Hackers ανθρώπινου εγκεφάλου

“Τι γίνεται αν μεταξύ ανθρωπιάς και ψυχαγωγίας επιλέξουμε το δεύτερο;”

Hackers μπορούν να πάρουν δεδομένα από ένα ανθρώπινο εγκέφαλο. Όχι δεν είναι επιστημονική φαντασία αλλά μια απτή πραγματικότητα που κάνει για άλλη μια φορά “προφητικές” τις Χολιγουντιανές ταινίες. Είναι γνωστό ότι ο εγκέφαλος εκπέμπει ηλεκτρικά κύματα σε διαφορετικές συχνότητες, που ονομάζονται: Βήτα, Αλφα, Θήτα, Δέλτα. Υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην παραγωγή των εγκεφαλικών κυμάτων, των νοητικών καταστάσεων και των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει ο άνθρωπος.

Αν λοιπόν το άτομο βρίσκεται σε εγρήγορση νοητική και ενεργεί με τις φυσικές του αισθήσεις, επικρατεί n παραγωγή των κυμάτων Βήτα. Η συχνότητα Άλφα, από την άλλη μεριά, είναι χαμηλότερη κατά μία κλίμακα και περισσότερο ενεργητική από την Βήτα. Αυτή είναι η πιο ενεργητική παραγωγική και συγχρονισμένη από τις άλλες κι έχει άμεση σχέση με το υποσυνείδητο. Στο υποσυνείδητο συναντώνται οι δημιουργικές ικανότητες του ατόμου.

Η ιδανική και δημιουργική για τον άνθρωπο κατάσταση είναι να αλλάζουμε την εγκεφαλική συχνότητα, με τρόπο ώστε να μπορούμε να παραμείνουμε ταυτόχρονα σε νοητική εγρήγορση, παράγοντας περισσότερα κύματα Άλφα κατά βούληση και να χρησιμοποιούμε τις δυνατότητές μας με περισσότερο πρακτικό τρόπο.

Τα Εγκεφαλικά κύματα είναι το αποτέλεσμα της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου. Το Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (ΗΕΓ) είναι η καταγραφή της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου μέσω ηλεκτροδίων που τοποθετούνται στο δέρμα του κεφαλιού. Κατά την καταγραφή αυτής της ηλεκτρικής δραστηριότητας παρατηρούνται διάφορες συχνότητες οι οποίες κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το πότε εμφανίζονται.

Το Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (ΗΕΓ) αποκαλύπτει 4 βασικά κύματα:


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα κύματα α (8-13 Hz)

τα κύματα β (13-30 Hz)

τα κύματα δ (1-4 Hz)

και τα κύματα θ (4-8 Hz)

Αλλά φαίνεται πως το φάσμα του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος αποκαλύπτει και μια ακόμη κατηγορία κυμάτων, τα κύματα γ (περίπου 30-70 Hz). Τα πρώτα χρόνια της ζωής το ΗΕΓ αποτελείται κυρίως από χαμηλές συχνότητες.

Κατά την ηρεμία του ατόμου με τα μάτια κλειστά, το ΗΕΓ που καταγράφεται από την οπίσθια περιοχή του εγκεφάλου, δίνει κύματα α, ενώ οι συχνότητες που καταγράφονται από το πρόσθιο τμήμα αντιστοιχούν σε κύματα β.

Κατά την εγρήγορση όμως κύματα β με χαμηλότερη τάση και υψηλότερη συχνότητα, αντικαθιστούν τα κύματα α.

Τα κύματα θ παρατηρούνται στα αρχικά στάδια του ύπνου, ενώ τα κύματα δ εμφανίζονται σε στάδια βαθύτερου ύπνου

Αυτό που έχει σημασία για το άρθρο μας είναι να ξαναθυμηθούμε πως ο εγκέφαλος παράγει Ηλεκτρικά κύματα, άρα καθόλου δεν ξαφνιάζει το παρακάτω.

Οι hackers μπορούν να πάρουν δεδομένα από ένα ανθρώπινο εγκέφαλο. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές που παρουσίασαν την μελέτη τους στο Usenix Conference on Security 2012, που έγινε από τις 8 έως τις 12 Αυγούστου στην Washington.

Χρησιμοποιώντας μία απλή συσκευή που κυκλοφορεί στο εμπόριο από την Neyrosky με κόστος που κυμαίνεται από 200 έως 300 δολάρια κατάφεραν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες του ανθρώπινου εγκεφάλου. Οι εν λόγω συσκευές χρησιμοποιούνται για μια ποικιλία εφαρμογών, όπως video games, hands-free πληκτρολόγια, ή βοηθητικά για relaxation training.

Για την μελέτη πήραν μέρος 28 εθελοντές που φορούσαν συσκευές Brain computer interfaces (BCI) από την Neyrosky. Οι ερευνητές είχαν την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε ένα API για τη συλλογή δεδομένων από τις συσκευές Πόσα δευτερόλεπτα χρειάζονται για να σπάσει το password σας;

Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά (και αναμενόμενα). Οι ερευνητές είχαν την δυνατότητα να αποσπάσουν και να αποκαλύψουν ιδιωτικές και απόρρητες πληροφορίες από τους εθελοντές που φορούσαν τα BCI μεταφράζοντας μέσω του API τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα που έστελνε ο εγκέφαλος τους. Χρησιμοποιώντας ένα ανέξοδο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG) από την συσκευή BCI κατάφεραν να έχουν επιτυχείς επιθέσεις.

Τόσο επιτυχείς που μπόρεσαν να αποκαλύψουν ιδιωτικές πληροφορίες από την ζωή των εθελοντών όπως αριθμούς τραπεζικών καρτών, αριθμούς PIN, διευθύνσεις των σπιτιών τους, πρόσωπα που γνώριζαν και λοιπά. Hyperloop, Άρης, Apple SiRI και Τεχνητή Ευφυΐα Αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια να μελετηθούν οι συνέπειες για την ασφάλεια των καταναλωτών των συσκευών BCI.

Τα αποτελέσματα δεν σοκάρουν, για όποιους γνωρίζουν, οι γνωστές ‘Μυστικές Εταιρίες’ τα χρησιμοποιούν κατά κόρον και σε πολύ πιο εξελιγμένη μορφή. Πως νομίζετε πως κάνουν τους ανθρώπους ζόμπι. Γιατί θεωρείτε πως ο άνθρωπος σε ολόκληρο τον πλανήτη, καταναλώνει ένα δηλητήριο για τον οργανισμό και την υγεία του, το πιο άχρηστο στον πλανήτη προϊόν, με χαρά και ευχαρίστηση και πληρώνει για να το αποκτήσει; Με την ίδια χαρά και ευχαρίστηση θα δεχτεί όλα τα καλούδια που του ετοιμάζουν οι επικυρίαρχοι του !

ΠΗΓΗ

Loading...

4 thoughts on “Hackers ανθρώπινου εγκεφάλου

 1. Ανώνυμος says:

  Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΕΡΗ…ΣΤΟ ΠΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΓΝΩΣΗ…ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΓΝΩΣΗ ΘΕΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ…ΕΝΩ ΤΑ ΔΥΟ ΠΙΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΕΞΙΟ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΕΝΕΡΓΩΝ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ…ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ…ΜΕΓΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ…ΟΜΩΣ Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ Η ΓΝΩΣΗ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ…ΟΙ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ…ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΑΘΥΤΕΡΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΕΣ …Ο ΠΟΝΟΣ Η ΠΕΙΝΑ ΟΡΑΣΗ ΑΚΟΗ ΓΕΥΣΗ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ…ΤΑ ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΑ ΝΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ …Η ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ Η ΛΥΠΗ Η ΧΑΡΑ Η ΟΔΥΝΗ ΚΛΠ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ…Η ΕΠΙΣΤΗΜΜΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΕΝΑ ΚΥΤΤΑΡΟ ΝΙΩΘΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ…ΜΟΝΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΨΥΧΗ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΘΕΙΚΟ ..ΚΤΙΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΑΦΘΑΡΤΗ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΗ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
  ΥΓ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ …ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ … ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΣΑΝ ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ…ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΕ ΑΚΤΙΣΤΗ ΕΝΙΑΙΑ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΤΗΤΑ [ ΘΕΙΚΗ ]…

 2. endeka eleven says:

  Μου αρεσει η αναλυση σας. Λυπουμαι που διαπιστωνω οτι ζουμε σε ενα μη ενιαιο κοσμο, μικροκοσμος, χλωριδα πανιδα ανθρωπος αλληλοτρεφομενοι αλληλοσπαρασομενοι, διαρκως κυνηγοι και θηραματα, ανειρηνευτη ζωη, χωρις πνευματικοτητα χωρις συνδεση με τον μακροκοσμο.
  Επιπλεον ως καποιοι λετε περιβαλομενοι απο μη αντιληπτες οντοτητες που τρεφονται απο εμας και την δυστυχια μας.
  Ακομη την αδυναμια συνενοησης και κοινης ωριμανσης της ανθρωποτητας.
  Ολη η συγχυση περιλαμβανη και οικονομικη ηθικη εξαθλιωση. Ανθιζει η παραπληροφορηση η εξαπατηση η εκμεταλλευση. Και μεσα σε ολα αυτα τα αποκαρδιωτικα απογοητευτικα καποιοι μιλουν για αρνηση του εγω και προσχωρηση στο εμεις.
  Διαφωνω. Το εγω διαχωριζεται απο το εμεις ως η μοναδα απο τον σωρο ως η υπαρξη απο το χαος. Μονο ο Θεος δυναται να συμβουλευσει τον ανησυχουντα ανθρωπο. Οι μυστικες νηστικες εταιρειες αγελαζονται προς αγραν θυματων. Ας μην τις υπολογιζουμε

 3. Μπαμπης Σιμωνιδης says:

  Ο Ο.Ε.Α λέει κάτι παρόμοιο από το 1988 και μου έκανε εντύπωση αυτά που έλεγε,για τα κύματα από την σελήνη στους ανθρώπους και τουμπαλιν(να πω την αλήθεια δεν το πολυκατάλαβα αυτό διότι δεν ξέρω φυσική-ο.ε.α.)..βασικά έχει πολλές πληροφορίες στην ο.ε.α αλλά διαβάλει αρκετούς αρχαίους Έλληνες σαν ραβίνους και τους Δωριείς σαν Κρόνιους.

 4. nyeuis1 says:

  Γιατι συμβαινουν ολα αυτα αυτη την εποχη? Γιατι τωρα? Γιατι σας τρελαινουν με διφορουμενα στορυ και δεν σας εξηγουν τι ζητουν οι ηγετες?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *