19:23 - 25/06/2014

Wesley Clark πρώην SACEUR: «Ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος» για να… εισπράξει

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ο άνθρωπος που ηγήθηκε των νατοϊκών βαρβαρισμών το 1999 στην πρώην Γιουγκοσλαβία προκειμένου να αποσπάσει από τον σερβικό εθνικό κορμό την περιοχή του Κοσσόβου τώρα επιστρέφει στην περιοχή στην προκειμένου να εξαργυρώσει εκείνο το ρόλο:

Ο Wesley clark πρώην SACEUR του ΝΑΤΟ όπως αποκαλύπτει το Bloomberg ηγείται μεγάλου επενδυτικού “fund” το οποίο ήρθε σε συμφωνία με την αλβανική κυβέρνηση και ήδη δραστηριοποιείται στη χώρα στον τομέα της εξόρυξης υδρογονανθράκων

Δεκαπέντε χρόνια αφότου ο στρατηγός Wesley Clark επέβλεψε τους βομβαρδισμούς στη Σερβία τώρα επιστρέφει στα Βαλκάνια όχι για να βομβαρδίσει αυτή τη φορά αλλά για ψάχνοντας πετρέλαιο.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg ο Clark ο οποίος ήταν και υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία το 2004, σήμερα διευθυντής σε δύο καναδικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Αλβανία ψάχνοντας για κοιτάσματα πετρελαίου.

Πρόκειται για τις εταιρείες Bankers Petroleum Ltd. (BNK) και Petromanas Energy Inc. (PMI) οι οποίες επιδιώκουν να επανεκκινήσουν την παραγωγή πετρελαίου στη γειτονική χώρα καθώς οι πρώτες προσπάθειες είχαν ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1920.

«Η Αλβανία έχει μια πολύ σημαντική οικονομική σημασία για την Ευρώπη ενώ παράλληλα έχει μια εύρωστη παραγωγή πετρελαίου και πρόκειται να σύντομα να αναδειχθεί σε μια ισχυρή συνιστώσα της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας», είπε ο Clark σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Η αξιοποίηση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων που διαθέτει η Αλβανία, όπως αναφέρει το Bloomberg αποτελεί μέρος των προσπαθειών της χώρας γηια οικονομική ανάκαμψη με στόχο την ανάκαμψη ύστερα από 4 δεκαετίες οικονομικής απομόνωσης από το κομμουνιστικό καθεστώς του Enver Hoxha ο οποίος πριν πεθάνει το 1985 είχε κατασκευάσει πάνω από 700.00 τσιμεντένια πολυβολεία

Το κατά κεφαλήν εισόδημα της Αλβανίας αν και εξακολουθεί να παραμένει το χαμηλότερο στην Ευρώπη μετά την Βοσνία, την Ουκρανία και την Μολδαβία εντούτοις διπλασιάστηκε την τελευταία δεκαετία σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Ο Clark ο οποίος βρίσκεται στο συμβούλιο διευθυντών της Bankers Petroleum από το 2008 και έγινε διευθυντής της Petromanas το 2013, ήταν ο διοικητής του ΝΑΤΟ που βομβαρδίζοντας ανηλεώς τη Σερβία την ανάγκασε να εγκαταλείψει το Κόσσοβο από τον εθνικό της κορμό όπου την πλειονότητα του πληθυσμού συνιστούσαν Αλβανοί.

Η Bankers Petroleum η οποία έχει έδρα στο Calgary αυτή την περίοδο έχει επικεντρωθεί στην αναζωογόνηση του κοιτάσματος του Patos-Marinza το οποίο ανακαλύφθηκε πρώτη φορά το 1928 και έκτοτε σχεδόν εξαντλήθηκε το 2004 τώρα παράγει 20.000 βαρέλια την ημέρα αλλά η Bankers Petroleum σκοπεύει να πραγματοποιήσει τουλάχιστον 170 νέες γεωτρήσεις με στόχο να αυξήσει την παραγωγή του πετρελαίου στα 50.000 βαρέλια την ημέρα μέχρι το 2020.

Η Petromanas Energy, η οποία επίσης εδρεύει στο Calgary του Καναδά είναι σε εταιρική συνεργασία με την ολλανδική Royal Dutch Shell Plc (RDSA),στο κυνήγι του «μαύρου χρυσού» στην Αλβανία, όπου τα γεωλογικά δεδομένα είναι ίδια με αυτά της νότιας Ιταλίας όπου βρίσκονται μερικά από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα.

Δύο από τις γεωτρήσεις που πραγματοποίησε η κοινοπραξία στην Αλβανία, στην οποία η Petromanas έχει το 25%, διαπίστωσε κοιτάσματα ύψους 375 εκατ. βερελιών ενώ το παρόν χρονικό διάστημα δουλεύει σε ένα νέο τρίτο κοίτασμα το οποίο αναφέρεται ως Molisht-1.

«Αυτό που συμβαίνει στην Αλβανία είναι αντιπροσωπευτικό του γεγονότος ότι εάν η τιμή του πετρεαλίου συνεχίσει να βρίσκεται στα 100 $ το βαρέλι τότε όλοι θα ξεκινήσουν να ψάχνουν για νέες ευκαιρίες αλλού. Εάν η τιμή μείνει τότε αυτό θα αλλάξει την “γεωγραφία” του πετρελαίου. Συμβαίνει ήδη στην Αλβανία, συμβαίνει και αλλού στην Ευρώπη» είπε ο Clark υπονοώντας ενδεχομένως και την Ελλάδα χωρίς όμως να την αναφέρει.


defencenet.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. ΤΟΝ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.

  2. ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΑΡΙΟ.ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΕΛΛΑΔΙΚΟ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*