Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

16:20 - 08/09/2022

Roubini: Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στη σύγχρονη Ιστορία

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Roubini: Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στη σύγχρονη Ιστορία

Οι αυξήσεις επιτοκίων θα συντρίψουν μετοχές, ομόλογα, hedge funds
Ο ευρύτερα γνωστός ως dr Doom λόγω των ζοφερών προβλέψεών του υποστήριξε πως ο πληθωρισμός θα λάβει σπειροειδή μορφή αν η Federal Reserves δεν αυξήσει τα επιτόκια αρκετά.

Αντιμέτωπη με τεράστιο κραχ αναμένεται να έλθει η αμερικανική χρηματαγορά (-35%) -και όχι μόνο-, καθώς η οικονομία των ΗΠΑ ήδη τελεί υπό τη δαμόκλειο σπάθη του στασιμοπληθωρισμού και μιας εκκολαπτόμενης κρίσης χρέους, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διακεκριμένος οικονομολόγος Nouriel Roubini, κατά τη διάρκεια πρόσφατου διαδικτυακού σεμιναρίου της πλατφόρμας eToro.

Ο πρώην οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου επί κυβέρνησης Clinton, ευρύτερα γνωστός ως dr Doom λόγω των ζοφερών προβλέψεών του, υποστήριξε πως ο πληθωρισμός θα λάβει σπειροειδή μορφή αν η Federal Reserves δεν αυξήσει τα επιτόκια αρκετά.
Ωστόσο, οι επιτοκιακές αυξήσεις μπορεί να επιβραδύνουν την ανάπτυξη, να αυξήσουν την ανεργία και να προκαλέσουν μεγάλους πονοκεφάλους στους δανειολήπτες, συμπλήρωσε.

Πιο συγκεκριμένα, o Roubini προειδοποίησε τους επενδυτές να προετοιμαστούν για ένα ιστορικό κραχ και πρότεινε ότι η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να πέσει σε ένα τέλμα συρρίκνωσης της παραγωγής, διογκούμενου πληθωρισμού και εκτίναξης της ανεργίας.

Υποστήριξε δε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να χρειαστεί να διπλασιάσει τα επιτόκια στο 5% για να περιορίσει τον πληθωρισμό, κάτι το οποίο εύλογα θα «πνίξει» την οικονομική ανάπτυξη και θα προκαλέσει αύξηση της ανεργίας.

«Επιπλέον, η αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να προκαλέσει κρίση χρέους.

Αμερικανοί καταναλωτές, εταιρείες και άλλες οντότητες έχουν δανειστεί επιθετικά την τελευταία δεκαετία και θα δυσκολευτούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους εάν το κόστος των τόκων αυξηθεί» εξήγησε, προσθέτοντας:
«Οι επιτοκιακές αυξήσεις που απαιτούνται για τον περιορισμό του πληθωρισμού θα πλήξουν την οικονομία και θα προκαλέσουν συντριβές σε μετοχές, ομόλογα, στέγαση, ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και άλλα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται σε περιοχή φούσκας».
Από την άλλη, εάν αυτή η επίπτωση ωθήσει την κεντρική τράπεζα να εγκαταλείψει την καταπολέμηση του πληθωρισμού, οι αυξήσεις των τιμών θα βγουν εκτός ελέγχου, συνέχισε.

ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ: ΚΟΨΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΜΕΣΑ! ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ρωσία – Ουκρανία…

Ο επίμονος πληθωρισμός, που τροφοδοτείται από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα επίμονες διαταραχές στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά από την πανδημία COVID-19, εξαιτίας της οποίας επιβάλλονται lockdown και περιορισμοί στο διεθνές εμπόριο, μπορεί να αναγκάσει τη Fed να οδηγήσει την οικονομία των ΗΠΑ σε μια βαθιά ύφεση.

«Ανησυχώ για μια στασιμοπληθωριστική κρίση χρέους, ανάλογη με αυτή της δεκαετίας του ’70 όσον αφορά τα σοκ προσφοράς, ενώ έρχονται τα χειρότερα λόγω υπερβολικού χρέους.
Αυτός ο συνδυασμός είναι επικίνδυνος», είπε ο Roubini.
«Εάν είστε πίσω από την καμπύλη, τελικά η ύφεση θα είναι πιο σοβαρή, η απώλεια θέσεων εργασίας και εισοδήματος και μισθών θα είναι πιο σοβαρή» σημείωσε ο οικονομολόγος, αναφερόμενος στις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed.
«Πρέπει να είσαι μπροστά από την καμπύλη».

Ο οικονομολόγος, ο οποίος ήταν ένας από τους λίγους εμπειρογνώμονες που προέβλεψε την κατάρρευση της φούσκας των ακινήτων στις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 2000, απέρριψε επίσης την πρόσφατη ανάκαμψη των μετοχών ως ένα bear market ράλι.
Προειδοποίησε δε ότι εάν η αμερικανική οικονομία υποστεί «σκληρή προσγείωση» λόγω των αυξήσεων των επιτοκίων της Fed, οι μετοχές θα μπορούσαν να υποχωρήσουν κατά 35%, με βάση τον τρόπο διαπραγμάτευσης σε προηγούμενες υφέσεις.

Τέλος, ο Roubini προειδοποίησε ότι τόσο οι μετοχές όσο και τα μακροπρόθεσμα ομόλογα πιθανότατα θα υποχωρήσουν σε αξία εάν ο πληθωρισμός παραμείνει πρόβλημα.
Πρότεινε στους επενδυτές να αντισταθμίσουν τα χαρτοφυλάκιά τους με εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία, όπως βραχυπρόθεσμα ομόλογα και ομόλογα με δείκτη πληθωρισμού, χρυσό και άλλα εμπορεύματα, ακίνητα, υποδομές, ακόμη και bitcoin.

www.bankingnews.grΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με KORAKAS NEWS
Αγαπητικός της έρευνας και εραστής της ζωής...! Οταν κραζει ο κόρακας, θα κράξει τρεις φορές, και το μήνυμα έχει περάσει στο υλικό πεδίο: -Καθημερινό ξεβράκωμα των συνωμοτών εναντίον της χώρας και του λαού μου...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Μονο του ερχεται? Παιρνει το αεροπλανο και ερχεται?
    Ποιος τα κανονιζει αυτα?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*