in

Θέλουν να επιβάλουν στρατιωτικό νόμο στη Γαλλία για να γλιτώσει ο Ε.Μακρόν – Στρατός βγαίνει στους δρόμους

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται πλέον ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εν μέσω των τεράστιων διαδηλώσεων που συγκλόνισαν το Παρίσι εχθές και το μέγα ερώτημα που τίθεται είναι εάν τελικά θα αναγκαστεί να παραιτηθεί εάν δεν καταφέρει να ελέγξει αυτό το τεράστιο κύμα της λαϊκής οργής.

Η γαλλική κυβέρνηση πλέον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος στη χώρα και απαγόρευση κυκλοφορίας στις μεγάλες πόλεις, μετά τα άγρια επεισόδια αντικυβερνητικών διαδηλωτών των «κίτρινων γιλέκων» και δυνάμεων ασφαλείας.

Αστυνομικά τμήματα και ένα περιπολικό έχουν λεηλατηθεί και αφαιρεθεί ποσότητες όπλων, κάτι ου σημαίνει.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν αμέσως μόλις έφθασε από την Αργεντινή στο Παρίσι, επισκέφθηκε την Αψίδα του Θριάμβου για να επιθεωρήσει από κοντά τις καταστροφές που σημειώθηκαν κατά τα χθεσινά εκτεταμένα επεισόδια στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Πλήρως αιφνιδιασμένος από την εξέλιξη των διαδηλώσεων και επιστρέφοντας μουδιασμένος από την Αργεντινή κατευθύνθηκε στην ρημαγμένη Αψίδα του Θριάμβου, προκειμένου να εκτιμήσει τις ζημιές που προκάλεσαν οι διαδηλωτές στο διάσημο διεθνώς μνημείο, ενώ αμέσως μετά θα προεδρεύσει σε εκτεταμένη σύσκεψη στο Ελιζέ όπου θα εξεταστεί και το θέμα της κήρυξης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, μία μορφή στρατιωτικού νόμου, που θα περιορίζει τις ελευθερίες συνάθροισης και διαμαρτυριών των πολιτών.

Ηδη στρατιωτικές μονάδες έχουν αναπτυχθεί γύρω από το προεδρικό μέγαρο, το αεροδρόμιο «Σαρλ ντε Γκολ» και κυβερνητικά κτίρια, ενώ περίπου 5.000 Γάλλοι στρατιώτες είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν για να καταστείλουν τις λαϊκές αντιδράσεις στην «προλεταριοποίηση» που τους επιφύλασσε η προεδρία Μακρόν.

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας νέας νέας γαλλικής επανάστασης κατά του συστήματος που «ανέθρεψε» και έφερε τον Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας, με τα δημοσκοπικά νούμερα του τελευταίου, πλέον, να καταρρέουν πραγματικά:

Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου μετά βίας φτάνει στο 20% ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά που έχει καταγράψει ποτέ Γάλλος πρόεδρος.

Αιτία η οικονομική κρίση που πλήττει τη Γαλλία,

– η ανεργία που έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα

-οι μισθοί που καταρρέουν σε συνδυασμό με την μεγάλη αύξηση του κόστους ζωής και

– η αύξηση των τιμών στα καύσιμα, που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Οι οπλισμένοι πλέον διαδηλωτές, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κλαπεί αστυνομικά όπλα και τυφέκια, θα επαναλάβουν τις διαδηλώσεις αύριο όπως έχουν αναφέρει και πολλοί φοβούνται πως η Γαλλία εισέρχεται σε ένα κύκλο βίας και διαδηλώσεων που είναι άγνωστο πότε θα σταματήσει.

Όλη η χώρα και όχι μόνο το Παρίσι θυμίζει πραγματικά ένα καζάνι που βράζει και ο Γάλλος πρόεδρος αναζητά την βαλβίδα εκτόνωσης αλλά πολλοί εκτιμούν εις μάτην

Τα βίαια επεισόδια, που σημειώθηκαν το Σάββατο, προκάλεσαν τον τραυματισμό 133 ανθρώπων ενώ 378 τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με έναν απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία. Συνολικά η αστυνομία προέβη σε 412 προσαγωγές.

Από τους 133 τραυματίες, 23 ανήκουν στις δυνάμεις ασφαλείας.

Ολόκληρη τη χθεσινή ημέρα, το Παρίσι έγινε το θέατρο σοβαρών βίαιων επεισοδίων, τα οποία σημειώθηκαν κυρίως στις δυτικές συνοικίες και στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Για ακόμα μια φορά, τα Ηλύσια Πεδία μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης. Αρχικά το επίκεντρο ήταν η Αψίδα του Θριάμβου, γρήγορα όμως, το απόγευμα, οι ταραχές εξαπλώθηκαν σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας, ιδιαίτερα στις λεωφόρους γύρω από την πλατεία.

Στο 84% τα «κίτρινα γιλέκα» στο… 20% ο Μακρόν!

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, μέλη του κινήματος αγνόησαν τις αστυνομικές απαγορεύσεις και κατέλαβαν τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, για να συγκρουστούν με τα όργανα της τάξης, προβαίνοντας σε περιορισμένης έκτασης καταστροφές.

Παρότι την ίδια ημέρα δεκάδες πολίτες διαδήλωναν σε άλλο σημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, καταδικάζοντας «τη βία κατά των γυναικών», τα τηλεοπτικά δίκτυα αφιέρωσαν δυσανάλογα μεγάλο χρόνο στις συγκρούσεις μεταξύ των «Γιλέκων» και της αστυνομίας.

Υποστηρικτές του αυθόρμητου κινήματος διαμαρτυρίας αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Μακρόν επιλέγει συνειδητά –μέσω των φιλικών της μέσων ενημέρωσης– να εμφανίζει τα «Γιλέκα» ως ταραξίες, προσκείμενους είτε στην δεξιά της Μαρίν Λεπέν ή στην «ανεύθυνη Αριστερά» του Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Οι πρώτοι υπολογισμοί της προεδρικής ομάδας, όμως, υπήρξαν άστοχοι, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που θέλουν το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» να απολαμβάνει πρωτοφανή ποσοστά δημοτικότητας (84% των Γάλλων θεωρεί δικαιολογημένο το κίνημα).

Αντί να υποχωρήσει ανώδυνα, το κίνημα των «Γιλέκων» διογκώθηκε, υποχρεώνοντας τον πρόεδρο Μακρόν να ομολογήσει ότι δεν εκτίμησε σωστά την απελπισία των πολιτών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, ο πρόεδρος Μακρόν αναφέρθηκε λεπτομερώς στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησής του, ενώ, παρότι δεσμεύθηκε να διατηρήσει εν ισχύ τη φορολογία ορυκτών καυσίμων, δήλωσε ότι θα συμβουλευθεί εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συνδικάτων και της «κοινωνίας των πολιτών»

pronews.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 Comments

Leave a Reply
 1. Το συμπέρασμα είναι ένα κοτούλες:

  Ότι είμαστε λαός ραγιάδων και προσκυνημένες ποδίτσες, σηκωμένες μέχρι την μέση στα 4. Φόρους στα καύσιμα επιβάλανε στην Γαλλία και έγινε της πόπης, κι εμείς τόσα μνημόνια, εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και κοιτάμε πως θα κάνουμε, ήπιες και νόμιμες διαμαρτυρίες.

  Φάε σκατά τώρα νόμιμε και ήπιε και δήθεν προσγειωμένε φλώρε!
  Και ναι, πάρτο προσωπικά, διότι ναι, σε βρίζω, σε προσβάλω, προβαίνω όντως σε χαρακτηρισμούς εναντίων σου νεοέλληνα, χέστηκα, κάνε μου μήνυση κατά αγνώστου και κατήγγειλέ με για ρατσισμό και μπούλινγκ.
  Το πολύ πολύ να σε κάνουμε μπ(ό)ουλινγκ ως αναλώσιμος που είσαι και να σε ρίξουμε πάνω στους κώνους που λέγονται πολιτικοί, μπας και φανείς χρήσιμος πουθενά, φτάνει να κερδίσουμε τον αγώνα, παράπλευρη απώλεια θα σαι…

  Εσύ το επιλέγεις, ας πρόσεχες, εμείς έχουμε τον τρόπο και δεν θα λογαριάσουμε αν είσαι η πότε θα είσαι έτοιμος και μετά να ξεκινήσουμε, γιατί τόσα χρόνια τι έκανες που όλοι σου λέγανε ”ε μαλάκα, ξύπνα, έρχετε διαμελισμός και πτώχευση” τι έκανες;
  Έλεγες, έλα μωρέ δεν θα γίνει τίποτα…
  Τώρα, θα ξυπνήσεις με ζαλάδα κάνοντας σβούρες, ως μπάλα του μπόουλινγκ.

  Και μη το παίξεις έξυπνος νεοραγιά και πεις, είναι στημμένο αυτό στην Γαλλία για να ρθει στρατιωτικός νόμος και το ότι το ίδιο θέλουν και δω, γιατί και πτώχευση που θα ρθει, πάλι στρατιωτικός νόμος θα εφαρμοστεί και κατόπιν διαμελισμού επίσης και κατόπιν πολέμου, επίσης.
  Το ζήτημα δεν είναι αν θα εφαρμοστεί στρατιωτικός νόμος η όχι, το ζήτημα είναι να ρίξεις αυτούς, ώστε να σαι εσύ που θα φέρεις στρατιωτικό νόμο εναντίων των εχθρών του Ελληνισμού και όχι αυτοί εναντίων εσένα, με υποστήριξη από δυνάμεις καταστολής του Ευρωπαικού υπερκράτους… Γκε γκε;

  • ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙΣ? ΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΑΧΕΣΑΙ?

   • 1. Συμμετέχοντας σε δράσεις προ πολλού και αδιαφορώντας κατά την διάρκειά τους, αν θα μαι νόμιμος, η αν θα φάω και καμία, διότι ούτε με πιάσανε, ούτε έφαγα χωρίς να ρίξω κι εγώ, για την ακρίβεια δεν έφαγα και τίποτα σοβαρό.
    2. Με οργάνωση και σχεδιασμό και προετοιμασία ένοπλης δράσης εν καιρώ αποσταθεροποίησης.
    3. Δεν σκότωσα γιατί τελικά δεν χρειάστηκε, καθώς τελικά δεν κινδύνευε η ζωή μου. Όταν κινδυνεύσει θα το κάνω αλλά θ’αποφύγω αν δω ότι τελικά δεν είναι απαραίτητο, εκτός κι αν είναι όντως απαραίτητο, λόγω ότι ο εχρός θα επιχειρήσει να κάνει ζημιά σε άλλους συνανθρώπους μας και συνέλληνες.

    Οπότε η απάντηση είναι: Πάντα όταν μάχομαι, το κάνω ως τίμιος Έλληνας.

    Θες λεπτομέρειες; Στην ίδια πόλη ζούμε οπότε, πάμε για έναν καφέ και ίσως μάθεις όσα σ’ ενδιαφέρουν και όσα δεν υπάρχει πρόβλημα να ξέρεις, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

 2. Ακόμα δεν έχουν ολοκληρώσει τίποτα…οι εξελίξεις τρέχουν και την Ελλάδα ΔΕΝ θα προλάβουν να την ξεπουλήσουν…Η ζωή με έχει διδάξει πώς όταν κάτι αναβάλλεται η καθυστερεί υπάρχει λόγος..για κάποιο λόγο λοιπόν δεν ηρθε ακόμα η στιγμή των Ελλήνων… δεν είμαστε ούτε κότες, ούτε προδότες, ούτε βολεψακιδες…αίσθηση μου είναι όμως πως οι συνθήκες και οι συγκυρίες έχουν ήδη διαμορφωθεί και πως η δική μας στιγμή θα έρθει λίαν συντόμως..και πιστέψτε με θα είναι βροντερή…

  • Μακάρι να έχεις δίκιο αλλά πολλοί άνθρωποι με απογοητεύουν.
   Ρε συ, τους βλέπεις στο δρόμο. Σαν ζόμπι δεν είναι όλοι τους;
   Ειδικά οι νεότεροι, αν τους πεις για τσιγαριλίκι τρέχουν, για σοβαρά πράγματα τίποτα. Κατάντια.
   Εγώ λέω ότι οι περισσότεροι δεν θ αντέξουν αυτό που έρχεται και ότι δεν έχουν ψυχή, ότι θα βάλλουν την ουρά στα σκέλια και θα παραδωθούν αμαχητί.
   Μακάρι να κάνω λάθος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καίγονται οι Βρυξέλλες!!! Σύντομα όλη η Ευρώπη;;;

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΒΟΗΘΑ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ