Kυβερνάς τα συναισθήματα σου ή σε κυβερνούν αυτά;

Kυβερνάς τα συναισθήματα σου ή σε κυβερνούν αυτά;

Kυβερνάς τα συναισθήματα σου ή σε κυβερνούν αυτά;

Επίπονα συναισθήματα καλύπτουν συχνά τόσο χώρο της ζωής μας που δε μένει χώρος για οποιαδήποτε άλλη εμπειρία. Αν δε μάθεις να μεταμορφώνεις τα συναισθήματα καταλήγεις σε ένα αδιέξοδο θλίψης, πόνου, φόβου και θυμού.

Όμως πως μπορείς να βγάλεις ο ίδιος τον εαυτό σου έξω από τούτο το αδιέξοδο; Από την οπτική των γιόγκι βασική προϋπόθεση για το σκοπό αυτό είναι η εμπειρία της Shunya, της εσώτερης σιωπής.

Μόνο αυτή η εμπειρία δίνει στον εξασκούμενο τη δυνατότητα να παρατηρήσει με διαύγεια τα κύματα των αισθήσεων, αισθημάτων και σκέψεων και να αναγνωρίσει τη στιγμή που έλκεται προς το δράμα. Αν αναγνωρίσεις τη στιγμή εκείνη, έχεις την επιλογή να επιτρέψεις στα συναισθήματα σου να περάσουν και να γλιστρήσουν μακριά σου δίχως να προσκολληθείς πάνω τους.

Σε όλες τις γιόγκιες και διαλογιστικές παραδόσεις η επίτευξη εσώτερης ηρεμίας θεωρείται ως ύψιστο αγαθό. Στην καθημερινότητα μας μας φαίνεται κάτι τέτοιο απρόσιτο- σαν να αφορά μόνον πολύ προχωρημένους γιόγκι.

Το Sat Nam Rasayan όμως προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους μια εκπληκτικά απλή πρόσβαση στην εσώτερη σιωπή. Σε βοηθά να παραμένεις ήρεμος και χαλαρός στην καθημερινότητα σου. Είναι καταπληκτικό να βλέπει κανείς πως πολλές από τις καθημερινές αντιπαραθέσεις διαλύονται μπροστά σε αυτή την σιωπηλή παρουσία.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Στο Sat Nam Rasayan απλουστεύουμε το κόνσεπτ της συνείδησης. Μπορούμε να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε το σύμπαν μόνο μέσα από την εμπειρία μας, έτσι την ικανότητα να είμαστε προσεκτικοί, την περιγράφουμε με τον όρο ‘να είμαστε συνειδητοί’.

Όσο περισσότερα μπορούμε να αναγνωρίσουμε στις εμπειρίες μας τόσο πιο συνειδητοί γινόμαστε.»

-Guru Dev Singh

Διαλογισμός

Ο διαλογισμός πετυχαίνει δύο τινά:

Επιφέρει Σοφία και Ελευθερία.

Αυτά τα δύο άνθη ξεπροβάλουν από το διαλογισμό.

Όταν ησυχάσεις πλήρως και ξεπεράσεις τη σκέψη, τότε τα δύο αυτά άνθη θα αρχίσουν να ανθίζουν εντός σου.

Το ένα είναι η σοφία: αναγνωρίζεις τι είναι και τι δεν είναι

Και το άλλο είναι η ελευθερία: αναγνωρίζεις πως δεν υπάρχουν όρια χώρου και χρόνου στη συνείδηση σου.

Τότε έχεις απελευθερωθεί.

Ο διαλογισμός είναι το κλειδί για απελευθέρωση και σοφία.

http://sat-nam.gr/page8.php

Το Sat Nam Rasayan και η επίδραση του

Η εποχή στην οποία ζούμε είναι πυρετώδης και αγχωτική, με αποτέλεσμα να μας φαίνεται δύσκολο να διατηρήσουμε την ισορροπία μας.

Ο καθένας μας διαθέτει τη ζωτικότητα που είναι απαραίτητη για να διάγει μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή. Η ζωτικότητα προκύπτει από την καλή συνεργασία μεταξύ σώματος, πνεύματος και ψυχής. Όταν νιώθουμε αυτή τη ζωτική ενέργεια αισθανόμαστε και ζωντανοί. Διαθέτουμε τη σιγουριά πως είμαστε μάστερ της ζωής μας, πως κατακτούμε τους στόχους μας και πως είμαστε συνδεμένοι με την προσοχή μας. Οι περισσότεροι από εμάς κατά καιρούς χάνουμε αυτή την ποιότητα ζωής.
Στο σημείο αυτό προσφέρει το Sat Nam Rasayan, αλλά και η KundaliniYoga μια ισχυρότατη βοήθεια.

Ενώ η kundalini Yoga αποτελεί μια δραστήρια πρακτική με στόχο τη σταθεροποίηση της ζωτικής ενέργειας μας, το Sat Nam Rasayan προσφέρει την θεραπευτική του επίδραση σε ασθενείς, οι οποίοι δε χρειάζεται να κάνουν απολύτως τίποτε.

Το Sat Nam Rasayan βοηθά επιπλέον να (δια)λυθούν τάσεις, αντιστάσεις και περιορισμοί στο σώμα, το πνεύμα και τα συναισθήματα, που συχνά αποτελούν την αιτία ασθενειών. Έτσι μπορούν να δράσουν και πάλι οι αυτοθεραπευτικές ικανότητες του σώματος και να κοιτάξουμε τη ζωή κατάματα με μεγαλύτερη ισορροπία και διαύγεια.

Με το Sat Nam Rasayan μπορούμε επίσης να εργαστούμε με μεγάλη ακρίβεια πάνω σε όργανα, μύες, μεσημβρινούς ή ψυχικά μπλοκαρίσματα. Επίσης μπορεί να συνδυαστεί πολύ καλά με άλλα συμβουλευτικά ή θεραπευτικά επαγγέλματα.

Βασικός άξονας του Sat Nam Rasayan είναι η κατάκτηση του διαλογιστικού νου…

Το Sat Nam Rasayan σε διδάσκει

Να θεραπεύεις άλλους με ισχυρά εργαλεία

Να ενσωματώνεις τη χαλαρότητα και την ηρεμία στη ζωή σου

Να διαγράφεις ανθυγιεινά πρότυπα συμπεριφοράς

Να βιώνεις κάθε στιγμή με πνευματική διαύγεια και να είσαι παρών

Να αποκτάς εύκολη πρόσβαση στην υψηλή τέχνη του διαλογισμού

Να αντιμετωπίζεις τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις αισθήσεις σου δίχως να προσκολλάσαι πάνω τους

Να αναπτύξεις και να εγκαταστήσεις την εσωτερική σιωπή στο πνεύμα σου

Να οξύνεις τη διαίσθηση σου

«Αν πάψεις και ησυχάσεις μέσα σου,

τότε το σύμπαν ολόκληρο θα κινηθεί για σένα» Guru Dev Singh

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *