Iδού γιατί έκλεισαν την Βουλή: Για να γλιτώσουν τις ποινικές ευθύνες από την τεράστια απάτη του PSI που αποκαλύπτει βιβλίο της ΤτΕ

Η τεράστια απάτη του PSI αποκαλύπτεται στο βιβλίο της Τράπεζας της Ελλάδος «Το χρονικό της μεγάλης κρίσης 2008-2013» (πέρα από τα τρομοφοβικά περί της μεταφοράς με C-130 ευρώ για να αποφευχθεί η δήθεν «πτώχευση» της χώρας) είναι το ελάχιστο όφελος από τα δύο «hair cut» του ελληνικού χρέους που πραγματοποιήθηκαν το 2012, τα οποία πρακτικά πτώχευσαν την χώρα!

Και δίνει και εξηγήσεις για ποιο λόγο βιάστηκαν να κλείσουν την Βουλή και να παραγραφούν οι εγληματικές πράξεις και τα λοιπά αδικήματα των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Γνώριζαν ότι αυτά θα ερχονταν τω΄ρα στην δημοσιότητα αναγκαστικά με την αντικατάσταση του προέδρου της Τράπρζας της Ελλάδας!
Ας δούμε κατ’αρχήν τιαναφέρει το βιβλίο για το μηδενικό, πρακτικά κέρδος που είχαμε από το PSI (από το οποίο όσοι το χειρίστηκαν πρέπει να έχουν γίνει δισελατομμυριούχοι).

Όπως αναφέρεται στο βιβλιο η συνολική μείωση του χρέους κατά 137,9 δισ. ευρώ που επιτεύχθηκε με το PSI του Φεβρουαρίου του 2012 και την επαναγορά ομολόγων το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, το καθαρό όφελος ήταν μόλις 51,2 δισ. ευρώ!

Αυτό οφείλεται στην ιδιομορφία της διαδικασίας του PSI, στις πρόσθετες ανάγκες δανεισμού που δημιούργησαν οι ίδιες οι διαδικασίες (ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών), καθώς και στην ανάγκη χρηματοδότησης των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού.

Οπως αναφέρεται στο βιβλίο της ΤτΕ, το ύψος των παλαιών δανείων (ομολόγων) προς τους ιδιώτες επενδυτές μειώθηκε το Φεβρουάριο κατά 106 δισ. ευρώ περίπου.
Επίσης, με την επαναγορά χρέους το Δεκέμβριο του 2012, το χρέος μειώθηκε περαιτέρω κατά 31,9 δισ. ευρώ, δηλαδή συνολικά κατά 137,9 δισ. ευρώ.
Ομως, τονίζεται στο βιβλίο της ΤτΕ, το καθαρό όφελος από την αναδιάρθρωση του χρέους μετριάστηκε σημαντικά, κυρίως λόγω:

1. Της ανάγκης για ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών με έκδοση νέου χρέους (ύψους 41 δισ. ευρώ εντός του 2012).

2. Του δανεισμού ύψους 11,3 δισ. ευρώ για την επαναγορά χρέους (το Δεκέμβριο).

3. Του γεγονότος ότι η μείωση της αξίας των ομολόγων που διακρατούσαν τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία ή άλλοι φορείς (ύψους 16,2 δισ. ευρώ) δεν οδήγησε σε μείωση του χρέους, επειδή επρόκειτο για ενδοκυβερνητικό χρέος.

4. Του δανεισμού 4,5 δισ. ευρώ για την παροχή ομολόγων του EFSF στα ασφαλιστικά ταμεία ως αντισταθμιστικού οφέλους έναντι της μείωσης των απαιτήσεων που υπέστησαν.

5. Της ανάγκης για δανεισμό 11,9 δισ. ευρώ για την κάλυψη του ελλείμματος του 2012 (συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής δεδουλευμένων τόκων το Φεβρουάριο, αλλά όχι και της επίπτωσης από τη στήριξη τραπεζικών ιδρυμάτων).

6. Της ανάγκης κάλυψης λοιπών υποχρεώσεων του Δημοσίου (π.χ. πληρωμές στον ΕΜΣ, πληρωμές παλαιών οφειλών κ.λπ.) συνολικού ύψους 1,9 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό το καθαρό τελικό αποτέλεσμα όλων των συναλλαγών ήταν η μείωση του χρέους εντός του 2012 μόνο κατά 51,2 δισ. ευρώ, σημειώνει η ΤτΕ.
Πρόκειται για ένα τρομακτικό σκάνδαλο για όσους πήραν εκείνη την απόφαση, δηλαδή του PSI, η οποία επί της ουσίας πτώχευσε την χώρα, αφού με την συγκεκριμένη διαδικασία η χώρα κηρύχθηκε διεθνώς πτωχευμένη.

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι «δεν μέτρησε» το ¨κούρεμα» των ταμείων ύψους 16,2 δισ. ευρώ στην μείωση του χρέους με την δικαιολογία «ήταν ενδοκυβερνητικό χρέος»! Δηλαδή έκλεψαν τα Ταμεία και ούτε καν μέτρησε στην μείωση του χρέους. Αν αυτό δεν είναι ΙΣΟΒΙΑ, τότε τι είναι;

Και τώρα εμφανίζονται και ως ήρωες επειδή .. έστελναν τα C-130 να γεμίσουν με ευρώ για να εφοδιάσουν τα ATM των τραπεζών γιατί τα λεφτάτων πολιτών τα είχαν δώσει πριν στου δανειστές! Oπου το κλίμα το είχαν δημιουργήσει φυσικά οι ίδιοι οι κυβερνώντες και τα ΜΜΕ που ελέγχουν, υποστηρίζοντας ότι «Αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα πτωχεύσει η χώρα»!

Οι ποινικές ευθύνες που ανακύπτουν, είναι τεράστιες, αλλά σε ότι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα έχουν παραγραφεί: «Οι πρώην Πρωθυπουργοί Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμος, ο πρώην και νυν Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Ε. Βενιζέλος και πλείστοι Υπουργοί και Υφυπουργοί των Κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, εμπλεκόμενοι στις υποθέσεις του Μνημονίου, του PSI, των εξοπλιστικών και των υποβρυχίων, της λίστας Λαγκάρντ κλπ, που σήμερα έχουν βουλευτική ή/και υπουργική ιδιότητα, θα κοιμούνται (και θα ψηφίζουν) πιο ήσυχοι, αφού θα μπορούν να ισχυρίζονται ότι παραγράφηκαν οι κατηγορίες που συνδέονται με τις δεκάδες δικογραφίες, που εκκρεμούν στη Βουλή προς εξέταση για την περίοδο 2009-2012, διότι, με το προεδρικό διάταγμα κηρύσσεται «το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της επόμενης (από την περίοδο 2009-2012) βουλευτικής περιόδου» (άρθρο 86 Συντάγματος- Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών).
defencenet

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

15 thoughts on “Iδού γιατί έκλεισαν την Βουλή: Για να γλιτώσουν τις ποινικές ευθύνες από την τεράστια απάτη του PSI που αποκαλύπτει βιβλίο της ΤτΕ

 1. Αθηναίος says:

  Συνεχίστε ζώα να ψηφίζετε Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ελιές, Ποτάμια, ΔΗΜΑΡ γομάρ(ια) και κομματάκια (κυριολεκτικά) του 1% για να αποδυναμώνονται ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛ. το ΚΚΕ και η Χ.Α.

  Αααα. ΝΑΙ. Ξέχασα!!! Η Χρυσή Αυτή δεν είναι δημοκρατικό κόμμα!!!
  Οι Σαμαροβενιζέλοι και τα τσιράκια του Σιμήτη που κυβερνούν ξεχειλίζουν από Δημοκρατία!!!!
  Αααααχχχχχχ έρμη Δημοκρατία!!! Σε σκοτώνουν μέσα στο σπίτι σου!!

  Ξυπνάτε ζωντανάαααααααα
  Ξυπνάτε πρόβαταααααααα
  ΜΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ
  ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
  Σας πάνε στα σφαγεία βόδια και πρόβατα!!!!

  • Ανώνυμος says:

   Σωστος ο αθηναιος, αυτα φωναζα και εγω. Βγηκε ο Συριζα με +4% , αλλα ο γκαβουλιακας ο σαμαρας δεν πηγε σε εκλογες! Εχει κωλοκατσει στην καρεκλα και δεν σηκωνεται με τιποτα λεμε!!
   Ειναι αισχος και ντροπή να μας κυβερναει το 2ο και 4ο κομμα! Επρεπε να εχουμε βγει στους δρομους!!! Μαλλον οι αεροψεκασμοι κανουν καλα την δουλειά τους…..

  • π² says:

   ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙ ΑΝ.ΕΛ., ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ;;;;;;

   ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΧΘΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ν΄ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠ΄ ΑΥΤΟΝ.
   ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΩ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ!

   ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΚΟΪΜ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ, ΟΧΙ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ!

 2. Ανώνυμος says:

  Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
  Πριν από λίγες μέρες, εν γνώση σου όλα αυτά και άλλα πολλά, εσύ δεν τους ψήφισες ρε βούρλο;

 3. Ανώνυμος says:

  Ξύπνα Αθηναίε… η τωρινή εκλογική "διαδικασία"…. δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατική έννοια των προγόνων μας!!
  Θα ξυπνήσουμε μόνο από τα ουρλιαχτά των προδοτών… και από τις ριπές των όπλων!
  Ίδωμεν!!
  "Ελευθέριος Βούλησης"

  • Αθηναίος says:

   Το ότι οι Σαμαροβενιζέλοι (Ν.Δ. 23%, Ελιές 8%, Ποτάμια 6%, ΔΗΜΑΡ 1%, και τα κομματάκια ου κάτω του 2% 17%) παίρνουν συνολικά 55% με μια αποχή 40% φταίει η "διαδικασία" ή το ξερό μας το κεφάλι;;; Ας έπαιρναν όλοι αυτοί το πολύ 15% και μετά να βλέπαμε αν μπορούσαν να κυβερνήσουν!!!!

   Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ευκαιρία θα μας δοθεί σύντομα!!!! Ας ΜΗΝ την χάσουμε!!!!

  • Αθηναίος says:

   Να συμπληρώσω ότι οι κραυγές, τα ουρλιαχτά και οι… ριπές θα έρθουν μετά!!! Πρώτα πρέπει να τους διώξουμε και μετά τα… πανηγύρια! Και όχι μόνο οι ίδιοι να ουρλιάζουν, αλλά ΟΛΗ η οικογένεια γιατί ΟΛΗ η οικογένεια μας καταδυναστεύει και εκτρέφει τους μελλοντικούς ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ μας όπως γίνεται χρόνια τώρα με τις ελάχιστες οικογένειες που κυβερνούν από πατέρα σε γιό. Π.χ. τα κακομαθημένα που αντιγράφουν και άμα τα πιάσουν απολύεται η καθηγήτρια, τί σόι άνθρωποι θα γίνουν και πόσο δίκαια θα κυβερνήσουν;;;; Γιατί για κυβερνήτες τα προορίζουν!!!!

 4. Ανώνυμος says:

  Σημ. Ήθελα να ήξερα βρε Stranger… τι έγκριση χρειάζεται η άποψή του καθενός …. και αργούν ν ανέβουν τα σχόλια!
  Υ.Γ. Μήπως αυτό ονομάζεται… λογοκρισία;
  "Ελευθέριος Βούλησης"

 5. π² says:

  ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ!!
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ;;;;;;

  ΑΡΑ, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ.

  ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ! ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ;; ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ;;

  ΕΒΡΑΙΟΠΑΙΟΙ ΜΕΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΑΣΟΝΟΥΣ (ΤΕΧΝΗΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ) Γ@Μ@ΝΕ ΟΣΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΧΑΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ !!!

 6. Γιαγγος Π. says:

  Είμαι 71 χρονων και αν αφαιρεσω τα 7 χρονιά του στρατιωτικού καθεστώτος τα υπολοιπα με κυβερνανε 2 κόμματα 2 ονόματα.Δεν πρεπει να γίνει μια αλλαγή;Εγώ θα προλαβω να χαρώ κάτι τετιο;

 7. Ανώνυμος says:

  Μα καλά.. Πως γίνεται να χτυπιέστε όλοι για το τι ψηφίζει ο κάθε Έλληνας, λέγοντας να ξυπνήσουν όλοι ή ότι είναι ψεκασμένοι και άλλες τέτοιες μ@λ@κίες, από την στιγμή που κάθε φορά που μπαίνετε μέσα στο παραβάν της κάλπης, ο καθένας ψηφίζει ΠΑΝΤΑ τον "δικό του άνθρωπο". Τόσα χρόνια αυτό γινόταν και θα γίνεται πάντα.. Και μετά οι ίδιοι κάθεστε και γράφετε στο ίντερνετ κάποια εξυπνάδα για το χάλι της Ελλάδας. Βρε ουστ

  • Ανώνυμος says:

   Εσυ που το ξερεις βρε χαπατο οτι ψηφισαμε τον "δικο μας ανθρωπο"? Επειδη προφανως το εκανες εσυ? Να μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια.
   Μαλλον κατι τετοιοι σαν εσενα συντηρουν το παλιο καθεστώς.
   Ουστ εσυ λοιπόν βολεμενε μαλακακο

   • Ανώνυμος says:

    Το ξέρω ρε θυγμένε υποκριτή της δεκάρας, όπως και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, ότι ανέκαθεν εκλέγονταν μόνο τα 2 μεγάλα κόμματα, από ποιούς? από την αποχή του 50%? προφανώς από κάτι τύπους σαν και σένα που τώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους. Άντε ξαναμπές πάλι μέσα στην τρύπα σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *