17:58 - 31/10/2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κτυπά τις κουρδικές δυνάμεις ανατολικά του Ευφράτη στην Συρία η Τουρκία – Εναρξη τουρκικών επιχειρήσεων

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Τις κουρδικές δυνάμεις Ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία κτυπά η Τουρκία αμέσως μετά τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες ότι θα καταστρέψουν “τρομοκρατικές ομάδες με αποτελεσματικές επιχειρήσεις”.

Οι τουρκικές δυνάμεις σφυροκοπούν κουρδικές θέσεις σε όλη τη βορειοδυτική Συρία με άρματα μάχης και πυροβολικό.

Παράλληλα στα σύνορα με το κουρδικό Κομπανί μεταφέρονται ισχυρές τουρκικές δυνάμεις με Α/Κ πυροβόλα, τεθωρακισμένα και άρματα μάχης.

Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού αναφέρει ότι η Τουρκία χτύπησε από τη Σανλιούρφα της Τουρκίας την περιοχή Αϊν ελ Αράπ της Συρίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άντρες των Κούρδων μαχητών της Συρίας (ΡYD) και να τραυματιστούν άλλοι έξι.

Οι Τουρκικές δυνάμεις κτυπούν κουρδικές θέσεις και στο Κομπάνι, στο Tell Abyad, στα χωριά Koreli και Ashma στη δυτική πλευρά ενώ Γαλλία και ΗΠΑ εκφράζουν απλά την ανησυχία τους για την εξέλιξη αυτή.

Οι Τούρκοι επιτίθενται από δύο πλευρές κτυπώντας δύο πόλεις και πάνω από 4 χωριά.

Παράλληλα κτυπούν και τα σύνορα μεταξύ Jarabulus και Ain Arab με άρματα μάχης.

Οι Κούρδοι ανταπέδωσαν με επίθεση κατά τουρκικών αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων με αποτέλεσμα την καταστροφή ενός.

Χτες ο Ρ.Τ.Ερντογάν προειδοποίησε πως θα κτυπηθούν οι τρομοκράτες του PKK ανατολικά του Ευφράτη ενώ ανέφερε πως “όλες οι προετοιμασίες έχουν τελειώσει για το θέμα αυτό”.

Οι SDF ανακοίνωσαν πως “διατηρούμε το δικαίωμα επίθεσης εναντίον τουρκικών δυνάμεων που βάλλον κατά των εδαφών μας. Δεν θα απέχουμε από το δικαίωμα μας αυτό”.

Οι Κούρδοι αναφέρουν πως οι Τούρκοι επιτέθηκαν με επιθετικά ελικόπτερα διευρύνοντας το μέτωπο.

https://twitter.com/nnews_breaking/status/1057618085945991168

Καθώς το θέμα της Μάνμπιτζ φαίνεται να έχει “λυθεί” μεταξύ Αμερικανών και Τούρκων , η Άγκυρα ξαφνικά μετατοπίζει το ενδιαφέρον προς τον μεγάλο στόχο της την, Τal Abyad διότι αποτελεί ένα συνοριακό πέρασμα που γειτνιάζει με την Ράκκα και την πόλη Akçakale στη νότια Τουρκία.

To Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανέφερε σε ανακοίνωση του:

“Είμαστε σε επαφή με την Τουρκία και τις δυνάμεις SDF μετά την απειλές της Αγκυρας για επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη. Γνωρίζουμε τις τουρκικές δηλώσεις για επικείμενη χερσαία επίθεση στη ΒΑ Συρία και προσπαθούμε να αποκλιμακώσουμε”.

“Ενθαρρύνουμε όλους να απέχουν από κινήεις που θα φέρουν κλιμάκωση. Η εκστρατεία εναντίον του ISIS δεν έχει τελειώσει και η μάχη παραμένει δύσκολη. Εργαζόμαστε μαζί με τις δυνάμεις SDF για μια νέα επίθεση κατά του ISIS στον Ευφράτη” ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Sean Robertson.

Δείτε εικόνες και βίντεο

Ερντογάν: “Είμαστε έτοιμοι”

Αντεπίθεση από YPG

pronews.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*