FEMA: Η «ομοσπονδιακή σας οικογένεια»

Μην την βλέπετε σαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά σαν την «ομοσπονδιακή σας οικογένεια.»
Σε ένα χείμαρρο επίσημων ανακοινώσεων κατά τη διάρκεια όσαων προηγήθηκαν και όσων επακολούθησαν του τυφώναIrene, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (Federal Emergency Management Agency –F.E.M.A.)

 χρησιμοποίησε επανειλημμένα τη φράση «ομοσπονδιακή οικογένεια» (“federal family”) κατά την περιγραφή απάντησης της κυβέρνησης Ομπάμα στην καταιγίδα.

Για την FEMA βλέπε ΕΔΩΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ 

Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν εφηύρε την φράση, αλλά την ανέβασε σε νέα ύψη.
«Υπό τη διεύθυνση του προέδρου Ομπάμα και της ΥπουργούJanet Napolitano, ολόκληρη η ομοσπονδιακή οικογένεια κλίνει προς τα εμπρός για την υποστήριξη των πολιτειακών, φυλετικών και εδαφικών μας εταίρων κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής,» έλεγε ένα δελτίο ειδήσεων της FEMA την Παρασκευή καθώς η Irene αναδευόταν προσεγγίζοντας την ξηρά.
Η ‘απόκρυφη’ G-λέξη – «κυβέρνηση» – έχει σχεδόν εξοριστεί, με την FEMA αντί αυτής να αναφέρεται ως ομοσπονδιακοί, πολιτειακοί και τοπικοί «εταίροι» καθώς και «γραφεία» και «προσωπικό».
«Η ‘Κυβέρνηση’ είναι μια τόσο βρώμικη λέξη αυτή τη στιγμή», λέει ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Πολιτείας της Florida, Davis Houck. «Ένα μέρος αυτού που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κάνει και κάθε εκλεγμένος αξιωματούχος κάνει, είναι να αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού της γλώσσας σε όρους που είναι ευνοϊκοί για αυτούς.»
Η λέξη «οικογένεια» μπορεί να προκαλέσει ευνοϊκές σκέψεις, καθώς συνδέονται με την μητρότητα και την ασφάλεια. Αλλά μπορεί επίσης να πλάθουν εικόνες του Big Brother και του οργανωμένου εγκλήματος (ΜΑΦΙΑ).
Η φράση «ομοσπονδιακή οικογένεια» έχει χρησιμοποιηθεί σε σχέση με την FEMA τουλάχιστον ήδη από το 1999.
Υπό τον πρώην πρόεδρο George W. Bush, αξιωματούχοι της FEMA πρόφεραν τον παρηχητικό ευφημισμό σε μαρτυρίες προς το Κογκρέσο και σε δηλώσεις. Όταν ο πρώην διευθυντής της FEMA Μάικλ Μπράουν υποσχέθηκε να βοηθήσει τους χτυπημένους από τον τυφώνα κατοίκους της Φλόριντα το 2004, ορκίστηκε ότι «η ομοσπονδιακή οικογένεια είναι αφιερωμένη να παραμείνει για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται.»
Κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Κλίντον, ο Αντιπρόεδρος Al Gore απάντησε στις πλημμύρες της Αϊόβα το 1999, με τη δέσμευση ότι «η ομοσπονδιακή οικογένεια έχει δεσμευτεί να παρέχει τους αναγκαίους πόρους για την άνεση κάθε ατόμου και οικογένειας που καταστράφηκε από αυτή την καταστροφή και να τους βοηθήσει να επιστρέψουν στον κανονικό τρόπο ζωής τους όσο πιο γρήγορα γίνεται.»
Μια αναζήτηση στο Google δείχνει τη φράση να εμφανίζεται 10 φορές στην ιστοσελίδα της FEMA κατά τη διάρκεια των ετών Μπους. Από τότε που ο Ομπάμα ανέλαβε τα καθήκοντά του, το «ομοσπονδιακή οικογένεια» έχει εμφανιστεί μέχρι 118 φορές στο fema.gov, συμπεριλαμβανομένων αναφορών σχετικών με τον τυφώνα Ιρέν.
Μεταξύ αυτών: δηλώσεις ότι η κυβέρνηση Ομπάμα «έχει δεσμευτεί να φέρει όλους τους πόρους που μπορεί η ομοσπονδιακή οικογένεια να φέρει» για βοήθεια στην καταιγίδα και ότι «το σύνολο της ομοσπονδιακής οικογένειας συνεχίζει να κλίνει προς τα εμπρός για να υποστηρίξει τις πολιτείες στις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κατάστασης».
Ο Houck αμφιβάλει όμως αν όλες οι «οικογενειακές» αναφορές θα δώσουν στο κοινό μια ζεστή και τρυφερή εικόνα για τη FEMA και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
«Είναι τόσο φανερό που πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα το αντιληφθούν και δεν θα το δεχτούν», λέει ο Houck.
Από την άλλη πλευρά, ο Houck λέει, «Εάν η FEMA μπορεί να έρθει μέσα και πραγματικά κάνει πολύ καλή δουλειά, ίσως αυτό το πράγμα η «ομοσπονδιακή οικογένεια», ριζωθεί μέσα στους ανθρώπους».
πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *