19:39 - 16/07/2017

ΤΟ ΚΗΡΥΚΕΙΟ,ΤΟ ΔΟΡΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΦΙΣ – ΣΟΦΙ(Α)

ΟΦΙΣ – ΣΟΦΙ [Α]

ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΔΙΟΣ = ΠΥΡΙΝΟΣ ΟΦΙΣ = ΤΟ ΠΥΡ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣ Ή ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ.

ΔΟΡΥ ΑΘΗΝΑΣ = ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ.

ΜΕΤΩΠΟΝ ΑΘΗΝΑΣ = ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ.

ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΘΗΝΑΣ = Η ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΥΡΑ.

ΑΘΑΝΑ

ΤΟ ΔΟΡΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΟΠΟΥ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΣΟΦΟΣ [ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΦΩΣ] ΚΑΙ ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΟΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ Η ΑΘΗΝΑ – ΑΘΑΝΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑ [ΣΑΧΑΣΡΑΡΑ]. ΤΟΤΕ ΑΠΟΚΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

ΟΤΑΝ Ο ΚΟΥΛΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟΣ ΟΦΙΣ ΑΙΡΕΙΤΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΟΦΙ-Α….. ΑΘΑΝΑ ΤΟ ΔΟΡΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΟΠΟΥ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΣΟΦΟΣ [ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΦΩΣ] ΚΑΙ ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΟΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ Η ΑΘΗΝΑ – ΑΘΑΝΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑ [ΣΑΧΑΣΡΑΡΑ]. ΤΟΤΕ ΑΠΟΚΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!….

ΤΟ ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΗΚΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΙΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ….ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

ΑΘΗΝΑ:

“Ο ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ ΟΦΙΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΛΙΚΝΟ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΝΩΘΕΝ Ή ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΟΥΣ ΓΕΝΝΗΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΠΛΗ ΟΥΡΑΝΟ-ΓΗΪΝΗ ΖΩΗ.

Ο ΔΙΠΛΟΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Ή ΣΙΝΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΤΕ ΑΝΕΘΡΕΨΑΝ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΗΦΑΙΣΤΟ.

ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΑΝΕΘΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΕΚΡΟΠΑ, ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΨΥΧΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ, ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΟ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ, ΠΥΡΙΝΟ ΟΦΙ Ή ΕΡΙΧΘΟΝΙΟ.

Η ΑΓΛΑΥΡΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΓΩΓΟ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ. Η ΠΑΝΔΡΟΣΟΣ ΤΟ ΔΕΞΙΟ. ΚΑΙ Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΕΡΣΗ, ΤΟ ΜΕΣΑΙΟ ΑΓΩΓΟ. ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.

ΓΙ΄ΑΥΤΟ Ο ΕΡΜΗΣ ΕΡΩΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΡΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΙΚΗΣ ΡΑΒΔΟΥ ΤΟΥ.

ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΕΡΣΗ ΓΕΝΝΑ ΤΟΝ ΚΗΡΥΚΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΗΡΥΚΕΙΟ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΟΦΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΕΙ Η ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΕΡΣΗ.

ΑΥΤΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΙΝΟΥ ΟΦΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ, ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟ ΤΕΚΟΣ ΕΡΜΗ-ΕΡΣΗΣ.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΓΛΑΥΡΟΣ, ΑΝ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΜΟΝΗ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΛΛΕΣ, ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΑΤΡΑΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

ΣΥΧΝΑ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ Ή ΖΗΛΟΦΘΟΝΙΑ. Μ΄ΑΥΤΗΝ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΑΤΡΑΠΟΥ, ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑ.

ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΙ Η ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΟΙΓΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ Ή ΠΡΟΩΡΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ.

ΕΝΩ Ο ΕΡΜΗΣ, Ή ΑΞΙΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ, ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΥΡΙΝΟΥ ΟΦΕΩΣ Ή ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΥ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ, ΟΡΘΑ ΣΥΛΛΑΒΑΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΜΑΡΜΑΡΙΝΕΣ ΚΟΛΩΝΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΑΕΙΖΩΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΟΝΤΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΧΕΟΥΝ ΤΑ ΜΑΡΜΑΙΡΟΝΤΑ ΑΙΘΕΡΙΚΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΙΚΗΣ ΗΛΙΟΣΟΦΙΑΣ.

ΚΙ ΑΥΤΟ ΗΔΗ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΘΕΝΙΚΕΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΕΤΩΜΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΓΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ.

ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΑΕΤΩΜΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΦΡΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΟΦΗΣ ΦΙΛΟΤΗΤΟΣ.

Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΗΛΙΟΣΟΦΩΝ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΓΑΙΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΑΥΤΗ Η ΝΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΠΟΤΕ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

ΚΑΙ Σ΄ ΑΥΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΠΤΕΡΟΥ ΝΙΚΗΣ.

ΟΣΟ ΟΜΩΣ ΚΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ, ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΤΕ, ΠΑΝΤΟΤΕ, ΤΟΝ ΔΕΟΝΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΡΙΑΙΝΑ ΤΟΥ.

ΠΡΩΤΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΤΡΟΧΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΓΗ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ή ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΣΕ ΣΑΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΜΥΗΣΕΙΣ.

ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΕΝΟΣ ΙΕΡΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.

ΠΡΕΠΕΙ, ΑΛΛΩΣΤΕ, ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΙΑΙΝΑ ΣΑΣ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΕΠΑΞΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΠΛΟ, ΦΥΣΙΚΟ, ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΟ ΣΑΣ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΠΟΥ Ο ΕΝΟΡΑΤΙΚΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΥΡΑ ΣΑΣ.

ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΘΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΗΣ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ «ΥΔΑΤΩΝ» ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.

ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΜΥΗΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΥΡΙΝΗ. ΚΑΙ ΤΕΚΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΣΤΗ ΓΗ.

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΑΞΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ ΟΙ ΑΝΥΨΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΑ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΔΥΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΙΝΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΖΩΗΣ.

ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΠΕΝΤΕ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΒΑΘΜΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΠΤΑ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΤΑΔΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΙ, ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ, ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ.

ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΜΙΛΕΥΜΕΝΟ ΤΕΛΕΙΑ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟ.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΟ, ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ.

ΤΡΙΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΤΙΚΟ, ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΙΝΟ ΠΕΛΕΚΥ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ, ΠΟΥ ΔΙΑΝΟΙΓΕΙ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΕΑΤΑΙ Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ.

ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΦΗ ΦΙΛΟΤΗΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΙΓΙΔΑ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.

ΠΕΜΠΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΟΣ. ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ. ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΑ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΕΙΖΩΪΑ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΤΑΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΠΤΑΔΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΙ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΒΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΟΛΥΜΠΟ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ.

ΠΕΡΑΤΩΝΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΡΔΙΑ ΕΥΧΗ: ΝΑ ΚΟΣΜΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΑΓΑΛΜΑΤΑ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙΤΕ Σ΄ΑΥΤΗΝ ΕΝΥΛΑ, ΕΜΨΥΧΑ, ΕΜΠΝΕΑ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΨΗΛΟ ΑΥΤΟ ΣΚΟΠΟ, ΕΝΟΠΟΙΣΤΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΘΕΛΗΣΗ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΑ ΝΟΗΣΗ ΣΑΣ ΑΣ ΑΝΑΔΥΘΕΙ Η ΣΟΦΗ ΦΙΛΟΤΗΣ ΠΡΟΣ ΟΛΑ.

Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΔΙΑΚΟΠΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ. ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΧΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΘΟΛΟΥ ΖΩΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ.

ΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΙΖΩΪΑ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ. ΕΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΓΑΙΟΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ, ΑΡΡΗΚΤΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΟΝΤΩΝ.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΣΤΑΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:

ΔΟΜΕΙΣΤΕ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΩΡΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΑΣ.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΘΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΪΚΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΝΟΡΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΙΡΟΣΥΝΗΣ.

ΓΕΝΟΙΤΟ.

ΔΙΚΗ ΣΑΣ

ΑΘΗΝΑ

΄Η

ΑΘΑΝΑΣΙΑ

ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΑΕΝΑΑ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΕΝΔΟΜΥΧΗ ΠΥΡΟΦΡΟΣΥΝΗ”.

Σχετικά με PanIko
ΕΚΕΊΝΟΣ ΠΟΥ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΉΣΕΙ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ, ΑΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΉΣΕΙ ΠΡΏΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΤΟΥ...

Σχόλια Αναγνωστών (14)

 1. Νικόλαος 07/16/2017 @ 8:57 ΜΜ

  Μπουρδολογίας τὸ ἀνάγνωσμα, καὶ ὁ εὐτελισμὸς τῆς Ἑλληνικότητος συνεχίζεται μὲ ἀμοιώτους ρυθμούς.
  Ντροπὴ καὶ εἰς τὸ παρόν ἱστολόγιον τὸ ὁποῖον δίδει βῆμα εἰς τὰς ἀπεριγράπτους αὐτὰς μαλακίας…!!!

 2. Ανώνυμος 07/16/2017 @ 9:24 ΜΜ

  Και κάπου εδώ να επισημάνουμε ένα από τα παραδοσιακά πνευματικά παράδοξα της φύσεως των κατοίκων της χώρας των Ελλήνων, όπου στην τελική τους οδηγεί σε αδιαπέραστο πνευματικό τοίχος… όπου από την μια θέλουν να καλούνται Έλληνες χωρίς να θέλουν καν να αποκωδικοποιήσουν την άνωθεν μυθολογία περί Αθηνάς, Όφεως κ.λ.π…. και από την άλλη να βιούν ως Ορθόδοξοι και ταυτόχρονα αποδεχόμενοι την μυθολογία των ιουδαίων, δηλαδή την Π.Δ. οπωσδήποτε ως συνέχεια της Κ.Δ. να διαβάζουν και να διδάσκονται μέσα από την ιουδαιοχριστιανική θρησκεία, ότι ο Όφις είναι ο…. Σατανάς!!! Οπωσδήποτε αυτό δεν είναι το μόνο αυτοσυκρουόμενο παράδοξο της παράδοσης… απλά αναφέρω ένα από τα πολλά, μιας και όταν έχεις ενστερνιστεί ως θεόπνευστα τα ιερά κείμενα άλλων εχθρικών φυλών, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος θα γαμήσεις τον εαυτό σου, και θα βρεις μια καλή δικαιολογία για αυτό!!! Ώστε να ξεπεράσεις το ψυχολογικό μέρος της βίαιης αυτοθώπευσης. Όποιος ενστερνίζεται τα κείμενα της Π.Δ. αυτομάτως κατατάσσει την Αθηνά, ως οπαδό του ιουδαϊκου σατανά, τον δε Εριχθόνιο μυθολογικό βασιλέα των Αθηνών (ΑΣΤΥ) ως τον ίδιο τον σατανά!! Και κάπως έτσι πνευματικά αλλά και ουσιαστικά καταργείται ως Έλληνας στην καταγωγή! Μιας τόσο τα Αργοναυτικά, όσο και η Ιλιάς έχουν άμεση σχέση με την Αθηνά και την εμφάνιση στο ρου της ιστορίας των Ελλήνων. Αυτά.

 3. ensign Ro Laren 07/16/2017 @ 9:45 ΜΜ

  σε αναμενω για τη συνεχεια συμφωνα με την ελληνικη εκδοχη (που περιεγραψες ΤΕΛΕΙΑ), οσον αφορα του τροπου ανοδου του φιδιου απο τη βαση στην κορυφη, εαν βεβαια ειναι δυνατον να μας το μεταφερεις εδω γιατι…
  “τὸ φῶς ἐλήλυθεν εἰς τὸν κόσμον καὶ ἠγάπησαν οἱ ἄνθρωποι μᾶλλον τὸ σκότος ἢ τὸ φῶς· ἦν γὰρ αὐτῶν πονηρὰ τὰ ἔργα”.

 4. αγαπητοι φιλοι…..ολα αυτα μου μυριζουν θεοσοφια και φουντα απο τα μαστουρια τους ανατολιτες……..Ρε σεις αυτα τα ατομα δεν ειναι πουθενα, Δεν καταλαβαινω γιατι ο αρθρογραφος προσπαθει να κουμπωσει τα ελληνικα μυστηρια με τα ανατολιτικα……..!!!!…………[Αν και για να του δωσω καποιο δικιο κατι μαλακες θρακες κανανε κουμαντο στα ελευσινια….χαχχαχαχχα και ισως κατι γεφυραιοι να ΠΑΙΖΑΝΕ μπαλα σε μερικα ] ……………………………….. Παντως Ο Κορακας ειχε βγαλει μια ωραια αναρτηση με τον δρακοντα στα ποδια του αστερισμου της παρθενου……..και επειδη με κεντρο τους δελφους ο αστερισμος της παρθενου βαραγε κατακεφαλα την Αθηναικη γη ,οι σοφοι
  θεσπισαν την Αθηνα παρθενο σαν επισημη λατρεια της πολης…..!!!! και φυσικα να μην ξεχασουμε τον δρακοντα στα ποδια της ……….ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΜΜΑΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ……………ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,τουλαχιστον της αρχαια ελληνικη θρησκεια, οπως ακριβως ο αστερισμος των διδυμων αποτυπονονταν στην γη των λακεδαιμονιων ,[γιαυτο λατρευαν τον Απολλωνα και την Αρτεμη ,αλλα και τον καστορα και τον πολυδευκη…….!!!!!.ΕΙΠΑ,Ε ΟΠΩΣ Π[ΑΝΩ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΤΩ….!!!!…………………………………………….Στα του τριτου ματιου και της κουνταλινι ,δεν εχω διαβασει κατι απο τον γιγαντα τον Σωκρατες ουτε απο τον πλατωνα ουτε απο τον πλωτινο,ουτε απο τον Αριστοτελη!!!!……..ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΜΕΣΑ ΚΥΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΩΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΕΒΑΖΑΝ ΤΑ ΓΕΛΙΑ……………………………..

  • ΟΥΡΑΝΙΑ 07/17/2017 @ 12:23 ΜΜ

   ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΑΙ ΤΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΝ-ΔΙΑ?

 5. Πολύ ωραίο και αληθές άρθρο. Και φυσικά τα 2 φίδια, (που αντιπροσωπεύουν τους 2 αόρατους αγωγούς στην σπονδυλική στήλη) αναφέρονται και στον μύθο με τον μάντη Τειρεσία, που σκότωσε τα 2 φίδια με το ραβδί του. Σύμφωνα με τα γραφόμενα, για να τελειοποιηθεί ο άνθρωπος θα πρέπει η ενεργεια που διέχεται μέσω των 2 αγωγών, να σταματήσει να περνά πια μέσα απ΄αυτούς, και να περάσει από τον κεντρικό αγωγό, που συμβολίζεται ως ραβδί, και αρχίζει από κάτω της σπονδυλικής στήλης και καταλήγει στο κεφάλι. Να μην μπούμε σε πολλές και βαθιές λεπτομέρειες. Και φυσικά όταν η ενέργεια αρχίζει να περνά διαμέσου του κεντρικού αγωγού, όλα τα μεγάλα ενεργειακά κέντρα (τα γνωστά τσάκρας 7 στο σύνολο τους) κατά μήκος της σπονδυλικης στήλης ενεργοποιούνται. Και η ίδια θεωρία αναφέρεται και στην παλαιά διαθήκη, στο βιβλίο του Ζαχαρία κεφάλαιο 4 στίχοι 1-13, με τα 2 λιόδεντρα (που αντιπροσωπευουν τους 2 αγωγούς) και τα 7 λυχνάρια (που αντιπροσωπεύουν τα 7 ενεργειακά κέντρα). Βλέπεται η γνώση είναι τις πλείστες φορές κωδικοποιημένη, όπως και στους διάφορους μύθους.

  • ENSIGN RO LAREN 07/17/2017 @ 7:44 ΜΜ

   ΣΤΗΝ μυστικη Θεολογια του Αγ Ιωαννη τ..????? μας δινει λεπτομερειακα ο ιδιος την μεθοδο που χρησιμοποιουν οι ορθοδοξοι μοναχοι για την ανοδο της εν λογω ενεργειας μεσω απλων αναπνοων.(ασχετο βεβαια εαν τελουν το εργο εστω και κατα κατα το 1/100). Το διαβασα μια φορα αλλα δεν το βρισκω τωρα. Το ερωτημα ειναι εαν κυκλοφορει το υπαρχον βιβλιο και το γνωριζει κανεις που βρισκεται.
   Ηταν ενδιαφερον το εν λογω απο την αποψη οτι εαν δεν υπηρχε ο συγγραφεας να προιδεασει την προελευση του χωρου οπου προερχεται σιγουρα θα περνιοταν για ινδικο κειμενο.
   Καπως ετσι με την ερευνα θα επαυαν τα γεωργαφικα και χρονικα συνορα της γνωσης της τελειοποιησης του ανθρωπου μεσω των Μυστηριων οπως μεταβιβαστηκαν απο καποιους δασκαλους.
   Οπως επισης θα επαυε και η απορια ορισμενων ( ειτε αρχαιοελληνιστων ή χριστιανων) και η επαρση επισης για κατι που δεν ειναι δικο τους και δεν εχουν αγγιξει καν ακομη.

   Αυτο το λεω γιατι ουτε και στην αρχαια ελλαδα γνωριζαν τι εβλεπαν στα εργα τεχνης ή στα μυστηρια (που ουτως ή αλλως απαγορευοταν η συμμετοχη στον απλο κοσμο) αλλα ουτε και τωρα βεβαια υπαρχει αναλογη παιδεια για να εμπνευστει καποιος απο τετοια κειμενα ή εργα τεχνης κλπ.

   • Εχεις απόλυτο δίκιο. Η μόνη λεγόμενη ψυχο-σωματική άσκηση που γνωρίζω και που αναφέρεται στα ορθοδοξα χριστιανικά κείμενα, είναι στην , στον τελευταίο τόμο, όπου λέγοντας την ευχή (Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον) και χρησιμοποιώντας κάποια αναπνοή, ο ασκούμενος προσπαθεί να κατεβάσει τον νου στην καρδιά. Προσωπικά δεν την έχω δοκιμάσει, έτσι δεν μπορώ να πω περισσότερα. Οι πιο καθαρές περιγραφές αναφέρονται σε ινδικά κείμενα.

 6. ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΨΥΧΗ. 07/16/2017 @ 10:30 ΜΜ

  ΠΑΝ 78, ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΛΑΞΕΥΜΕΝΗ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΤΡΙΠΟΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΟΦΙ, ΜΕ ΛΑΞΕΥΜΕΝΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΑΥΓΑ, ΜΕ ΛΑΞΕΥΜΕΝΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΟΔΙ ΠΟΥ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΠΟΔΙΣΚΟΣ ΜΕ ΑΝΘΟΔΟΧΗ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΗΛΙΟΣΟΦΙΑ, ΑΝ ΘΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΣΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΙΘΟΞΟΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ. ΣΥΝΔΕΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΛΑΞΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΑΞΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΥΣ ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΡΡΕΝ ΚΑΙ ΘΥΛΗ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΜΥΗΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΙΛΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΓΕΝΝΕΤΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΝΘΟΣ ΦΥΤΟΥ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ; ΜΗΠΩΣ ΤH ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ; ΟΠΩΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΤΟ ΥΓΡΟ ΠΥΡ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η ΓΑΙΑ ΜΑΣ ΘΥΛΗΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΠΕΡΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΗΛΙΟΥ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΔΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.
  http://www.plantsdb.gr/images/stories/flower/flower_gr.png
  2. Αναπαραγωγικά όργανα:

  – Στήμονας: Το άρρεν αναπαραγωγικό όργανο. Αποτελέιται από το νήμα (filament) και τον ανθήρα (anther), στον οποίο παράγεται η γύρη. Το σύνολο των στημόνων αποτελούν τον ανδρώνα. Στήμονες που έχουν χάσει την ικανότητα παραγωγής γύρης ονομάζονται στημονώδη (άγονοι στήμονες) και σε ορισμένα είδη (πχ Canna) προσομοιάζουν με πέταλα. Επίσης μπορεί να παρατηρηθεί σύντηξη των νημάτων (πχ Fabaceae, Malvaceae, Citrus) ή των ανθήρων (πχ Asteraceae) μεταξύ τους, καθώς και σύμφυση των στημόνων με τα πέταλα σε συμπέταλα άνθη (επιπέταλοι στήμονες).

  – Ύπερος: όργανο το οποίο περιέχει τα θηλυκά αναπαραγωγικά όργανα, τα καρπόφυλλα (carpels / pistils). Το καρπόφυλλο αποτελείται από το στίγμα, το στύλο και την ωοθήκη, μέσα στην οποία σχηματίζονται οι σπερματικές βλάστες (τα αναπραγωγικά κύτταρα / ovules). Τα καρπόφυλλα μπορεί να σχηματίζουν έναν ή παραπάνω υπέρους (σύγκαρπος και απόκαρπος γυναικώνας αντίστοιχα).

 7. ο ΦΥΛΑΞ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΤΗΣ 50ης ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ 07/16/2017 @ 11:25 ΜΜ

  Θεοι του Ολυμπου τι σκεπτικα διαθετουν για τα ιερα σας διαφοροι συγχρονοι φραποκαλαμπουρηδες ? Μεχρι και η Θαργηλια ξεκαρδιστηκε στο γελιο και τελικα ο Νειλεας εκνευριστικε τρομερα. Τριζουν τα κοκκαλα του Ηρακλη και ο Αυγειας προσπαθει να συνελθει για δοκιμη οινου ροζε Μακεδονιας. Ωστε λοιπον ουτε για τον οφι δεν γνωριζετε ?

 8. Ανώνυμος 07/17/2017 @ 2:09 ΠΜ

  Η προσωποποίηση της σοφίας είναι η Μήτις που ακόμα βρίσκεται στην κοιλιά του Δία.Η Αθηνά είναι η σοφία που ο θεός Δίας
  “έβγαλε από το κεφάλι του” και επέτρεψε στους ανθρώπους…Για να απελευθερωθεί η σοφία πρέπει να ξεκοιλιαστεί ο Δίας…

 9. Η προσωποποίηση της σοφίας είναι η Μήτις που ακόμα βρίσκεται στην κοιλιά του Δία.Η Αθηνά είναι η σοφία που ο θεός Δίας
  “έβγαλε από το κεφάλι του” και επέτρεψε στους ανθρώπους…Για να απελευθερωθεί η σοφία πρέπει να ξεκοιλιαστεί ο Δίας…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*