O Φυσικός Ζεόλιθος περιέχει Μόλυβδο. Το ξέρατε;

του καθ. δρ. Γ.Ζουγανέλη

Οι περισσότεροι φυσικοί ζεόλιθοι περιέχουν διάφορα ιχνοστοιχεία επικίνδυνων μετάλλων όπως Hg, Pb, As, Sb, Tl, Cd κλπ. Αυτά τα μέταλλα κατά την πόση του ζεόλιθου συσσωρεύονται με την ακόλουθη σειρά νεφροί> συκώτι> καρδιά> εγκέφαλος.

Λόγω αυτού του γεγονότος και ειδικότερα για το μόλυβδο (Pb) οι φυσικοί ζεόλιθοι πριν χρησιμοποιηθούν για πόση υφίστανται μια χημική επεξεργασία με ΕDTA υπο ανάδευση για να αφαιρεθεί ή να μειωθεί σε λίγα ppm. Οι φυσικοί ζεόλιθοι έχουν περίπου 30 mgr/kgr (30 ppm) μόλυβδο. Με τη διαδικασία αυτή ο μόλυβδος περιορίζεται σε πολύ λίγα. Το καλύτερο είναι να περιορισθεί τελείως.

Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ευαισθησία για το θέμα αυτό, όπως και για χιλιάδες άλλα. Ο Τουρκικός, ο Βουλγαρικός και ο Κινεζικός ζεόλιθος έχει γύρω στα 30 ppm μόλυβδο (μπορεί και παραπάνω, ποιός ελέγχει;) και πέραν ενός τριψίματος και μιας πιθανής θέρμασης στους 1000 C δεν υφίσταται καμμία άλλη επεξεργασία. Mε την θερμική επεξεργασία αυτή δεν αφαιρούνται τα επικίδυνα ιχνοστοιχεία απο μέσα.

Η παρουσία ιχνών μολύβδου στο πρός πόση ζεόλιθο στη πραγματικότητα κάνει κακό στην υγεία, ενώ ο εμπλουτισμός με μόλυβδο των αγρών μετά απο διαδοχικές λυπάνσεις με σακιά με ζεόλιθο δηλητηριάζει τους αγρούς και κάνει επικίνδυνα τα παραγόμενα τρόφιμα.


Ο μονος σιγουρος τροπος να κερδισεις στο στοιχημα 100%

PROFIT MAXIMISER

Μάθε πώς να να κερδιζεις σε ονλινε σελιδες στοιχηματισμου παντα !!

Ενα καταπληκτικο προγραμμα και μια απιστευτη ιδεα οπου με βαση της δικες τους προσφορες να βγαινεις 100% κερδισμενος παντα !

Διαβαστε το αρθρο μου να δειτε πως ξεπερασα τον περιορισμο στην χωρα μας για τις στοιχηματικες εταιριες

Ο μονος σιγουρος τροπος να κερδισεις στο στοιχημα 100%

Η προωθηση αυτη ειναι πρωθηση ενημερωσης και πληροφοριας και κατα κανεναν λογω δεν ειναι προτροπη προς στοιχηματισμο η επενδυση η οποιαδηποτε αλλη παρανομη πραξη ..!

ΤΙΜΗ: 1,5 € euro για τις πρωτες 14 μερες να δοκιμασεις το προγραμμα,Ηλεκτρονικο προιον για συνδρομη
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να ελέγχει το ζεόλιθο που εισάγεται όπως και τη χρήση του.

Μήπως διαφημίζοντας τον Ελληνικό ζεόλιθο και τις χρήσεις του στη πραγματικόττηα συμβαίνει κάτι άλλο;

Στον Πίνακα που ακολουθεί εμφανίζεται μια χημική ανάλυση κλινοπτινόλιθου (σαν τον Ελληνικό) απο τη περιοχή Sivas της Τουρκίας.

O ζεόλιθος μπορεί να δηλητηριαστεί με επικίνδυνα ιχνοστοιχεία που είναι τοξικά και απο το περιβάλλον στο οποίο εξορύσσεται, όταν σε αυτό καταλήγουν διάφορα χημικά απόβλητα βιομηχανιών ή άλλων ορυχείων.

Ο καθαρισμός και εμπλουτισμός του φυσικού ζεόλιθου μετά την εξόρυξή του απο τα ορυχεία γίνεται με ειδική επεξεργασία. Αυτό για το ζεόλιθο στην Ελλάδα δεν φαίνεται να γίνεται, κατεβάζοντάς του το κόστος αλλά κάνοντάς τον και πολύ επικίνδυνο…

Όταν ο φυσικός ζεόλιθος δεν χρησιμοποιείται στα τρόφιμα, για φάρμακο ή στους αγρούς δεν χρειάζεται ο καθαρισμός του απο τα ιχνοστοιχεία.

O φυσικός ζεόλιθος (όπως και ο Ελληνικός) περιέχει επικίνδυνα ιχνοστοιχεία, τα οποία πρέπει να αφαιρούνται πρίν χρησιμοποιηθεί για πόση.

Δεν ξέρετε τι σας γίνεται στη χρεοκοπημένη χώρα. Τί χαρούμενος λαός που είστε.

Καλό είναι όλοι οι ειδικοί και οι ομιλούντες στα ΜΜΕ επι παντός επιστητού χωρίς να είναι ειδικοί να ξαναμελετήσουν με μεγάλη προσοχή το θέμα πρίν προκύψουν μακροχρόνια προβλήματα υγείας απο την εισαγωγή του φυσικού ζεόλιθου ατη τροφική αλυσίδα στην Ελλάδα μέσα απο εφαρμογές, που έχουν σχέση με φάρμακα, με τροφές, με καλλιέργειες κλπ.

Ένα τρίψιμο του ορυκτού φυσικού ζεόλιθου για να γίνει σκόνη, όπως ακούγεται απο τον μεταλειολόγο στο video (δέστε το από το 6:00 και μετά), μια ταξινόμησή του κατά μέγεθος και μετά χρήση του όπως λέει δεν αρκεί. Eίναι πάρα πολύ επικίνδυνο να ακούγονται τέτοια πράγματα σε εκπομπή κρατικής τηλεόρασης.

Δεν είμαι εναντίον της χρήσης και της εκμετάλλευσης του ζεόλιθου όπως και της παρασκευής προιόντων απο αυτόν ή απο άλλα ορυκτά αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται με λάθος τρόπο και με τόσο μεγάλο κίνδυνο για την υγεία.

Σας έδωσα ένα μάθημα ηθικής του πρακτικά ωφέλιμου και του σωστού που βασίζεται στην αμοιβαιότητα και το κοινό κέρδος όλων και όχι στο κέρδος των ολίγων.

Έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι σε περιοχή στη Δυτική Θράκη – που θεωρείται ότι μπορεί να εξορυχθεί φυσικός Ελληνικός ζεόλιθος – γίνεται κρυφά εξόρυξη ζεολίθου ο οποίος στη συνέχεια οδηγείται σε λιθοτριψία αλλού. Φωτογραφίες του χώρου που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν ότι αυτό συμβαίνει. Η πολιτεία και το ΥΠΕΚΑ τί κάνει; Δουλίτσες; To υπ. Υγείας τί κάνει;

Το συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει είναι ότι τη χώρα την κυβερνούν γενόσημα πολιτικών τα οποία όμως παρασκευάστηκαν με γενετικά λάθη απο λάθος συνταγή. Τη χώρα τη κυβερνούν παράφρονες. Μη έχτε καμμία αμφιβολία για αυτό.

Loading...

5 thoughts on “O Φυσικός Ζεόλιθος περιέχει Μόλυβδο. Το ξέρατε;

 1. James Anderson says:

  Ο καθηγητής Ζουγανέλης είναι επιστήμονας των υλικών, expert σε πάνω απο 200 τεχνικές, συνεπώς όσα λέει έχουν την πλέον βαρύνουσα γνωμη.

  Στο pdf της Μαγδας δεν αναφέρονται μετρήσεις ιχνοστοιχείων γιατί δεν έχουν γίνει. Αυτό είναι το σημαντικό και αυτό μας μαθαίνει ο κυριος καθηγητής. Αυτό είναι που δεν μας ειπαν άλλοι είτε απο άγνοια είτε επειδή δεν γνώριζαν. Πώς το λενε…. ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΠΑΛΙ.

  Δεν υπάρχει ΝΙΚΗ αλλά ΗΤΤΑ και παραπληροφόρηση κάργα για το θέμα.

  Αν θέλετε να τρώτε Ελληνικό Ζεόλιθο επειδή σας λένε ότι είναι πολύ καθαρός διακίωμά σας. Θα τρώτε και μόλυβδο.

 2. christos kosmidis says:

  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ? ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η χημική επεξεργασία με ΕDTA υπο ανάδευση για να αφαιρεθεί ή να μειωθεί σε λίγα ppmΗ?

 3. Ανώνυμος says:

  Γνωρίζετε ποια είναι τα επιτρεπτά όρια μόλυβδου?
  Γνωρίζετε ότι όλη έχουμε μέσα στον οργανισμό μας μόλυβδο?
  Γνωρίζετε οτι η ποσότητα 22ppm είναι απειροελάχιστη και είναι πολύ παραπάνω από επιτρεπτή? Γνωρίζετε τι ποσότητα μολύβδου περιέχεται στο 1 γραμμάριο ζεόλιθου σε ημερήσια δόση????
  Γνωρίζετε ότι έχουν γίνει μελέτες από ακαδημαϊκούς που συστήνουν το ζεόλιθο ως τροφή σε ζωντανούς οργανισμούς?
  Ο ζεόλιθος χρησιμοποιείται σε ιατρικά μηχανήματα εκατομμυρίων εδώ και δεκαετίες. Αν απελευθέρωνε μόλυβδο επικίνδυνο για τον οργανισμό και καρκινογόνο λέτε να συνέχιζαν να το χρησιμοποιούν???
  Κάνοντας μπακαλική έρευνα και δημοσιογραφία θεωρείτε ότι δίνεται μάθημα ηθικής?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...