XAΡ ΧΑΡ ΧΑΡ ΡΕ ΕΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΟΥ ΤΑ ΓΑΡΓΑΛΑΤΕ;

Loading...

17 thoughts on “XAΡ ΧΑΡ ΧΑΡ ΡΕ ΕΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙ ΜΟΥ ΤΑ ΓΑΡΓΑΛΑΤΕ;

 1. Andreas Otapasidis says:

  Αγγελικοί όλοι οι στίχοι, αλλά θα περιοριστώ στο ακόλουθο:
  Τις μέρες καταπίνουνε
  τον ήλιο με το ζήλο τους
  και σαν θεές του πάιρνουν και
  του δίνουνε το μήλο τους
  του δίνουνε το μήλο τους
  Όσο λακωνικά γίνεται. Που αλλού έχουμε αναφορά σε ΜΗΛΟ; Μεταξύ άλλων 1. Ο Αδάμ και η Εύα δοκίμασαν το ΜΗΛΟ και έχασαν την αθανασία και τον παράδεισο. 2. Ο Νεύτωνας 'τυχαία' είδε ένα ΜΗΛΟ να ΄πέφτει΄, και έγραψε τη θεωρία της βαρύτητας. et cetera. Τι μπορεί να συμβολίζει το ΜΗΛΟ; Ποια η σχέση του με τη ΒΑΡΥΤΗΤΑ; Μια μικρή παρένθεση εδώ. Πέρασα κοντά 5 χρόνια στην Ισπανία, και ενθουσιάστηκα με το πόσες αρχαιοελληνικής λέξης έχουν περάσει στο λεξιλόγιό τους. Στο θέμα μας, η μηλιά στα Ισπανικά λέγεται MANZANO και εκφέρεται ΜΑΝΘΑΝΩ (μήπως, λέω μήπως η λέξη προέρχεται από τον man=ανθρωπος=ανδρας, και το…ΘΑΝΑΤΟ; Από μόνο του δε λέει πολλά, ας το συνδιάσουμε όμως με τη ΒΑΡΥΤΗΤΑ που στα ισπανικά λέγεται GRAVEDAD. Είναι η βαρύτητα λοιπόν, στα ισπανικά λέγεται ES GRAVEDAD. Και πώς λένε στα ισπανικά τον …ετοιμοθάνατο; Αυτόν που είναι τόσο ασχημα στην υγεία του μου είναι κοντά στο ΘΑΝΑΤΟ; ESTA EN GRAVΕDAD = ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ. Οπότε, έχουμε ένα μήλο, έχουμε και τη βαρύτητα, έχουμε το θάνατο, και έχουμε και αυτές που γεννούν θνητούς – τις ΜΑΝες. Μήπως ευθύνεται η βαρύτητα για αυτό; Ο.

  • Ανώνυμος says:

   Ωραία ετυμολογική ανάλυση, για να μαθαίνουν μερικοί ότι κι άλλες γλώσσες κρύβουν αλήθειες.
   Ξέρω θα μου πες ότι τα Ισπανικά προέρχονται από τα Λατινικά κι αυτά με τη σειρά τους από τα αρχαία Ελληνικά. Φίλε όντως πολλές αλήθειες κρύβονται στις γλώσσες της εσπερίας.

  • Ανώνυμος says:

   Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση.
   Για να δούμε & Κωδικά…

   ΜΗΛΟ είναι στην ΜΑ ορατή φύση, η Η φανέρωση, των Λ ηλενεργειών (του ηλιοφωτισμού ή των υγρών / ρευστών), σε Ο περιορισμένο χώρο (= το μήλο).
   http://ramafa.gr/pinakas1.html & http://ramafa.gr/pinakas2.html

   Οι νύχτες πια του κρύβουνε
   του κρύβουνε το φύλο τους…
   Τις μέρες καταπίνουνε
   τον ήλιο με το ζήλο τους…

   Και ένα λογοπαίγνιο…
   Με το ΔΗΛΟΝ (=φανερόν) ΜΗΛΟΝ, το ΦΥΛΟΝ ΜΙΛΑΕΙ (εκ του ΜΙΛ-Α-Ω) με ΖΗΛΟΝ που ΜΑΛΛΟΝ, το ΜΕΛΛΟΝ ΔΗΛΕΙ (=δηλώνει) διότι, βεβαίως, «ουδέν κρυπτόν υπό τον ΗΛΙΟΝ«
   Κι εδώ βλέπουμε, λοιπόν, την επιλογή του ΦΥΛΟΥ του Πάριδος, που με ΖΗΛΟ & το ΜΗΛΟ / σύμβολο, ΔΗΛΕΙ / φανερώνει την εκλογή του & ορίζει το ΜΕΛΛΟΝ του… υπό τον ΗΛΙΟ.
   Το ίδιο ΜΗΛΟ διαλέγει να χρησιμοποιήσει & ο συγγραφέας της Παλαιάς Διαθήκης, ως ΔΗΛΟτικό της εκλογής του ανδρικού ΦΥΛΟυ του Αδάμ (=αδάμας / άνθραξ / 666) πρό της διαδικασίας αναπαραγωγής, άρα & γήρατος & φθοράς).
   Ιδού & η ΓΝΩΣΙΣ της ΖΩΗΣ & του ΘΑΝΑΤΟΥ / σωστή ΜΥΗΣΙΣ του Μεγάλου Έργου της Μετουσίωσης / του Μεγάλου Μυστηρίου (ΑΛ-χημεία = του ΑΕΛ-ίου η χημεία)…
   ΤΥΜΒΟΣ (& ΤUΜΒΑ) είναι η Τ στερέωσις (=το πάγωμα), σε Υ μεγάλη συγκέντρωση, στην ΜΑ ορατή φύση, της Β ενέργειας (=ζωτικής), σε Ο περιορισμένο χώρο (=το ΣΩΜΑ / ΣΗΜΑ=το ταφικό ΣΗΜείο).

   «Ανέβα μήλο, κατέβα ρόδι,
   να σε ρωτήσω τί κάνει η Κόρη…«

   Στην Κόρη-Περσεφόνη προσέφερε 2-3 σπόρους ροδιού ο βασιλιάς του κάτω κόσμου, Άδης-Πλούτων, για να επιστρέφει συνεχώς κοντά του & μακριά από την μάνα της ΔΗΜΗ-terra ΦΥΣΗ

   ΚΑΛΗΜΕΡΑ
   art

   • Andreas Otapasidis says:

    Αγαπητέ,
    να το συνεχίσουμε λοιπόν, καθώς όπου υπάρχει συνεργασία υπάρχει και πρόοδος. Θα προσθέσω μερικές ακόμη παραμέτρους που καθημερινά δένουν στις σκέψεις μου. Στο Ισαϊας 14:12 έχουμε How you have fallen from heaven, morning star, son of the dawn! You have been cast down to the earth, you who once laid low the nations!. Μόνο στην έκδοση King James Bible αλλάζει το 'πρωινό άστρο' με τη λέξη Lucifer, και είναι το μοναδικό σημείο όπιυ αναφέρεται ο συγκεκριμένος…χαρακτηρισμός: How art thou fallen from heaven, O Lucifer, son of the morning! how art thou cut down to the ground, which didst weaken the nations! http://biblehub.com/isaiah/14-12.htm
    Lucifer (ΔΙΑβολος) προέρχεται από τις λέξεις LUC (LA LUZ στα Ισπανικα΄είναι το φως – SOL o ήλιος) και το ελληνικότατο φέρω (π.Χ. Χριστόφορος). Ο λεγόμενος εωσφόρος λοιπόν, είναι αυτός που φέρνει/φέρει το φως και έπεσε από τους ουρανούς – κάτι σαν το ΜΗΛΟ του NEWTON που …φέρει φως (ΗΛ) και έπεσε, λόγω της βαρύτητας, στη ΓΗ . Συνεχίζοντας και συγκρίνοντα με τις άλλες εκδοχές, το πρώτο πρωινό άστρο είναι ο πλανήτης ΑΦΡΟΔΙΤΗ. (Ναι, υπάρχει και το άγαλμα: Η Αφροδίτη της Μήλου). Φυσικά την Αφροδίτη επέλεξε ο Πάρης για να δώσει το μήλο, κάτι που εννοείται ότι εξαρχής γνώριζε ο ΔΙΑΣ – θάλασσα από συμβολισμούς. Με περισσότερες παραμέτρους έχουμε να συνδιάσουμε μήλο, γυνάικα, Αφροδίτη, Διάβολο, Φως, Βαρύτητα. Όσον αφορά το ως ΔΗΛΟτικό της εκλογής του ανδρικού ΦΥΛΟυ του Αδάμ (=αδάμας / άνθραξ / 666). Έχουμε στα τραγούδια που όλοι σιγοτραγουδάμε το λαλαλα = 666.. το ΣΟΛ ΣΟΛ ΣΟΛ λοιπόν, μόλις διαπίστωσα ότι είναι το 555. ΑΝΔΡΑΣ-ΑΝΘΡΑΣ-ΑΝΔΡΕΥΣ-Λαός τως ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Εχετλαίε? Ο.

    • Ανώνυμος says:

     Φίλε Αndreas (= AΝΔΡΑΣ),
     συμφωνώ, βεβαίως, με την συνεργασία των Ελλήνων (καιρός ήταν…), που οδηγεί, αναμφισβήτητα, στην πρόοδο της σκέψης & αντίληψης…
     Σχετικά με τον Άνθρακα 666, δες & σχόλιά μου στο…
     http://www.katohika.gr/…/exoun-ksamolisi-io-kai-den-to-exoun-kani-gia-na-p...
     Και επειδη, το video που είχα επισυνάψει έχει αποσυρθεί, παραθέτω το…
     https://www.youtube.com/watch?v=BaECx4-67zw
     είναι το «I, Pet Goat II«

     Τώρα, βεβαίως, ανοίγεις μεγάλη κουβέντα με την αναφορά σου στα LUC-LAZ < LUX < ΛΥΚ-ειον (= ΦΩΣ / ΛΕΞ-ις) *
     & στον ΔΙΑ-ΒΟΛΟ (ΔΙΑ+ΒΑΛΩ, ΒΟΛΗ, ΒΕΛΟς)
     όπου αναγνωρίζουμε του ΔΙΑ (= Α Αρχική, Δ Δομούσα & Δημιουργό Δύναμιν, με Ι συνεχή ακτινοβολία) +
     τον …ΒΟΛΟ (ΒΟ ενέργεια, του ΛΟ ηλίου, σε Ο περιορισμένο χώρο.
     Δηλ. αυτή η ΔΙΑ Αρχική Δομούσα Δύναμις (= ΔΙΑ-νοια) ΒΑΛΕΙ = στοχεύει, τροφοδοτεί συνεχώς με τις ηλενέργειές της κάθε Ο περιορισμένο χώρο / το κρα-νίο (=ΚΑΡΑ ΝΟΟς), την καρ-δία (= ΚΑΡΑ ΔΙΟς), το κύτταρο….

     «Κλῦθι μάκαρ, πανδερκὲς ἔχων αἰώνιον ὄμμα, Τιτὰν χρυσαυγής, Ὑπερίων,…
     δεξιὲ μὲν γενέτωρ ἠοῦς, εὐώνυμε νυκτός,…
     κυκλοέλικτε, φωσφόρε,…
     χρόνου πάτερ, ἀθάνατε Ζεῦ,…
     δεῖκτα δικαιοσύνης,…« Ορφ. ύμνος Ηλίου

     Δεν είναι παράδοξο, ούτε σύμπτωσις το ότι τα δυο …φωτεινά αΔΕΛΦΙΑ Απόλλων & Άρτεμις γεννούνται τέκνα ΔΙΟς & ΛΗΤΟΥς, στην νήσο …ΔΗΛΟ (& πρώην Α-ΣΤΕΡΙΑ)
     διότι…
     "ΕΙΣ ΖΕΥΣ, ΕΙΣ ΑΪΔΗΣ, ΕΙΣ ΗΛΙΟΣ, ΕΙΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ" Ορφ. κείμενα / http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=51&t=152862

     Ο Δίας σημαίνεται δύναμις της φύσεως και δια των πολλών επιθέτων υποδηλούται το πλήθος των ιδιοτήτων αυτού.

     Η γνωσιολογική υπονόησις των μύθων περί φάσεως δημιουργίας, περί επιπέδων και λειτουργειών της φύσεως εξυπηρετήθη δια της επινοήσεως των μεταμορφώσεων, ως και των γάμων του Διός μετα του πλήθους των θεαινών ή γυναικών ή συλλέκτρων.

     Αβιάστως συμπεραίνεται, οτι η ένοια της μεταμορφώσεως του Διός εις Νέφος, Χιόνα, Χάλαζαν, χρυσήν βροχήν, σημαίνει την επίγνωσιν της μεταβλητότητος των μορφών της ύλης.

     Ο ΑΠΟΛΛΩΝ είναι η Α = αρχική δύναμις, Π = του πυρός, ΟΛΛΩΝ = των ηλίων (Λ = ηλιακός φωτισμός). Είναι ο ΠΑΛΛΩΝ εφ' ολοκλήρου του Σύμπαντος. Είναι η ΠΝΟΗ η ζωογόνος. Είναι ΔΗΛΙΟΣ = φανερός, λαμπερός, διότι εγεν(ν)ήθη εις ΔΗΛΟΝ.

     Η ΑΡΤΕΜΙΣ, αδελφή δύναμις του ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ και τέκνον του ΔΙΟΣ, είναι η ΑΡΤΕ = τρέφουσα την ΜΙΣ = ορατήν φύσιν. Είναι αυτή η ιδία τροφός και δύναμις φωτός. Από Διός έλαβε την εξουσίαν, να φέρη εις θέασιν την ορατήν φύσιν. Είναι η ΒΡΙΤΟΜΑΡΤΙΣ ΚΟΥΡΗ, την οποίαν ο ΜΙΝΩΣ (= Μένος = φυσικός Νούς) καταδιώκει, έως ότου συλληφθή εις τα ΔΙΚΤΥΑ – ΔΙ = δύναμις – ΚΤΥΑ = κάτω, των ΑΛΙΗΩΝ – Ηλίων.
     http://ramafa.gr/books2.html

     Έτσι, λοιπόν, στους ΔΕΛΦΟΥΣ θα συναντήσουμε την εναλλαγή Απόλλωνος & Διονύσου μιας &…«ΈΝ το ΠΑΝ«
     & 2. (93).
     ὁ ἄναξ, οὗ τὸ μαντεῖόν ἐστι τὸ ἐν Δελφοῖς, οὔτε λέγει οὔτε κρύπτει ἀλλὰ σημαίνει. Ηράκλειτος
     http://www.mikrosapoplous.gr/heracletus/heracletus1.html

     «Οι Ελληνες μύθοι μας παρέχουν ΠΛΗΡΟ – ΦΟΡΙΑΣ = πλήρεις φοράς γνώσεων και αφυπνίζουν την Διάνοιάν μας. Ως γνήσιοι ΕΛΛΗΝΕΣ – ΑΝΘΡΩΠΟΙ οφείλομεν να τους εν – νοήσωμεν«, Θεολ. Σημαιοφόρος.

     η φίλη
     art

     * σημ. το Ξ = Κ+Σ (ΛΕΞΙς = ΛΕΚ+ΣΙς < ΛΥΚ-ειον)
     το X = C+S (LUX = LUC+S, LUC<ΛΥΚ, LUZ)

    • Ανώνυμος says:

     Χμμ & κάτι ακόμη περί Αδάμ – Ανδρός…
     Το μήλο, που κατάπιε «αμάσητο« (η γνώση χωρίς κριτική σκέψη), θα …προδίδει το Φ-ΥΛΟ του, ακόμη & αν έχει αποκόψει τον …Φ-ΑΛΟ του,
     διότι ουδέν κρυπτόν υπό τον Ή-ΛΙΟν
     φιλικά
     art

     • Ανώνυμος says:

      Eγώ, πάντως, δεν εκπροσωπώ την ιστοσελίδα.
      Μια απλή μαθήτρια του Έλληνος Λόγου είμαι, που έχω «σαλτάρει«/ γοητευτεί με αυτό το μονοπάτι αντίληψης / κατανόησης.

      Τώρα, πλέον, μου είναι αδύνατον να αφήσω λέξη, χωρίς να την προσεγγίσω κωδικά & είναι τόσο εποικοδομητικό…!

      φιλικά
      art

 2. Ανώνυμος says:

  Το άρθρο με τις καταγγελίες που πήγε το πήρε το εύρηκα? Αρε strainger………. τελικά ποιός κυβερνάει αυτόν τον πολιτισμό της χέστρας?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *