K. Ανάν: Κίνδυνος «ανάφλεξης» λόγω της συριακής κρίσης

  ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ: Την παρακάτω  είδηση δεν την σηκώνουμε ως κάποιο φοβερό νέο άλλα σαν πρόκληση σε όλους τους δυνατούς ερευνητές,…κάντε μια έρευνα και αναδρομή τα τελευταία 15 χρόνια που βρέθηκε σαν διαπραγματευτής ο συγκεκριμένος κύριος ,σε ποιες χώρες?….και μετά ανατρέξτε μπροστά μια δυο  εβδομάδες στις χώρες που επισκέφτηκε και δείτε τι συνέβησαν στις χώρες αυτές!! Από αεροπορικά δυστυχήματα μέχρι σεισμοί….έτσι για να πάρετε μια ιδέα ,…αν το κάνετε θα κλάψετε με αυτά που θα βρείτε..και θα κατανοήσετε οτι οι ιλλουμινατι μέσα από αυτόν τον μαυριδερό σαυρακο έδωσαν εντολή πια οτι ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος ξεκινάει!!

Έκκληση στις διεθνείς δυνάμεις για συναίνεση σε ένα ειρηνευτικό σχέδιο για τη Συρία -το οποίο θα περιλαμβάνει και τις αρχές για μια μεταβίβαση της εξουσίας- απηύθυνε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Αναν…
Κατά την έναρξη της διάσκεψης της Ομάδας Δράσης για τη Συρία στη Γενεύη, ο κ. Αναν προειδοποίησε ότι η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη στην περιοχή και αν δεν επιλυθεί η κρίση να προσλάβει παγκόσμιες διαστάσεις.


«Μια παγκόσμια κρίση τεράστιας σοβαρότητας ελοχεύει. Βρισκόμαστε εδώ για να συμφωνήσουμε στις κατευθυντήριες γραμμές και στις αρχές μιας υπό τη Συρία πολιτικής μετάβασης που θα ικανοποιεί τις νόμιμες φιλοδοξίες του συριακού λαού», τόνισε.
Στη διάσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και το Αραβικού Συνδέσμου, μετέχουν εκτός από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Γαλλία και τη Βρετανία, οι γενικοί γραμματείς του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, το Ιράκ, το Κατάρ και το Κουβέιτ, καθώς και η Τουρκία και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον.

Λίγο πριν από την έναρξη της διάσκεψης ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε, πάντως ότι παραμένει αμφίβολη η επίτευξη συμφωνίας για τη μετάβαση στη Συρία εξαιτίας της στάσης της Ρωσίας και της Κίνας.

«Δεν καταλήξαμε σε μια συμφωνία με τη Ρωσία και την Κίνα. (Η επίτευξη συμφωνίας) παραμένει πολύ δύσκολη και δεν ξέρω αν θα είναι εφικτή», σημείωσε ο Χέιγκ, καλώντας τις δύο χώρες να συμφωνήσουν με τις δυτικές δυνάμεις στο σχέδιο πολιτικής μετάβασης στη Συρία.
«Υπάρχει μια ευκαιρία για τη διεθνή κοινότητα να γίνει πολύ πιο δυνατή και να δράσει πιο αποτελεσματικά, αλλά αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε μόνο με τη σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας και τη Κίνας», υπογράμμισε ο Βρετανός υπουργός.
Σύμφωνα με τον Χέιγκ, ένα από τα σημεία στα οποία διαφωνούν η Ρωσία και η Κίνα είναι το θέμα της μεταβατικής κυβέρνησης.
«Αποψή μας ήταν πάντα ότι ένα σταθερό μέλλον για τη Συρία, μια σταθερή πολιτική διαδικασία σημαίνει ότι ο (σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ) Ασαντ θα εγκαταλείψει την εξουσία ως μέρος μιας συμφωνίας για τη διαδικασία μετάβασης», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς εκτίμησε ότι ο Κόφι Αναν έκανε λογικές προτάσεις, οι οποίες ελπίζει να γίνουν δεκτές. «Αυτό είναι το νόημα των σημερινών συνομιλιών», ανέφερε.
«Η κατάσταση στη Συρία είναι δραματική. Κάθε ημέρα υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι που σκοτώνονται. Υπάρχουν ήδη περισσότεροι από 15.000 νεκροί από την αρχή της κρίσης. Είναι απαραίτητο αυτό να σταματήσει και να υπάρξει μια πολιτική μετάβαση», υπογράμμισε ο Φαμπιούς.

Παράλληλα, μέλη της συριακής αντιπολίτευσης εξέφρασαν την ελπίδα να ληφθούν «αποτελεσματικές αποφάσεις» στη διάσκεψη. «Ελπίζουμε οι αποφάσεις στην διάσκεψη να είναι ισχυρές και να υπάρξει χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή τους», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, Τζορτζ Σάμπρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απουσία ενός «σαφούς χρονοδιαγράμματος» στο αρχικό ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε ο Κόφι Αναν για τον τερματισμό της κρίσης είχε μεγάλο κόστος για τους Σύρους καθώς απέτυχε να προωθήσει την εφαρμογή της εκεχειρίας και την έναρξη διαλόγου ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές.

Συνεχίζεται η αιματοχυσία
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ακτιβιστές, ο συριακός στρατός εξαπέλυσε σήμερα επίθεση με όλμους σε μεγάλες πόλεις της χώρας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 άνθρωποι.
Οπτικό υλικό που ανέβασαν στο διαδίκτυο ακτιβιστές της αντιπολίτευσης στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ στα ανατολικά της χώρας δείχνει καπνό να βγαίνει από κτιριακά συγκροτήματα ενώ ακούγονται συνεχείς εκρήξεις.
Οι ακτιβιστές ανέφεραν επίσης βομβαρδισμούς στην Χομς, στην Ιντλίμπ και στα περίχωρα της Δαμασκού.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ο βομβαρδισμός από τις κυβερνητικές δυνάμεις και οι σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό και σε μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού σε προπύργια της αντιπολίτευσης έχουν στοιχίσει σήμερα τη ζωή σε 16 ανθρώπους.
Παράλληλα, το Παρατηρητήριο απηύθυνε έκκληση στη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) για αποστολή ιατρικών μονάδων στην πόλη Ντούμα, που βρίσκεται 13 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό, όπου πραγματοποιούνται ευρείες στρατιωτικές επιχειρήσεις από τις 21 Ιουνίου.
Σύμφωνα με την οργάνωση, η ανθρωπιστική κατάσταση στη Ντούμα, όπου δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί, είναι «καταστροφική σε όλα τα επίπεδα».
Το Παρατηρητήριο κάνει λόγο για «έλλειψη τροφίμων και ψωμιού, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση». «Περισσότερες από 100 οικογένειες, γυναίκες και παιδιά, είναι παγιδευμένες χωρίς καταφύγιο. Είναι τρομοκρατημένες από τους βομβαρδισμούς και τα πυρά. Οι άνδρες έχουν είτε συλληφθεί είτε δολοφονηθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το κεντρικό νοσοκομείο της Ντούμα. Δεν υπάρχει κανένας γιατρός στην πόλη, την ώρα που δεκάδες τραυματίες έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας». 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

http://aorata-gegonota.blogspot.gr/2012/06/k_30.html?spref=fb


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *