Xημικά: Υπάρχει μείωση της Ελληνικής ΑΟΖ πίσω απο την Ευρωπαϊκή Οδηγία

Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη

Σας είπα, ότι τη βόμβα για τα Χημικά θα τη ρίξω εγώ. Τον λόγο μου τον κρατάω. Την πρώτη φορά πήγαν να μειώσουν την Ελληνική ΑΟΖ με την ιστορία με τη Στρογγύλη και τους πρόλαβα… Τη δεύτερη φορά επαναλαμβάνουν τα ίδια με άλλο τρόπο, δηλαδή με τα Χημικά και με την Ευρωπαική Οδηγία… Πρίν σας εξηγήσω γιατί το πιστεύω αυτό, θα πρέπει να αναφερθώ στην προπαγάνδα και στη προσπάθεια της να αποπροσανατολίσει ή στην άλλη της μορφή, την πιο άγρια και απεχθή, να εκφοβίσει.
Έχω μιλήσει για την Ελληνική ΑΟΖ, για τους υδρογονάνθρακες και τα Χημικά σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. “Ειδικός” είναι αυτός που ένα θέμα μπορεί να το αναλύσει απο περισσότερες πλευρές. Αυτός είμαι εγώ. Στην Ελλάδα όταν λέω κάτι πολλοί επαρχιώτες ή και κεντρικοί δημοσιογράφοι θέλουν να ρωτούν για επιβεβαίωση μετά απο εμένα ενα ντόπιο επιστήμονα. Υπάρχει λόγος όταν γίνεται αυτό. Άλλες φορές πίσω απο αυτό κρύβονται ευρωεκλογές και άλλες φορές παιγνίδια μειοδοσίας και συγκάλυψης εθνικών θεμάτων.

Μιά απο τις διαφορές που έχει η ΑΟΖ απο την υφαλοκρηπίδα είναι ότι στην ΑΟΖ υπάρχει εκμετάλλευση του υγρού στοιχείου, δηλαδή της αλιείας. Η ΑΟΖ είναι Ελληνικό έδαφος και αν κάποιος παραδώσει Ελληνικό έδαφος με το υπάρχον σύνταγμα είναι προδότης.

Η Ελλάδα δεν έχει σοβαρή εξωτερική πολιτική. Η κυβέρνηση έχει παραδώσει την Εθνική κυριαρχία αλλά και η αντιπολίτευση πέρα απο τα καρότα δεν έχει επιδείξει καμμιά σοβαρή πρωτοβουλία. Είναι χώρια στα κανάλια και μαζί στις μάσσες και στο κρεββάτι. Τουλάχιστον έτσι το φαντάζομαι.

Όπως γνωρίζετε, τα Ελληνικά χωρικά ύδατα φτάνουν μέχρι τα 6 νμ. Προκειμένου οι άντρακλες πολιτικοί να διεκδικήσουν τα 12 νμ που είναι τα χωρικά ύδατα για όλες τις χώρες της ΕΕ βγάζουν νόμους με τους οποίους απαιτούν να σταματάει κατά καιρούς η αλιεία μέσα σε αυτά.Nicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Πρόσφατα ένας βουλευτής της ΝΔ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης απο τη Κρήτη δήλωσε ότι η ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό δεν είναι τυχαίο με όσα θα σας πώ στη συνέχεια.

Σε προηγούμενο άρθρο μου εδώ αναφέρθηκα στην περίεργη συμπεριφορά του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, απέναντι στο θέμα των Χημικών, δεδομένης της ευαισθησίας του σταθμού σε περιβαλοντολογικά θέματα. Μια μέρα μετά απο όσα έγραψα, ένας Καθηγητής ο Βαγγέλης Πισσίας παρετήρησε ότι δύο ημέρες πριν τις ευρωεκλογές εκδόθηκε υπουργική απόφαση με την οποία αναστέλλεται από τις 24 Μαΐου και έως τις 15 Ιουλίου η αλιεία σε περιοχές της Μεσογείου νοτιοδυτικά της Κρήτης, νότια της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων, περιοχή της Μεσογείου όπου αναμένεται να ξεκινήσει η υδρόλυση των χημικών της Συρίας.

Ακούστηκαν πολλά στη Κρήτη για το θέμα. Μερικοί όπως έμαθα του επιτέθηκαν, διότι ταύτιζε τη περίοδο της εργασίας εξουδετέρωσης των Χημικών της Συρίας με τη συγκεκριμένη απαγόρευση λέγοντας ότι υπήρχε για το θέμα αυτό Ευρωπαική Οδηγία.

Το λάθος των δημοσιογράφων που ασχολήθηκαν με το θέμα, όσων καλοπροαίρετα εξέφρασαν απόψεις αλλά και όσων παρότρυναν τον Εισαγγελέα Ηρακλείου να ερευνήσει το θέμα των καταγγελιών Πισσία, όπως π.χ. ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχελογιαννάκης είναι ότι δεν ερεύνησαν και δεν έδειξαν σε χάρτη απο τεμπελιά, απο ανικανότητα, απο επαγγελματική ασυνειδησία ή δεν ξέρω τι άλλο, ποιές είναι οι περιοχές στις οποίες έχει απαγορευθεί η αλιεία απο την κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτό το έκανα εγώ…

Ας δούμε στο χάρτη που ακολουθεί τις περιοχές στις οποίες απαγορεύεται η αλιεία απο τη κυβέρνηση Σαμαρά, που ήδη έχει παραδώσει την Εθνική κυριαρχία. Είναι οι περιοχές 20, 22 και 23.

Αν δούμε το χάρτη της Ελληνικής ΑΟΖ στη κορυφή του άρθρου, οι περιοχές 20, 22 και 23 ανήκουν στην Ελληνική ΑΟΖ. Που είναι όμως η περιοχή 24 ή έστω ένα μέρος της περιοχής 24 που και αυτή ανήκει στην Ελληνική ΑΟΖ αλλά την οποία παρανόμως επιθυμεί να συμπεριλάβει στην ΑΟΖ της η Τουρκία;

Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ο χάρτης της Ελληνικής ΑΟΖ αντί για τον παραπάνω χάρτη; Γιατί εξαιρέθηκε το Καστελόριζο που ανήκει στην περιοχή 24;

Νομίζω, ότι αφελής ο Ελλληνικός λαός είναι αλλά ηλίθιος όχι.

Με τον τρόπο που η Ελληνική κυβέρνηση εξέδωσε την απαγόρευση έμμεσα αλλά ξεκάθαρα αποδέχεται την Τουρκική άποψη

ότι η Ελληνική ΑΟΖ δεν ακουμπάει την Κυπριακή και

ότι η Τουρκική ΑΟΖ ακουμπάει την Αιγυπτιακή.

Με αυτή τη κυβέρνηση, με αυτή την αντιπολίτευση και αυτή τη δημοσιογραφία δεν χρειάζεται κανείς να έχει εχθρούς. Οι εχθροί είναι μέσα στην Ελλάδα και κατέχουν τις θέσεις που πρέπει.

ΠΗΓΗ

15 thoughts on “Xημικά: Υπάρχει μείωση της Ελληνικής ΑΟΖ πίσω απο την Ευρωπαϊκή Οδηγία

 1. Ανώνυμος says:

  Εισαι ΑΣΧΕΤΟΣ μονο κ μονο γιαυτο:

  "Την πρώτη φορά πήγαν να μειώσουν την Ελληνική ΑΟΖ με την ιστορία με τη Στρογγύλη και τους πρόλαβα"

 2. Ανώνυμος says:

  Άλλος ένας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ που ανακάλυψε το katohika:

  Από το http://www.zcode-gr.blogspot.com/

  Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλης, Dip.Phys, MSc.Phys, MSc.EEng(RF&VLSI Design), PhD.Phys, MIEEE, MCSJ, EC
  Senior Materials & Devices Scientist and Chief Designer, Senior Electonics Design Engineer, Senior Analyst of Economic Systems, Expert in more than 180 Experimental Techniques
  All Kinds of Designs – Technology Transfer and R&D Consulting – τ. Καθ. Nagoya Inst. of Technology [Metamaterials & Their Devices], Japan

  και εδώ πιο πολλά: http://gzouganelis.blogspot.com/

  • Ανώνυμος says:

   Απότι κατάλαβα ο Ζουγανέλης έχει καλυτερο βιογραφικό απο το Βαρουφάκη και το Παπαδήμο μαζί.
   Εσυ που τον κρίνεις δεν μας δίνεις το βιογραφικό σου;
   Aπο αυτά που γράφεις δεν φαίνεται να έχει τελειώσει λύκειο.
   Η ορολογία φανερώνει δημοσιογράφο επαρχιώτη που ειναι και κρυφοαδελφή.
   Μπεκος δηλαδή.χαχαχαχα

 3. Ανώνυμος says:

  ΝΕΟΣ ΗΡΟΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ !!!! ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ Κ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΒΡΕ ΛΕΒΕΝΤΗ 11,57, ΝΑ ΣΕ ΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΑΙΩΝΙΩΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΠΑΤΕΩΝΑ" ΚΑΘΗΓΗΤΗ !!! ΡΕ, ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ??? ΓΙΑ ΨΑΞΕ ΤΟ ΛΙΓΟ,ΡΕ ΓΑΤΑ … ΙΣΩΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΠΕΡ ΝΟΡΑ !!! ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ.. ΙΣΩΣ ΕΚΕΙ ΝΡΕΙΣ ΤΗΝ ΦΩΤΙΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑΣ… ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ !!! ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ Η Μ@Λ@ΚΙ@, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ !!!

  • Ανώνυμος says:

   Ο ηθοποιός δεν είναι. Κάποιος ψωνισμένος δήθεν επιστήμονας είναι. Τι να κάνουμε, ψώνια και βλάκες υπάρχουν παντού.

 4. Ανώνυμος says:

  11,57,ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΑϊΝΣΤΑϊΝ ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ…"ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΑ… ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ… ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ"… ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ, Ε? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΙΝΟΥ ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ? ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ… ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΑΛΜΑ… ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΩΝΑ….ΠΟΙΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ, ΠΟΙΟΣ ΓΚΙΩΝΑΚΗΣ, ΠΟΙΟΣ ΒΕΓΓΟΣ… ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΙΒΟΛΙ, ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ…ΝΑ'ΣΑΙ ΚΑΛΑ… ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΑ…

  • Ανώνυμος says:

   Όσο το είπε αυτό ο Αϊνστάιν, άλλο τόσο έδωσε και την πατέντα στον Γκιόλβα. Αστικοί μύθοι κυκλοφορούν ένα σωρό και ευκολόπιστοι υπάρχουν πάντα. Έτσι και ο συγκεκριμένος ψωνισμένος Ζουγανέλης βρίσκει κορόιδα και τα πείθει.

 5. Ανώνυμος says:

  ΑΥΤΟΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ… Ο ΒΛΑΞ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ…ΚΑ ΕΡΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΠΕΡΑΣΕΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΧΑΙΡΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΣ, ΟΝΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΕ ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ… ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ "ΕΞΥΝΟΒΛΑΚΑΣ" ΛΟΙΠΟΝ… ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ [ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ,Ε?] ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ…

 6. Ανώνυμος says:

  ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΕΝ ΤΗ ΑΓΝΟΙΑ ΣΟΥ… Ο ΒΛΑΞ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΟΣ , ΜΗ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ… ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ… Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΟΥΛΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΣ… ΣΥΝΕΧΙΣΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ ΤΙΓΥΡΩ… ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ ΕΙΝΑΙ… ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΒΙΒΛΙΑ, Ε??? ΜΠΕΛΑΣ !!!

 7. Ανώνυμος says:

  ο καθηγητάκος δεν ειναι μόνο ψώνιο κΑι φαντασμένος είναι και άσχετος! δεν γνωρίζει από πολιτική και νόμους και το παίζει παντογνώστης και εκτίθεται με παιδαριώδεις δηλώσεις που πείθουν τους αμόρφωτους, τους αδιάβαστους και τους αφελείς. Γιατί τόσα χρί=όνια έγραφε ανωνύμως? γιατί απο τότε που άρχισε να γράφει στο σαιτ έσβησε το αρχείο? γιατί έχει σβήσει πολλά από τα πρόσφατα κείμενά του? σε ποιούς απευθύνεται ? πού εργάζεται? για ποιούς δουεύει?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *