17:17 - 22/02/2020

ΝΕΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΙΘΗΚΩΝ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

ΝΕΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΠΙΘΗΚΩΝ

Σε αυτό το πείραμα μια ομάδα υποβάλεται στο πείραμα της “ομαδικής συμπεριφοράς” ή “ομαδικής αντίληψης”. Η αρχή της “ομαδικής συμπεριφοράς” εξηγείται πολύ καλά με το “πείραμα των πέντε πιθήκων” ή ‘five monkey experiment‘. Στο πείραμα των «πέντε πειραματόζωων» δείχνει με λίγα λόγια ότι οι άνθρωποι δεν τολμούν να αναφέρουν ορισμένα πράγματα, από φόβο μήπως τιμωρηθούν από την πλειοψηφία. Πολλοί συνάνθρωποι υποφέρουν ασυνείδητα από το φαινόμενο με το “πείραμα των πέντε πιθήκων”. Το βίντεο στο οποίο εξηγείται εν συντομία αυτό το πείραμα έχει ξαναμπεί σε αυτόν τον ιστότοπο, αλλά εξακολουθεί να είναι άκρως σοβαρό γιατί η μάζα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Το νέο μάθημα είναι το εξής:

Μια ομάδα πιθήκων βρίσκεται στο κλουβί στο οποίο μια μπανάνα τοποθετείται σε μια σκάλα. Όταν ένας από τους πιθήκους θέλει να αναρριχηθεί στη σκάλα για να αρπάξει την μπανάνα, πάντα πέφτει ένας κουβάς κρύου νερού στην ομάδα των πιθήκων. Σε ένα σημείο – όταν ένας από τους πιθήκους αρχίζει να σκαρφαλώνει στη σκάλα – αυτός ο πίθηκος τιμωρείται από την υπόλοιπη ομάδα. Μετά από όλα, κανείς από τους πιθήκους δεν περιμένει το κρύο ντους από τον κουβά. Εάν ένας από τους πιθήκους της ομάδας αντικατασταθεί στη συνέχεια από ένα νέο, η υπόλοιπη ομάδα τιμωρεί αμέσως τον νέο, εάν θέλει να ανέβει στη σκάλα. Στην συνέχεια δεν απαιτείται πλέον κρύο ντους. Ο νέος πίθηκος είναι συγκλονισμένος από την αντίδραση του γκρουπ και δεν θέλει να σκαρφαλώσει τη σκάλα.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί οι δεσμοφύλακες των μαιμούδων.

Ολόκληρη η ομάδα αντικαθίσταται, κομμάτι κομμάτι μέχρις ότου δεν υπάρχει καμία μαϊμού από την αρχική ομάδα στο κλουβί. Όλοι οι πίθηκοι στην ομάδα συνεχίζουν να τιμωρούν πάντα μια νέα μαϊμού μόλις προσπαθήσει να ανέβει στη σκάλα για να πάρει τη μπανάνα.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα είδος κοινωνικού κώδικα ή ηθικής υποβολής σε μια ομάδα, η οποία δεν μπορεί πλέον να εξηγηθεί μετά από μερικές γενιές. Οι μαϊμούδες συνεχίζουν να τιμωρούν τις νέες χωρίς να γνωριζουν καν ποιος είναι ο πραγματικός λόγος.

Αυτή είναι η αρχή του “πειράματος των πέντε πιθήκων” ή της επιβολής της “ομαδικής σκέψης των μαζών”.

Στην δικά μας γλώσσα και ελληνική πραγματικότητα, το πείραμα είναι η τιμωρία των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της Ελλάδας από τους δεσμοφύλακες της, τους εγχώριους ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ, που υπόγραψαν την φυλάκιση και τιμωρία μας να πουλήσουμε την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ εφόσον πρώτα χάσαμε την ψυχή μας.
Έχετε αντιληφθεί σε τι πείραμα έχει υποβληθεί ο ελληνισμός;

ΜΟΝΟ “ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ” Ή ΠΙΘΗΚΟΕΙΔΗΣ ΘΑΝΑΤΟΣ;;;

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ…

ΚΟΡΑΚΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΗΛΙΑ ΔΡΑΣΗ

Loading...
Σχετικά με ΚΟΡΑΞ
Ελλήνας πατέρας, αγαπητικός της έρευνας και εραστής της ζωής...ο πατέρας μου με έμαθε να την λατρεύω... Η μητέρα μου με γέννησε στα αρπαχτά γιατί βιαζόμουν να ενσαρκωθώ, μ' έμαθε να τρώγω αλλά να μην μασάω... Ο ιστορικός κώδικας των προγόνων μου με οδηγει στην πνευματική ελευθερία του λαού μου! Ανθέλληνες δεν θα βρείτε τρύπα να τρυπώσετε! Το χόμπι μου είναι το ξεβράκωμα των συνομωτών εναντίον της χώρας μου και του λαού μου...

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ 02/22/2020 @ 22 Φεβρουαρίου, 2020 6:13 μμ

    Όπως ακριβώς με τον Παπαδόπουλο όσοι μιλάνε για αυτόν τον βρίζουν φασίστα άσχετα αν επί Παπαδόπουλου η Ελλάδα ήταν Ελλάδα όχι ελλαδισταν

  2. Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας 02/22/2020 @ 22 Φεβρουαρίου, 2020 9:57 μμ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*