09:51 - 20/12/2014

H Χρυσή Παγίδα. Ο χρυσός είναι ενάντιον του δολαρίου (Β΄Μερος)

H Χρυσή Παγίδα (Α μέρος)

………Στον οικονομικό κόσμο, είναι δεδομένο ότι ο χρυσός είναι ενάντιον του δολαρίου….

·Το 1971, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον κλείνει το «χρυσό παράθυρο» , και λήγει η ελεύθερη ανταλλαγή δολαρίων για το χρυσό, με την εγγύηση των ΗΠΑ το 1944 στο Bretton Woods.

· Το 2014, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξανάνοιξε το «χρυσό παράθυρο» , χωρίς να ζητήσει την άδεια της Ουάσιγκτον!!!

Αυτή τη στιγμή η Δύση ξοδεύει ένα μεγάλο μέρος των προσπαθειών και των πόρων της για να καταστείλει τις τιμές του χρυσού και του πετρελαίου. Με αυτόν τον τρόπο, από τη μία πλευρά θέλουν να στρεβλώσουν την υπάρχουσα οικονομική πραγματικότητα προς όφελος του δολαρίου των ΗΠΑ και από την άλλη πλευρά, για να καταστρέψουν τη ρωσική οικονομία. Η Ρωσία αρνείται να παίξει το ρόλο του υπάκουου υποτελής της Δύσης.

Σήμερα περιουσιακά στοιχεία, όπως ο χρυσός και το πετρέλαιο αναλογικά έχουν αποδυναμωθεί και είναι υπερβολικά υποτιμημένα έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ. Ολα είναι μια συνέπεια της τεράστιας οικονομικής προσπάθειας από την πλευρά της Δύσης.

Τώρα ο Πούτιν πουλάει τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους σε αντάλλαγμα αυτά τα δολάρια των ΗΠΑ, τεχνητά πολύ υψηλά (τιμή του δολαρίου) λόγω των προσπαθειών της Δύσης. Με τα οποία αγοράζει αμέσως χρυσό, τεχνητά υποτιμημένο έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ από τις προσπάθειες της ίδιας της Δύσης!

Υπάρχει και ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο στο παιχνίδι του Πούτιν. Είναι το ρωσικό ουράνιο. Κάθε έκτη λάμπα που πωλήτε στις ΗΠΑ, εξαρτάται από την προσφορά του ρωσικού ουρανίου. Της οποίας η Ρωσία πουλά στις ΗΠΑ για πολλά δολάρια. Έτσι, σε αντάλλαγμα για το ρωσικό πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και το ουράνιο, η Δύση πληρώνει τη Ρωσία με δολάρια, που η αγοραστική δύναμη της διογκώνεται τεχνητά έναντι του πετρελαίου και του χρυσού από τις ίδιες τις προσπάθειες της Δύσης.

Αλλά η Ρωσία χρησιμοποιεί αυτά τα δολάρια μόνο για να αποσύρει φυσικό χρυσό από τη Δύση σε αντάλλαγμα, την τιμή σε δολάρια των ΗΠΑ, και με την τιμή του χρυσού μειωμένη τεχνητά από την ίδια τη Δύση!!!

Αυτός ο πραγματικά λαμπρός οικονομικός συνδυασμός του Πούτιν φέρνει τη Δύση με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες στην θέση του φιδιού, όταν πολύ επιθετικά και με επιμέλεια καταβροχθίζει την ίδια την ουρά του. Η ιδέα αυτής της οικονομικής χρυσής παγίδας για τη Δύση, πιθανόν να μην προέρχεται από τον Πούτιν. Το πιο πιθανό είναι να ήταν η ιδέα του Συμβούλου Οικονομικών Υποθέσεων – του δόκτορα Σεργκέι Glazyev. Διαφορετικά γιατί δεν συμμέτεχε ο γραφειοκράτης Glazyev, στην επιχείρηση κυρώσεων εναντιον πολλών Ρώσων επιχειρηματιών, που προσωπικά περιλαμβάνονται στον κατάλογο κυρώσεων από την Ουάσιγκτον; Η ιδέα του οικονομολόγου, Σεργκέι Glazyev ήταν έξοχη και εκτελείτε από τον Πούτιν, με την πλήρη υποστήριξη του κινέζου συνάδελφου του – XI Jinping.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται πως είναι η δήλωση τον περασμένο Νοέμβριο του πρώτου αναπληρωτή προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Ξένια Yudaeva, η οποία τόνισε ότι η CBR μπορεί να χρησιμοποιήσει το χρυσό από τα αποθεματικά της για να πληρώσει για τις εισαγωγές, εάν παραστεί ανάγκη.

Είναι προφανές ότι όσον αφορά τις κυρώσεις κατά του δυτικού κόσμου, η δήλωση αυτή απευθύνεται προς τις χώρες BRICS, και πρώτα απ ‘όλα την Κίνα. Για την Κίνα, η προθυμία της Ρωσίας να πληρώνει για τα αγαθά με το Δυτικό χρυσό είναι πολύ βολικό. Και ο λόγος του γιατί:

η Κίνα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα πάψει να αυξάνει την κατοχή σε χρυσό και τα συναλλαγματικά αποθέματα της σε δολάρια των ΗΠΑ. Λαμβάνοντας υπόψη το αυξανόμενο εμπορικό έλλειμμα μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας (η τρέχουσα διαφορά είναι πέντε φορές υπέρ της Κίνας), τότε αν αυτή η δήλωση μεταφραστεί στα οικονομικά, έχει ως εξής: «Η Κίνα σταματά να πουλά τα εμπορεύματά τους σε δολάρια”. Τα παγκόσμια ΜΜΕ επέλεξαν να μην παρατηρήσουν την ωραιότερη πρόσφατη εκδήλωση στην νομισματική ιστορία. Το θέμα δεν είναι ότι η Κίνα αρνείται κυριολεκτικά να πωλούν τα προϊόντα τους σε δολάρια των ΗΠΑ. Η Κίνα, φυσικά, θα συνεχίσει να δέχεται δολάρια των ΗΠΑ ως ενδιάμεσο μέσο πληρωμής για τα προϊόντα της. Αλλά έχοντας λάβει τα δολάρια, η Κίνα θα απαλλαγεί αμέσως από αυτά και θα τα αντικαταστήσει με κάτι άλλο, π.χ. την δομή του χρυσού και τα συναλλαγματικά της αποθέματα. Διαφορετικά η δήλωση από τις νομισματικές αρχές της Κίνας χάνει το νόημά της: «Να σταματήσουμε την αύξηση του χρυσού και τα συναλλαγματικά αποθέματα μας, που εκφράζονται σε δολάρια ΗΠΑ.” Δηλαδή, η Κίνα δεν θα αγοράσει πλέον κρατικά ομόλογα απο τις Ηνωμένες Πολιτείες σε δολάρια που κερδίζει από το εμπόριο με οποιαδήποτε χώρα, όπως έκαναν πριν.

Έτσι η Κίνα θα αντικαταστήσει όλα τα δολάρια που θα λάβει για τα προϊόντα της, όχι μόνο από τις ΗΠΑ, αλλά και από όλο τον κόσμο με κάτι άλλο και δεν θα αυξήσει το χρυσό και νόμισματικών αποθεματικών τους, σε δολάρια ΗΠΑ. Και εδώ δημιουργείτε η ενδιαφέρουσα ερώτηση;

«Με τι θα αντικαταστήσει η Κίνα όλες τις εμπορικές της συναλλαγές που τώρα γίνονταν σε δολάρια; Με ποιο νόμισμα ή άλλο περιουσιακό στοιχείο;»

Με την ανάλυση της τρέχουσας νομισματικής πολιτικής της Κίνας όλα δείχνουν ότι πιθανότατα τα δολάρια που προέρχονται από το εμπόριο, ή ένα σημαντικό κομμάτι από αυτά, η Κίνα θα το αντικαταστήσει ήσυχα και εκ των πραγμάτων έχει ήδη αντικατάστασή, με το χρυσό. Από την άποψη αυτή, η πασιέντζα των ρωσο-κινεζικών σχέσεων είναι εξαιρετικά επιτυχής για τη Μόσχα και το Πεκίνο.

Η Ρωσία αγοράζει αγαθά από την Κίνα άμεσα με το χρυσό στην τρέχουσα τιμή της. Ενώ η Κίνα αγοράζει τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους με χρυσό στην τρέχουσα τιμή του. Σε αυτό το ρωσο-κινεζικό φεστιβάλ της ζωής υπάρχει θέση για τα πάντα:. Για τα Κινεζικά προϊόντα, τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους, και το χρυσό – ως μέσο αμοιβαίας πληρωμή. Μόνο το δολάριο των ΗΠΑ δεν θα βρει θέση σε αυτό το φεστιβάλ της ζωής. Και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Επειδή το δολάριο ΗΠΑ δεν είναι ένα κινεζικό προϊόν, ούτε ένας ρωσικός ενεργειακός πόρος. Είναι μόνο ένα ενδιάμεσο χρηματοδοτικό μέσο του οικισμού – και ένας περιττός μεσάζοντας.

Και πολύ λογικό να αποκλείσεις περιττούς μεσάζοντες στην αλληλεπίδραση των δύο ανεξάρτητων συνεργατών.

Θα πρέπει να σημειωθεί χωριστά, ότι η παγκόσμια αγορά φυσικού χρυσού είναι εξαιρετικά μικρή σε σχέση με την παγκόσμια αγορά των φυσικών προμηθειών πετρελαίου. Και ειδικά η παγκόσμια αγορά φυσικού χρυσού είναι μικροσκοπική σε σχέση με το σύνολο των παγκόσμιων αγορών για την φυσική παράδοση του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, ουρανίου και των εμπορευμάτων.

Η Έμφαση στη φράση «φυσικό χρυσό» γίνεται επειδή σε αντάλλαγμα για το φυσικό, και όχι τους «χάρτινους» ενεργειακούς πόρους, η Ρωσία τώρα αποσυρει χρυσο από τη Δύση, αλλά μόνο στη φυσική του μορφή και όχι την έντυπη μορφή του. Το ίδιο κάνει και η Κίνα, με την απόκτηση από τη Δύση, του τεχνητά υποτιμημένου φυσικού χρυσού ως πληρωμή για φυσική παράδοση πραγματικών προϊόντων προς τη Δύση.

Οι ελπίδες της Δύσης ότι η Ρωσία και η Κίνα θα δεχθεί ως πληρωμή για τους ενεργειακούς πόρους και αγαθών τους τα “shitcoin» ή αλλιώς το “χρυσό χαρτί” των διαφόρων ειδών, επίσης δεν θα υλοποιηθεί. Η Ρωσία και η Κίνα ενδιαφέρονται μόνο για το χρυσό και μόνο το φυσικό μέταλλο ως τελικό μέσο πληρωμής.

Να αναφέρουμε: οτι ο κύκλος εργασιών της αγοράς του χρυσού σε χαρτί, μόνο από τα συμβόλαια του χρυσού, εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 360 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα. Αλλά η φυσική παράδοση του χρυσού είναι μόνο 280 εκατομμύρια δολάρια το μήνα. Γεγονός που καθιστά την αναλογία του εμπορίου του χρυσού σε χαρτί έναντι φυσικού χρυσού: 1000 προς 1.

Χρησιμοποιώντας το μηχανισμό της ενεργής απόσυρσης από την αγορά του μειωμένου τεχνητά από τη Δύση, χρηματοοικονομικού περιουσιακού στοιχείου (το χρυσό) σε αντάλλαγμα για ένα άλλο τεχνητά διογκωμένο από την Δύση χρηματοοικονομικό περιουσιακό στοιχείο (το δολάριο), η Ρωσία άρχισε έτσι την αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του κόσμου στην ηγεμονία των πετροδολαρίων.

Έτσι, η Ρωσία έχει θέσει τη Δύση σε ένα αδιέξοδο από την απουσία οποιασδήποτε θετικής οικονομικής προοπτικής. Η Δύση μπορεί να κάνει πολλές προσπάθειες με όλους τους πόρους της για να αυξήσει τεχνητά την αγοραστική δύναμη του δολαρίου, με τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και τη μειώση της αγοραστικής δύναμης του χρυσού. Το πρόβλημα της Δύσης είναι ότι τα αποθέματα φυσικού χρυσού που έχει στην κατοχή της δεν είναι απεριόριστα. Ετσι οσο περισσότερο η Δύση υποτιμά την τιμή του πετρελαίου και του χρυσού έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, τόσο πιο γρήγορα θα χάνει το υποτιμημένο χρυσό της από τα όχι αστείρευτα αποθεματικά της.

Σε αυτό το έξοχο παιχνίδι από τον Πούτιν με τον οικονομικό συνδυασμό του φυσικού χρυσού να ρέει γρήγορα προς τη Ρωσία, την Κίνα, τη Βραζιλία, το Καζακστάν και Ινδία, τις χώρες BRICS, από τα αποθεματικά της Δύσης. Με τον σημερινό ρυθμό μείωσης των αποθεμάτων του φυσικού χρυσού, η Δύση απλά δεν έχει το χρόνο να κάνει τίποτα εναντίον της Ρωσίας, μέχρι την ολοκληρωτική κατάρρευση του Δυτικού κόσμου των πετροδολαρίων. Η κατάσταση στη παγκόσμια σκακιέρα κατά το οποίο ο Πούτιν έχει θέσει τη Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ονομάζεται «πρόβλημα χρόνου”.

Ο δυτικός κόσμος δεν αντιμετώπισε ποτέ τέτοια οικονομικά φαινόμενα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή. Η ΕΣΣΔ πούλησε γρήγορα το χρυσό της κατά τη διάρκεια της πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Η Ρωσία αγοράζει χρυσό γρήγορα κατά τη διάρκεια της πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Έτσι η Ρωσία αποτελεί πραγματική απειλή για το αμερικανικό μοντέλο των πετροδολαρίων και την παγκόσμια κυριαρχία του.

Η βασική αρχή του μοντέλου των πετροδολαρίων επιτρέπει στις δυτικές χώρες με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες να ζουν εις βάρος της εργασίας και των πόρων των άλλων χωρών και λαών, με βάση τον ρόλο του αμερικανικού νομίσματος, που είναι κυρίαρχο στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα (GMS). Ο ρόλος του αμερικανικού δολαρίου στο GMS είναι ότι είναι το έσχατο μέσο πληρωμής. Αυτό σημαίνει ότι το εθνικό νόμισμα των Ηνωμένων Πολιτειών στη δομή του GMS είναι το απόλυτο νομισματικό στοιχείο, για ανταλλαγη σε οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο.

Αυτό που οι BRICS χώρες κανουν, με ηγέτη τη Ρωσία και την Κίνα, είναι στην πραγματικότητα η αλλαγή του ρόλου και της θέσης του δολαρίου στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα. Από το σημαντικότερο νόμισμα και μέσο πληρωμής στη συσσώρευση περιουσιακών στοιχείων, το εθνικό νόμισμα των ΗΠΑ, με τις κοινές δράσεις της Μόσχας και του Πεκίνου έχει μετατραπεί μόνο σ’ ένα ενδιάμεσο μέσο πληρωμής. Ετσι προορίζεται μόνο για την ανταλλαγή στην ενδιάμεση πληρωμή για ενα άλλο και σημαντικό χρηματοοικονομικό περιουσιακό στοιχείο – το χρυσό.

Έτσι το αμερικανικό δολάριο χάνει στην πραγματικότητα το ρόλο του ως έσχατο μέσο πληρωμής και συσσώρευσης περιουσιακών στοιχείων, αποδίδοντας αυτούς τους ρόλους του σε ενα άλλο αναγνωρισμένο, αντιεθνικό και αντιπολιτικό χρηματικό περιουσιακό στοιχείο -το Χρυσό.

Παραδοσιακά η Δύση έχει χρησιμοποιήσει δύο μέθοδους για την εξάλειψη της απειλής της ηγεμονίας του μοντέλου των πετροδολαρίων και τα επακόλουθα υπερβολικά προνόμια για τη Δύση. Μια από αυτές τις μεθόδους είναι οι χρωματιστές επαναστάσεις (non-violent). Η δεύτερη μέθοδος, η οποία εφαρμόζεται συνήθως από τη Δύση, αν ο πρώτος αποτύχει είναι η στρατιωτική επιθετικότητα και οι βομβαρδισμοί, όμως στην περίπτωση της Ρωσίας οι μεθόδοι αυτών είναι είτε αδύνατη ή απαράδεκτη για τη Δύση.

Διότι πρώτον, ο πληθυσμός της Ρωσίας, σε αντίθεση με τους πολίτες σε πολλές άλλες χώρες, δεν επιθυμούν να ανταλλάξουν την ελευθερία τους και το μέλλον των παιδιών τους για το Δυτικό « κρεμαστό λουκάνικο». Αυτό είναι εμφανές ειδικά με το ρεκόρ δημοσκόπησης του Πούτιν, που δημοσιεύονται τακτικά από τους κορυφαίους οργανισμούς της Δυτικής αξιολόγησης. Προσωπικός φιλος της Ουάσιγκτον και προστατευόμενος ο Navalny με τον γερουσιαστή Μακέιν έπαιξαν για τον ίδιο και την Ουάσιγκτον ένα πολύ αρνητικό ρόλο. Έχοντας μάθει το γεγονός αυτό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το 98% του ρωσικού πληθυσμού που κατάλαβαν τώρα οτι ο Navalny ειναι υποτελής της Ουάσιγκτον και προδότης των εθνικων συμφερόντων της Ρωσίας. Ως εκ τούτου, οι Δυτικοί επαγγελματίες, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη χάσει το μυαλό τους, δεν μπορούν να ονειρεύονται μια οποιαδήποτε χρωματιστή επανάσταση στη Ρωσία.

Όσον αφορά το δεύτερο παραδοσιακό δυτικό τρόπο την άμεση στρατιωτική επίθεση, η Ρωσία δεν είναι βέβαια η Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ ή η Λιβύη. Σε κάθε μη πυρηνική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Ρωσίας, στο έδαφος της Ρωσίας, η Δύση με επικεφαλής τις ΗΠΑ είναι καταδικασμένη σε ήττα. Και οι στρατηγοί του Πενταγώνου που ασκούν πραγματική ηγεσία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ το γνωρίζουν πολύ καλά. Ομοίως απελπιστικός είναι ένας πυρηνικός πόλεμος κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της έννοιας του λεγόμενου «προληπτικου αφοπλισμού των πυρηνικών». Το ΝΑΤΟ δεν είναι απλά τεχνικά σε θέση με ένα χτύπημα να αφοπλίσει τελείως το πυρηνικό δυναμικό της Ρωσίας σε όλες τις πολλές εκφάνσεις της.

Ενα μαζικό πυρηνικό αντίποινο στον εχθρό ή ομάδα των εχθρών θα είναι αναπόφευκτη. Και ο συνολικός αριθμός των επιζώντων θα είναι αρκετός που θα ζηλεύουν τους νεκρούς. Δηλαδή, μια πυρηνική αναμέτρηση με μια χώρα όπως η Ρωσία δεν αποτελεί τη λύση για τα επικείμενα προβληματα της κατάρρευσης του πετροδολαρίου στον κόσμο. Στην καλύτερη περίπτωση, ειναι μια τελική χορδή και το τελευταίο σημείο στην ιστορία της ύπαρξής του. Στη χειρότερη περίπτωση, ενας πυρηνικός χειμώνας και την διάλυση όλης της ζωής στον πλανήτη, εκτός από τα βακτήρια που είναι μεταλλαγμένα από την ακτινοβολία.

Το Δυτικό οικονομικό κατεστημένο βρίσκεται στη θέση να δει και να κατανοήσει την ουσία της κατάστασης. Κορυφαίοι Δυτικοί οικονομολόγοι έχουν ασφαλώς την επίγνωση της σοβαρότητας της κατάσταση και την απελπισία της κατάστασης. Ο δυτικός κόσμος βρίσκεται στην οικονομική χρυσή παγίδα του Πούτιν.

Μετά από τη συμφωνία του Bretton Woods, όλοι γνωρίζουμε τον χρυσό κανόνα: “. Οποιος έχει περισσότερο χρυσό θέτει τους κανόνες” Αλλά όλοι τους στη Δύση σιωπούν γι ‘αυτό. Σιωπούν, διότι κανείς δεν γνωρίζει πλέον πώς να βγει από αυτήν την κατάσταση.

Αν εξηγήσουμε στους πολίτες των δυτικών κοινωνιών όλες τις λεπτομέρειες της διαφαινόμενης οικονομικής καταστροφής, το κοινό θα έθετε στους υποστηρικτές του πετροδολαρίου στον κόσμο τρομερά ερωτήματα, σαν αυτό :

Πόσο καιρό ακόμα θα είναι σε θέση η Δύση να αγοράσει πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη Ρωσία σε αντάλλαγμα το φυσικό χρυσό; Και τι θα συμβεί με τα πετροδολάρια των ΗΠΑ όταν η Δύση ξεμείνει από φυσικό χρυσό για να πληρώσει το ρωσικό πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και το ουράνιο; Καθώς επίσης να πληρώσει και για τα κινεζικά προϊόντα; Κανείς σήμερα στη Δύση δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτές τις φαινομενικά απλές ερωτήσεις.

Και αυτό κύριοι και κυρίες ονομάζεται «ματ», Το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Μεταφράστηκε από την Kristina Rus από τα ρωσικά στα αγγλικά.

Σημείωση: για τα πρακτωράκια που μας διαβάζουν, θέλω να τα συμβουλέψω το εξής, ότι και να γράψετε στα σχόλια, οτιδήποτε ‘σοφία’ και να πετάξετε ίσως κάποτε καταλάβετε οτι εκτός απο γρανάζι ενος δολοφονικού κοινωπολιτικού συστήματος που υπηρετείτε, ανήκετε και εσείς στις μάζες των χαμένων. Οταν θα έρθει αυτή η στιγμή, και είναι πολύ κοντά, να διαλυθεί αυτό το μπουρδελοσύστημα μαντρί του ανθρώπου, εσείς θα αναδυθείτε σαν τα περιττώματα στην επιφάνεια του βόθρου….

Ο ΚΟΡΑΞ

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. Ανώνυμος 12/20/2014 @ 11:59 ΠΜ

  Δεν ξέρω αν όντως είναι έτσι, αλλά το εύχομαι. Το ελπίζω , το θέλω.

 2. Ανώνυμος 12/20/2014 @ 2:31 ΜΜ

  Όπως ελεγα παντα σε ολους και με κοιταγαν σαν την αγελας το τραινο, ο χρυσος δεν χανει την αξια του αφου από μονος του είναι αξια , τα χρωματιστα κολοχαρτα ανεβοκατεβαινουν αναλογα με τον αερα της πορδης του ροτσινλντ!! δημητριος123!!!

 3. Ανώνυμος 12/20/2014 @ 6:05 ΜΜ

  Το θέμα είναι οτι τα αμερικανάκια δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση να χάσουν την πρώτη θέση στον πλανήτη! Και ο μόνος τρόπος που μπορούν να αντιδράσουν ,είναι ο πόλεμος! Άρα ….. "Αποθανέτω η ψυχή μου ,μετά των αλλοφύλων" Δέν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να προβλέψεις το αποτέλεσμα….!

 4. Ανώνυμος 12/21/2014 @ 2:04 ΠΜ

  Πάει πολύ καιρός που δεν ήπια σαμπάνια.
  Άντον Τσέχωφ.

  Μεταμεσονύκτιος

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh