


Κάποιοι όμως φαίνεται ότι είχαν διαφορετική γνώμη. Γνώμη που τελικά στοίχισε την ζωή του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, την ίδια ημέρα που η γυναίκα θα έφερνε στην ζωή το παιδί τους. Το τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, δικάζοντας τον, αποφάσισε να αναιρέσει την πράξη της απέλασής του – και ουσιαστικά να τον απελευθερώσει – με όρους (ελαφρύτερους αυτών που έχει ο γράφων-. Θέλετε να μάθετε τους όρους; α) διαμονή στο δηλωθέντα τόπο κατοικίας, στην οδό Αχαρνών και εμφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα μέχρι να … καταστεί εφικτή η απέλασή του. Δηλαδή ποτέ!


Έτσι λίγους μόνο μήνες μετά, στις 5 Απριλίου του 2011 αποφυλακίστηκε σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου. Πόσος καιρός πέρασε μέχρι να δολοφονήσει τον ανύποπτο Έλληνα;
Πολλοί στην αρχή μίλησαν για ελαφρές ποινές σε σχέση με την κατηγορία των ναρκωτικών. Το πραγματικό σκάνδαλο όμως δεν βρίσκεται εκεί. Βρίσκεται στο ότι το ίδιο το κράτος ουσιαστικά ευθύνεται για την δολοφονία του Μανώλη Καντάρη. Γιατί απέτυχε να εκπληρώσει το χρέος του, δηλαδή να απελάσει τον παρανομούντα Αφγανό.


Πόσοι άραγε ακόμη Έλληνες έχουν πληρώσει με το αίμα τους, την αδιαφορία αυτή του ελληνικού κράτους; Γιατί το ελληνικό κράτος δεν εκπλήρωσε την εντολή του δικαστηρίου για απέλαση αυτού του εγκληματία; Και φυσικά με ποια λογική αποφάσισε το δεύτερο δικαστήριο να τον αφήσει ελεύθερο, για να συνεχίσει το δολοφονικό του έργο; Γιατί φυσικά και οι δικαστές έχουν τις ευθύνες των αποφάσεών τους. Αναρωτιόμαστε αν οι δικαστές του Βόλου που πήραν αυτή την απόφαση, κοιμούνται με άνεση ή σκέφτονται κάπου κάπου την γυναίκα και τα παιδιά του 44χρονου.


Ερωτήματα στα οποία φυσικά δεν θα λάβουμε ποτέ απάντηση.
Γιατί είναι προφανές ότι το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να υπερασπίσει πύα όχι τα συμφέροντα, αλλά ούτε καν την ζωή των πολιτών του, οι οποίοι πέφτουν θύματα της εγκληματικής μανίας αλλοδαπών.
Είναι σαφές πλέον ότι υπάρχει μία κατηγορία νόμων που στην Ελλάδα δεν εφαρμόζονται. Είναι πιθανότερο να οδηγηθείς στην φυλακή για χρέη, παρά να εφαρμοστούν οι χιλιάδες αποφάσεις των δικαστηρίων για απέλαση παρανομούντων λαθρομεταναστών.


Και η ευθύνη γι’ αυτό είναι πάνω από όλα πολιτική. Γιατί είναι το κράτος το οποίο έχει αποφασίσει να εφαρμόσει ελαστική πολιτική στο συγκεκριμένο ζήτημα. Είναι το ίδιο το κράτος που μάλιστα διαφημίζει και στο εξωτερικό αυτή του την πολιτική, υποχωρώντας στις οργανωμένες ομάδες μεταναστών (περίπτωση Υπατίας) και τους χορηγεί … καθεστώς ανοχής. Γιατί ας πούμε την αλήθεια. Καθεστώς ανοχής δεν έχει χορηγηθεί μόνο στους λαθρομετανάστες της Υπατίας. Χορηγήθηκε ακριβώς το ίδιο και σε αυτόν τον δολοφόνο. Και έχει χορηγηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη, με την φτηνή δικαιολογία του “δεν μπορούμε να τους απελάσουμε”. Και έτσι συνεχίζουν να έρχονται, εκατοντάδες χιλιάδες. Και η κατάσταση συνεχώς επιβαρύνεται. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των ιδεοληψιών της άκρας αριστεράς. Νεκροί. Δολοφονημένοι οι οποίοι πληρώνουν με την ζωή τους, την επίδειξη αριστεροφροσύνης κάποιων πολιτικών.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *