O εγκληματίας Δήμαρχος ξαναχτύπησε

Με το έγγραφο 7171/13-3-2012 προς το Δασαρχείο Αρναίας, με κοινοποίηση στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας γνωστοποιεί ότι:
 

…Σας γνωρίζουμε ότι γνωμοδοτούμε θετικά στην παραχώρηση δημοσίων δασών για την υλοποίηση των έργων: α) Μεταλλευτικές-μεταλλουργικές εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας και β) Απομάκρυνση χώρου απόθεσης παλαιών τελμάτων Ολυπιάδας, όπως αυτές εγκρίθηκαν με την ΚΥΑ 201745/26-7-2011.

 
Στο 225943/48/19-1-2012 του ΥΠΕΚΑ/Διεύθυνση Αισθητικών Δασών, Δρυμών και Θήρας, επισημαίνεται ότι:

Με τη συγκεκριμένη ΑΕΠΟ (ΚΥΑ 201745/26-7-2011) έχουν εγκριθεί οι Περιβαλλοντικοί Όροι για το σύνολο της έκτασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας και όχι μόνο για την έκταση που καταλαμβάνουν οι υφιστάμενες, οι προς αποκατάσταση εγκαταστάσεις και οι νέες εγκαταστάσεις του έργου, η έκταση των οποίων ανέρχεται σε 3.315 στρέμματα.
Στη σελίδα 18 της ανωτέρω ΑΕΠΟ …αναφέρεται ότι το έργο που προτείνεται στο σχέδιο αυτό αφορά στο σύνολο των Μεταλλείων Κασσάνδρας, τα οποία εκτείνονται 
εντός έκτασης 264.000 στρεμμάτων“.


Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τη Σύμβαση Μεταβίβασης και με την ίδια τη EUROPEAN GOLDFIELDS (δείτε εδώ), η έκταση των Μεταλλείων Κασσάνδρας δεν είναι 264.000 αλλά 317.000 στρεμματα. Ολόκληρη αυτή η έκταση των 317.000 στρεμμάτων, από τα συνολικά 744.000 στρέμματα του Δήμου Αριστοτέλη, είναι δάση με μέση δασοκάλυψη 75% και συνήθη 95%. Ο Χρήστος Πάχτας γνωμοδοτεί θετικά, όχι μόνο για τα 4.100 στρέμματα δάσους που παραχωρήθηκαν στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ με την 7633/29-3-2012 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, αλλά και για οποιαδήποτε έκταση ζητηθεί στο μέλλον. Κατά τη γνωστή του τακτική, ο “Δήμαρχος HELLAS GOLD” δεν έφερε το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε καν ενημέρωσε το Συμβούλιο εκ των υστέρων για την απόφασή του.

Για τα δάση αυτά το Δασαχείο Αρναίας με το έγγραφο 5662Π.Ε/18-1-2011 (εδώ) και η Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής με το έγγραφο 203/10-6-2011 (εδώ) επισημαίνουν ότι:

1) Κατά τη γνώμη μας η επέμβαση αυτή αποτελεί βίαια επέμβαση στο περιβάλλον σε μοναδική φυσική περιοχή αρχέγονου δάσους (τα δάση δρυός και οξυάς που αποτελούν τα κύρια είδη κάλυψης της περιοχής των Σκουριών είναι πολύ σημαντικά αρχέγονα οικοσυστήματα).

2) Προκειμένου να προχωρήσει η επιφανειακή εξόρυξη, καταστρέφεται κατ’αρχήν το υφιστάμενο δάσος. Το επιφανειακό έδαφος και οι οργανισμοί του αναμιγνύονται με γεωλογικά υλικά βαθύτερων στρωμάτων τα οποία έρχονται στην επιφάνεια. Το οικολογικό περιβάλλον για τα άγρια ζώα αλλάζει ριζικά ή περιορίζεται δραστικά και οι εγκαταλειπόμενοι σωροί υπολειμμάτων κάνουν το τοπίο αποκρουστικό.

3) Μια άλλη σοβαρή επίπτωση στο περιβάλλον είναι η υποβάθμιση και η ρύπανση των υδάτων. Τα υδρολογικά πρότυπα αλλάζουν ριζικά στις περιοχές αυτές. Τα πλημμυρικά νερά αυξάνουν, η διάβρωση είναι πολύ πιο έντονη και η μεταφορά στερεών υλικών στα ρέματα και τους ποταμούς είναι πολύ πιο μεγάλη. Το οικολογικό περιβάλλον για την υδρόβια ζωή μεταβάλλεται δραστικά και πολλοί ζωικοί οργανισμοί εξαφανίζονται (Warner 1969, Χατζηστάθης-Ιστικούδης 1992).
Τα παραπάνω έχουν ιδιαίτερη σημασία για περιοχές όπως η δική μας οι οιποίες κατά καιρούς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τη δράση των τοπικών χειμάρρων. Τα χειμαρρικά φαινόμενα θα είναι πολύ πιο καταστροφικά με την άσκηση μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, αφού στον ευρύτερο χώρο θα υπάρχουν πολλές πηγές φερτων υλικών οι οποίες θα τροφοδοτήσουν τα αυξημένα πλημμυρικά νερά και θα οδηγήσουν σε πρωτόγνωρες για την περιοχή καταστροφές.
Επίσης τα νερά αποτελούν τον πολυτιμότερο φυσικό πόρο και πιθανόν στο μέλλον οι υδάτινοι πόροι μιας περιοχής να αποδειχθούν πολυτιμότεροι και από τον χρυσό. Επομένως η υποβάθμισή τους και η ρύπανσή τους θα δρομολογήσουν σοβαρές αλλαγές στην περιοχή.


Ο μονος σιγουρος τροπος να κερδισεις στο στοιχημα 100%

PROFIT MAXIMISER

Μάθε πώς να να κερδιζεις σε ονλινε σελιδες στοιχηματισμου παντα !!

Ενα καταπληκτικο προγραμμα και μια απιστευτη ιδεα οπου με βαση της δικες τους προσφορες να βγαινεις 100% κερδισμενος παντα !

Διαβαστε το αρθρο μου να δειτε πως ξεπερασα τον περιορισμο στην χωρα μας για τις στοιχηματικες εταιριες

Ο μονος σιγουρος τροπος να κερδισεις στο στοιχημα 100%

Η προωθηση αυτη ειναι πρωθηση ενημερωσης και πληροφοριας και κατα κανεναν λογω δεν ειναι προτροπη προς στοιχηματισμο η επενδυση η οποιαδηποτε αλλη παρανομη πραξη ..!

ΤΙΜΗ: 1,5 € euro για τις πρωτες 14 μερες να δοκιμασεις το προγραμμα,Ηλεκτρονικο προιον για συνδρομη
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Ο Χρήστος Πάχτας μόνος του, χωρίς το Δημοτικό Συμβούλιο και χωρις τους δημότες, αποφάσισε: “Παραχωρούμε δάση 317.000 στρεμμάτων για τα έργα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ”.

Από την προσπάθεια μετατροπής δάσους 17.000 στρεμμάτων στο PORTO CARRAS σε πολυτελείς επαύλεις για χάρη του φίλου του Κώστα Στέγγου, μέχρι τη ληστεία των Μεταλλείων Κασσάνδρας και την παραχώρηση δάσους έκτασης 317.000 στρεμμάτων στoυς ELDORADO-ΜΠΟΜΠΟΑ-ΚΟΥΤΡΑ, τα εγκλήματα του Χρήστου Πάχτα δεν θα μείνουν ατιμώρητα. Μπορεί να είναι σίγουρος γι’αυτό.
Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας


Twitter: @enpoarneas

http://antigoldgreece.wordpress.com/author/antigoldgreece/

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...