Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

05:03 - 07/06/2012

Έρευνα δείχνει ότι τα λευκά μωρά αναπτύσσουν «ρατσιστικές τάσεις» από την ηλικία των εννέα μηνών, πριν καν έρθουν σε επαφή με άλλες φυλές. Το επόμενο βήμα είναι «να εξαλείψουν αυτές τις τάσεις». (Με αντιρατσιστικό εμβόλιο;)

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις
Τα λευκά βρέφη ηλικίας μόλις εννέα μηνών δείχνουν σημάδια φυλετικής προκατάληψης, σύμφωνα με μια μελέτη στην αναγνώριση του προσώπου.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στο Amherst διαπίστωσαν ότι από τη νεαρή ηλικία τα μωρά έκαναν ….
ήδη διακρίσεις σε βάρος αυτών που ήταν από διαφορετικές φυλές στην ικανότητά τους να αναγνωρίζουν πρόσωπα και συναισθηματικές εκφράσεις.

Ανέλυσαν 48 Καυκάσια μωρά με μικρή έως καθόλου εμπειρία Αφρο-Αμερικανών ή μαύρων ατόμων.

Τα διαχώρισαν σε μια ομάδα που ήταν μωρά ηλικίας πέντε μηνών και σε μια άλλη που ήταν μωρά ηλικίας εννέα μηνών, και παρακολουθούσαν τη διαφοροποίηση μεταξύ προσώπων ατόμων της ίδιας τους της φυλής και στη συνέχεια εκείνων που ανήκαν σε μια άλλη, άγνωστη, φυλή.

Τα μωρά από την ομάδα των πέντε μηνών ήταν πολύ πιο έμπειρα στη διάκριση προσώπων από διαφορετικές φυλές, ενώ εκείνα των εννέα μηνών ήταν σε θέση να ξεχωρίσουν δύο πρόσωπα της δικής τους φυλής με μεγαλύτερη ευκολία.

Σε ένα δεύτερο πείραμα ανιχνεύθηκε η δραστηριότητα του εγκεφάλου των μωρών με τη χρήση αισθητήρων.

Τους έδειξαν εικόνες προσώπων Καυκάσιας ή Αφρο-Αμερικανικής φυλής εκφράζοντας συναισθήματα που είτε ταιριάζαν είτε δεν ταίριαζαν με ήχους που άκουγαν, όπως το γέλιο και το κλάμα.

Οι μετρήσεις της δραστηριότητας του εγκεφάλου έδειξαν ότι τα εννέα μηνών  βρέφη αντιμετώπιζαν τις συναισθηματικές εκφράσεις των Καυκάσιων προσώπων διαφορετικά από εκείνες των Αφρο-Αμερικανικών προσώπων, ενώ τα 5 μηνών δεν το έκαναν.

Η αλλαγή στην ικανότητα αναγνώρισης δεν ήταν κάτι που είχε σχέση με την κουλτούρα,  αλλά μάλλον το αποτέλεσμα της σωματικής ανάπτυξης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η επεξεργασία των συναισθημάτων του προσώπου μεταφέρεται από το μπροστινό μέρος του εγκεφάλου σε περιοχές στο πίσω μέρος του εγκεφάλου στην ομάδα με την μεγαλύτερη ηλικία.

«Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι οι προκαταλήψεις όσον αφορά την αναγνώριση προσώπου και την αντίληψη ξεκινάνε από βρέφη, που δεν μπορούν αν μιλήσουν, πολύ πριν από το σχηματισμό εννοιών για τη φυλή», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης Lisa Scott σε μια δήλωση.

«Είναι σημαντικό για μας να καταλάβουμε τη φύση αυτών των τάσεων, προκειμένου να μειώσουμε ή να εξαλείψουμε [τις προκαταλήψεις].”

Σχ. ΚΟ: Δηλαδή, πως θα εξαλείψουν τις «προκαταλήψεις». Με ειδικά «αντιρατσιστικά εμβόλια»; Με κοκτέιλ φαρμάκων; (Πάντως το χάπι κατά του ρατσισμού υπάρχει). Και γιατί να μην εξαλείψουμε και άλλου είδους «προκαταλήψεις»; Και παρωχημένα στερεότυπα. Π.χ. Να αναγνωρίζει το φύλο του; Να αγαπάει την μαμά του; Να πιστεύει στον Θεό; Να σκέφτεται; Να γελάει; Ίσως αν ζούσε ο Μέγκελε θα μπορούσε να δώσει τα «φώτα» του σε αυτούς τους “ερευνητές” … Επίσης, επειδή το θέμα είναι σοβαρό, μια καλή ηλικία να ξεκινήσουν τα πειράματα είναι η παρακάτω. Όσο πιο μικρό τόσο καλύτερα. Και μην το βλέπετε έτσι. Μικρό και άκακο.Είναι ένας ρατσιστής αυτός…

Αυτό είναι παρόμοιο με το πώς τα μωρά μαθαίνουν τη γλώσσα, αναφέρθει το medicalxpress.com. Νωρίς στην παιδική ηλικία τα μωρά δεν γνωρίζουν ακόμα ποιοι ήχοι έχουν νόημα στη μητρική τους γλώσσα, έτσι ώστε αντιμετωπίζουν όλους τους ήχους το ίδιο.

Καθώς μαθαίνουν τη γλώσσα που ομιλείται γύρω τους, η ικανότητά τους να ξεχωρίζουν τους ήχους σε άλλες γλώσσες μειώνεται και η ικανότητά τους να ξεχωρίζουν τους ήχους στην μητρική τους γλώσσα βελτιώνεται.


Η έκθεση αυτή δημοσιεύεται στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Development Science.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*