16:55 - 04/04/2015

ΞΥΠΝΗΣΤΕ … ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ – Σώστε τους σπόρους! Είναι η ζωή μας

Ήταν απλά θέμα χρόνου οι ελληνικές ντόπιες ποικιλίες σπόρων να βρεθούν στο στόχαστρο της επίθεσης, όπως αυτή εξαπολύεται με την μορφή του κλεισίματος της Τράπεζας Διατήρησης Γενετικού Υλικού.

Η αλήθεια είναι ότι γενικά η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για τις φυσικές, ντόπιες ποικιλίες σπόρων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες με… κάθε τρόπο επιχειρείται να εξαφανιστούν και να κυριαρχήσουν όχι απλά τα υβρίδια αλλά οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι. Με τον ίδιο τρόπο που μέσα σε μόλις 3-4 δεκαετίες οι φυσικές τροφές ξεχάστηκαν σχεδόν εντελώς και μπήκαν στο περιθώριο και οι άνθρωποι πλέον τρέφονται με επεξεργασμένες τροφές γεμάτες κάθε είδους δηλητήρια, με αντίστοιχο τρόπο προχωράει ραγδαία και η εξαφάνιση των φυσικών σπόρων. Το σχέδιο έχει σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί (5 εταιρείες ελέγχουν το εμπόριο σπόρων) και προωθείται με συντονισμένη εκστρατεία των εταιρειών βιοτεχνολογίας, των διεθνών νεοταξικών οργανισμών (με τα ολοκληρωτικά τους νομοθετήματα codex alimentarious, agenda 21) και των κυβερνήσεων πιόνια τους (με νόμους όπως ο S.510 στις ΗΠΑ). Η νέα τάξη δείχνει μια πρωτοφανή εμμονή να….επιβάλλει τους γενετικά τροποποιημένους (GMO) σπόρους και οργανισμούς με κάθε τρόπο, σε σημείο πλέον οι «ανθρωπιστικές» της επεμβάσεις να γίνονται με αυτόν ως έναν από τους κυρίαρχους λόγους.
Γνωρίζουμε ότι στο Ιράκ ένας από τους πρώτους νόμους που πέρασε το κατοχικό καθεστώς ήταν η απαγόρευση στους αγρότες να διατηρούν σπόρους για να ξανασπείρουν την νέα σοδειά, όπως γινόταν για χιλιετίες. Και όταν αυτό αφορά την περιοχή της αρχαίας Μεσοποταμίας από όπου ξεκίνησε η γεωργία πριν 10 χιλιάδες χρόνια, τότε μια τέτοια ενέργεια είναι πολύ περισσότερο μια ξεκάθαρη δήλωση της νέας τάξης για το τέλος της γεωργίας και της τροφής όπως την ξέραμε.

Μέσα από την επιθετική και παραπλανητική δράση των εταιρειών βιοτεχνολογίας, οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες έχουν τώρα εξαπλωθεί σε πάνω από 25 χώρες, έναντι μόλις 3 χωρών (ΗΠΑ, Καναδάς, Αργεντινή) μέχρι πριν λίγα χρόνια. Χαρακτηριστικό και τραγικό παράδειγμα η Ινδία, όπου μέσω της εξαπάτησης των μικρών αγροτών για μεγαλύτερες σοδειές, αυτοί χρεώθηκαν για να αγοράσουν γενετικά τροποποιημένους σπόρους οι οποίοι όμως είχαν πολύ χειρότερη απόδοση από τις δικές τους ντόπιες ποικιλίες.

Το αποτέλεσμα είναι οι χιλιάδες αυτοκτονίες αυτών των αγροτών.

Και η ΕΕ, το άλλοτε «ισχυρό» προπύργιο ενάντια στα μεταλλαγμένα, τώρα φαίνεται καθαρά τι ρόλο έπαιζε όλα αυτά τα χρόνια, αφού με συγκεκριμένα νομοθετήματα υποσκάπτει πλέον ενεργά την σταθερή αποστροφή των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Ένα ακόμη ύποπτο στοιχείο είναι ότι οι ίδιες οι εταιρείες που προσπαθούν με απόλυτη μανία να μας επιβάλλουν τα μεταλλαγμένα,
φέρονται να έχουν χρηματοδοτήσει την παγκόσμια κιβωτό των σπόρων στο Σβαρμπαλντ της Νορβηγίας. Γιατί άραγε θα πρέπει να ταϊστεί η ανθρωπότητα με μεταλλαγμένα, με κάτι δηλαδή αφύσικο το οποίο δεν είναι τροφή, ενώ οι φυσικοί σπόροι θα είναι όλοι μαζεμένοι και υπό τον έλεγχο τους;

Τι άραγε σχεδιάζουν και τι διακυβεύεται με την τροφή μας και την επιβίωση μας;

Όμως ας επανέλθουμε στην Ελλάδα, για την οποία ακούμε συνήθως να λέγεται ότι όλα αυτά που τώρα υφίσταται, είναι ένα μεγάλο πείραμα της νέας τάξης, το οποίο αναμένεται να εφαρμοστεί και αλλού αν πετύχει. Τίποτε δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα από όσο αυτή η άποψη. Και αυτό γιατί στην Ελλάδα δεν γίνεται κανένα πείραμα.

Στην Ελλάδα εφαρμόζεται η δοκιμασμένη λύση σε πάνω από 30 χώρες στον κόσμο με συμβολικότερη περίπτωση αυτήν της Αργεντινής
Αν θέλουμε να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί, ας μελετήσουμε προσεκτικά τι έγινε εκεί και πως η Αργεντινή από πλούσια και αυτάρκης χώρα βρέθηκε να πεινάει, να έχει ιδιωτικοποιηθεί ο πλούτος της και το νερό της και να τρώει μεταλλαγμένα

Αυτή είναι η κληρονομιά του ΔΝΤ και εκεί σκοπεύουν να οδηγήσουν κι εμάς αν δεν μπλοκαριστούν από έξυπνες δικές μας πρωτοβουλίες
οι οποίες έχουν ήδη εμφανιστεί σε τοπικό επίπεδο, όμως θα πρέπει να επεκταθούν σε κάθε πλευρά της ζωής μας και πρώτιστα στον έλεγχο της τροφής.

Ας μην γελιόμαστε η τροφή μας είναι ήδη σοβαρότατα αλλοιωμένη και τα μεταλλαγμένα είναι ήδη εδώ σε κάποιο ποσοστό: στις μεταλλαγμένες ζωοτροφές που δίνονται στα ζώα, στην γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη, η οποία προέρχεται από μεταλλαγμένο βακτήριο και είναι τοξική, και ποιος ξέρει που αλλού, αφού δεν υπάρχει σήμανση και έλεγχος. Η κατάσταση είναι πάρα, μα πάρα πολύ σοβαρή και ανεξάρτητα από το αν το έχουμε αντιληφθεί ή όχι, το πρώτο βήμα άλωσης της τροφής μας έχει γίνει.

Αν αύριο έκαναν το τελικό βήμα και προσπαθούσαν να μας επιβάλλουν την καλλιέργεια μεταλλαγμένων σπόρων,
θα υπήρχε άραγε η απαιτούμενη γενική κατακραυγή και ενεργοποίηση ή θα πέρναγε κι αυτό όπως όλη η μέχρι τώρα κομπίνα του ψευδοχρέους;

Το ζήτημα της τροφής είναι κορυφαίας και ζωτικής σημασίας και δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο ζήτημα, όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για δήθεν άλλες προτεραιότητες. Είναι το πρωτεύον γιατί έχει να κάνει με την υγεία και την επιβίωση, και ειδικά για την Ελλάδα, έχει να κάνει με την αυτάρκεια μέσω της βιοποικιλότητας, και την διατροφική ασφάλεια μας με φρέσκια, αγνή, φυσική τροφή.

Επίσης είναι το πρωτεύον γιατί τελικά η τροφή έχει να κάνει με τον έλεγχο του μυαλού μας,
αφού ουσιαστικά μέσω αυτής επιχειρούν και καταφέρνουν να μας κάνουν να συναινέσουμε με το δικό τους σκεπτικό αντίληψης των πραγμάτων, το οποίο όμως αντανακλά τα δικά τους και μόνο συμφέροντα.

Με την «πράσινη επανάσταση» μας έκαναν να συναινέσουμε και να αποδεχθούμε ότι αυτό που θα τρώμε θα περιέχει δηλητήρια (φυτοφάρμακα). Με την βιομηχανική εκμετάλλευση των ζώων μας έκαναν να συναινέσουμε στην καταπίεση των άλλων αισθανόμενων όντων του πλανήτη και έτσι τελικά και εμάς των ίδιων. Τώρα με την «επανάσταση της βιοτεχνολογίας» μας παραπλανούν να συναινέσουμε, ούτε λίγο ούτε πολύ, στο ίδιο το τέλος της ζωής, πάντα μέσα από τις γνωστές, απατηλές κενολογίες περί ασφάλειας, αντιμετώπισης της πείνας, κλπ.

Με απλά λόγια λοιπόν, το κεφάλαιο των σπόρων είναι το τελικό και απόλυτα θεμελιώδες πεδίο αναμέτρησης, γιατί πάνω από όλα είναι ένα ιδεολογικό πεδίο, όπου θα πρέπει να χτυπηθεί μια για πάντα η αντίληψη ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ότι δηλαδή με το πρόσχημα της παραγωγής τροφής μπορούν να επιδοθούν κάποιοι στην καταστροφή του οικοσυστήματος και στην καταπίεση της πλειοψηφίας των ανθρώπων και όλων των ζώων.

Η τρέχουσα συγκυρία επιθετικής προώθησης των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και οργανισμών δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε ουρανοκατέβατη, αλλά πατάει σε μια πολλή γερή βάση: στην ιδεολογική χειραγώγηση της ανθρωπότητας ότι είναι «φυσιολογικό» να δηλητηριάζουμε αυτό που θα φάμε, ύστερα από τις 5 και πλέον δεκαετίες συμβατικής, χημικής γεωργίας.

Αφού απέσπασαν την αποδοχή μας στο πρώτο κακό, αφού δηλαδή δεχθήκαμε τον τρόπο παραγωγής τους ο οποίος γεμίζει την τροφή μας με δηλητήρια, τώρα θεωρούν ότι είναι πλέον ανοιχτός ο δρόμος να επεκτείνουν αυτό το κακό εκθετικά, διατηρώντας τα δηλητηριώδη φυτοφάρμακα και επιπλέον προσθέτοντας μια κακόβουλη γενετική μετάλλαξη του DNA, η οποία δεν θα συνέβαινε ΠΟΤΕ στην φύση. Επιμένουν δηλαδή στην απόλυτη ανωμαλία, η οποία αποδείχθηκε τραγικά αδιέξοδη, μη αειφόρος και καταστροφική, και την παρουσιάζουν ως μονόδρομο, ενώ αποσιωπούν με κάθε τρόπο τις πραγματικά αειφόρες και φιλικές μορφές καλλιέργειας, όπως η περμακουλτούρα, η φυσική καλλιέργεια, και η βιολογική veganic καλλιέργεια, οι οποίες είναι οι μόνες που μπορούν να διασφαλίσουν αυτό που πραγματικά θα αξίζει να αποκαλείται τροφή.

Το τελευταίο ύπουλο επιχείρημά τους είναι αυτό της δήθεν «συνύπαρξης» των μεταλλαγμένων και φυσικών σπόρων. Όμως, όπως πολύ εύστοχα είπε κάποιος, «δεν μπορεί να συνυπάρχει η εγκυμοσύνη με την παρθενία», και οι μεταλλαγμένοι σπόροι θα αλλοιώσουν και θα εξαφανίσουν τους φυσικούς σπόρους, με αποτέλεσμα να χαθεί η βιοποικιλότητα.

Κι ενώ όλα τα άλλα ξαναγίνονται, και τα ψευδοχρέη πχ διαγράφονται, η βιοποικιλότητα που θα χαθεί, δεν επανέρχεται. Αν μας πάρουν τους σπόρους, μας παίρνουν και τον τελευταίο έλεγχο στην ίδια μας την ζωή και τότε θα μιλάμε για την πλήρη μετάλλαξή μας, σε ένα άλλο, απόλυτα διαχειρίσιμο και αναλώσιμο είδος, έρμαιο στα κακόβουλα σχέδια της νέας τάξης.

Αν όμως ανατρέψουμε το σκεπτικό τους στο βασικό πεδίο της τροφής και τους αφαιρέσουμε κάθε νομιμότητα να μας ελέγχουν με το δήθεν πρόσχημα ότι παράγουν την τροφή μας, τότε ανοίγει ο δρόμος να τους αμφισβητήσουμε και στον έλεγχο της υγείας και σε κάθε άλλη πλευρά της ζωής μας και τότε φυσικά τα ψέματα θα έχουν τελειώσει για το ανοσιούργημα και την ανωμαλία που λέγεται σύστημα της νέας τάξης.

lalipouli

ΠΗΓΗ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (5)

 1. 0
  0
  Μήν κοπιάζεις αρθρογράφε νά τούς γεμίσεις τό κεφάλι. Άδικος κόπος. Ή πλειοψηφία τών αγροτών καί παραγωγών έχει εγκληματική άγνοια γιά αυτό τό μείζον ζήτημα. Κατάγωμαι από γνωστό χωριό πού έχει αμέτρητες καλλιέργειες φρούτων καί κηπευτικών. Συγγενείς μου φίλοι καί γνωστοί είναι όλοι τους μεγαλοκαλλιεργητές. Τά φωνάζω αυτά 5 χρόνια τώρα από τότε πού έμαθα κι εγώ επειδή είχα άγνοια όπως οί περισσότεροι. Όχι μόνο δέν ακούνε, δέν πιστεύουν, αλλά μέ κοροιδεύουν κιόλας. Όταν πολλές φορές βρίσκω τό καλύτερο επιχείρημα νά τούς αποδείξω αυτά πού γράφεις μένουν μέ τό στόμα ανοικτό σάν χάνοι χωρίς νά απαντήσουν. Μόνοι τους πολλές φορές παραπονιώνται ότι δέν έχουν πολύ μεγάλα ποσά νά αγοράσουν σπόρους καί νέα φυτά. Τότε τούς απαντώ………ήταν κορόιδα οί πατεράδες σας οί παππούδες σας κάπωτε πού είχαν τζάμπα τόν περσινό σπόρο? Τόμπολα! Ακούς κάτι τρελλά ποσά γιά αγορά σπόρων καί αναρωτιέσαι πόσο ηλίθιος μπορεί νά γίνει ό άνθρωπος. Εκεί εκφράζουν τήν δικαιολογία ότι αυτοί οί σπόροι τών πολυεθνικών αποδίδει 100πλάσια καρπούς, πού σημαίνει ότι νοιάζωνται μόνο γιά τό χρήμα. Αδιάφορο είναι ότι καί τά δικά τους τά παιδιά δηλητηριάζωνται. Τί νά περιμένεις όμως από κηφηναριά πού ήταν φανατικοί βρωμοπασόκοι ή γαλάζια κομματόσκυλα, καί κάθωνταν στά καφενεία τίς περισσότερες ώρες γιατί είχαν τήν αβάντα τών καταραμένων επιδοτήσεων τής εβραικής ένωσης? Γι αυτό αρθρογράφε μήν κουράζεσαι άδικα, εγώ καί 1000 άλλοι νά σέ νοιώσουμε πού ξέρουμε τί συμβαίνει, δέν έχει νόημα, γιατί δέν είμαστε αγρότες. Αυτοί πού μπορούν νά παλέψουν έχουν άλλα στό μυαλό τους. Προσπαθώ εδώ καί 3 χρόνια νά βρώ κάποιον πού έχει σπόρους από τόν παππού του……..μάταια όμως. Μάς κατάπιαν οί εβραικές πολυεθνικές.
 2. 0
  0
  ΨΑΞΕ ΣΤΟΝ ''ΠΕΛΙΤΗ'' ΕΚΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΣΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΝΤΟΠΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ..
  • 0
   0
   AKΡΙΒΩΣ, ΦΙΛΕ[Η] ΣΤΟ PELITI. ΓΙΑΤΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΣ ΚΟΥΝΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ. Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΙΝΑΤΟΥΔΗΣ ΤΟΥ PELITI ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ [ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΕΤΣΙ] ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΠΟΡΩΝ, ΟΠΩΣ Ο ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ. ΜΟΥ ΛΕΕΙ Ο STRAINGER EΔΩ ΓΙΑ ΧΡΥΣΟ, ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. ΝΑΙ, ΑΛΛΑ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΙΑΣ Η ΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ. ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 50 Τ.Μ. ΚΗΠΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ; KAI MH MOY ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΜΠΟΡΕΙ. ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΙ ΕΧΩ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΡΗΣΗ, ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΠΟΡΟ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ. ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΣΠΟΡΟΣ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΣΠΕΡΝΕΙΣ, ΑΛΛΟ ΤΟ ΥΒΡΙΔΙΟ, ΠΟΥ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΡΠΟ [ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕ USE-MIAΣ ΧΡΗΣΗΣ] ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ. ΜΗΝ ΣΥΓΧΕΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
 3. 0
  0
  αν παρουν τον ελεγχο της τροφης

  θ απαιτησω να με ταιζουν με κουταλακι.

  αλλα δεν ανυσηχω

  γιατι σε λιγο δεν θα μπορουμε ν εισαγουμε τιποτα !

  αρα την γλυτωσαμε !

  στοκε τι λες και συ;

  ..
 4. 0
  0
  Έχω μόνο να προσθέσω ότι τα μεταλλαγμένα τα τρώμε ήδη (όσοι δεν γνωρίζουν, δεν ασχολούνται, δεν τους νοιάζει, δεν πάει να καεί και το παλιάμπελο).
  Κλασσικά παραδειγματάκια σε σούπερμάρκετ (σε ΟΛΑ).
  Τροποποιημένο άμυλο παντού (προστέθηκε τα τελευταία 2-3 χρόνια) σε: Πίτες κατςψυγμένες, κέτσαπ και οτιδήποτε σάλτσα, ορεκτικά (τζατζίκ, ρώσικη κλπ), ακόμη και σε κάποια στραγγιστά ("παραδοσιακά") γιαούρτια!!!
  Εύγε. Να βάλετε και στο νερό γιατί δεν έχει!!

  Καλή όρεξη.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί