Russia Today : «Προς κατάρρευση του νομισματικού συστήματος»

Russia Today : «Προς κατάρρευση του νομισματικού συστήματος»

«θάνατος του χρήματος» ονομάζεται το πολυσυζητημένο βιβλίο του Author Rickards.Ο γνωστός οικονομολόγος αναλύει την πορεία προς την διάλυση του δολαρίου και τις καταστροφικές συνέπειες που μας περιμένουν. Ωστόσο, τα γεγονότα εκτυλίσσονται πιο σύντομα από ότι τα είχε υπολογίσει. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ολοένα και αυξανόμενη παγκόσμια κρίση ρευστότητας η οποία σηματοδοτείται από διόλου τυχαία γεγονότα.

Από τη μια πλευρά οι ανησυχίες της Κίνας για πιθανή υπερτίμηση του δολαρίου από τις ΗΠΑ ,μεσώ του πληθωρισμού, τις οδήγησε να αγοράζουν όσο πιο πολύ χρυσό μπορούν.

Η λογική πίσω από αυτή την πολιτική είναι απλή. Οι ΗΠΑ στην προσπάθεια τους να αποπληρώσουν το χρέος τους το οποίο ανέρχεται στα 17 τρισεκατομμύρια δολάρια θα μειώσουν την άξια του νομίσματος τους και έτσι θα οδηγηθούμε σε αύξηση της αξίας του χρυσού γεγονός που ενισχύει τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες ανάπτυξης της Κίνας σε όλα τα επίπεδα μιας και κατέχει μεγάλες ποσότητες χρυσού.

Από την άλλη πλευρά η Ρωσία όχι μονό εχει ξεκινήσει πόλεμο με τις ΗΠΑ για τα ζητήματα της Κριμαίας και της Ουκρανίας άλλα o Vladimir Putin οραματίζεται μια ευρασιατική οικονομική ζώνη , ηοποια θα περιλαμβάνει την Ανατολική Ευρώπη, την κεντρική Ασία και την Ρωσία δηλώνοντας ρητά πως το ρωσικό ρούβλι είναι έτοιμο να πάρει τη θέση είτε του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος είτε του περιφερειακού αποθεματικού νομίσματος.

Η συνεργασία δυο παγκοσμίων δυνάμεων όπως η Ρωσία και η Κίνα έχοντας σαν κοινό σκοπό την κατάρρευση του δολαριου ως αποθεματικό νόμισμα είναι καταλυτικής σημασίας. Την προηγούμενη τέταρτη οι δυο δυνάμεις υπέγραψαν μια ιστορική συμφωνία κατά την οποια η Ρωσία θα παρέχει στην Κίνα φυσικό αέριο για τα επόμενα 30 χρόνια. Η έλλειψη του δολαριου σε τούτη τη συναλλαγή είναι και η πηγή του κακού δεδομένου ότι το δολάριο είναι το θεμέλιο του συστήματος.

Επιπρόσθετα ισχυρές χώρες όπως η Ρωσία ,η Κινά , το Ιράν και η Ινδία δεν είναι υπό την αιγίδα προστασίας των ΗΠΑ όποτε η οικονομική αποδυνάμωση των ΗΠΑ και του δολαριου κατ επέκταση είναι ένα γεγονός που τους ωφελεί.

Τα λάθη που έχουν γίνει και έχουν οδηγήσει στη αστάθεια του δολαριου είναι αυτά που τελικά θα οδηγήσουν στην Κατάρρευση τού. το μονό που περιμένουμε είναι ένα λιθαράκι για να ξεκινήσει το ντόμινο.

Η διάσωση από αυτή την κριση ρευστοτητας μπορεί να έρθει από το ΔΝΤ δημοσιοποιώντας τα επίσημα αποθεματικά κάθε χωράς προκειμένου να προκύψει το νέο παγκόσμιο νόμισμα.

ΠΗΓΗ

Loading...

2 thoughts on “Russia Today : «Προς κατάρρευση του νομισματικού συστήματος»

 1. Ανώνυμος says:

  ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ !
  ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ _ ΛΟΓΩ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ – ΘΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝΕ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ !!!!

  Century VIII QUATRAIN 28

  The copies of gold and silver inflated,

  which after the theft were thrown into the lake,

  at the discovery that all is exhausted and dissipated by the debt.

  All scrips and bonds will be wiped out.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *