15:37 - 31/10/2018

ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΜΑΖΙ & ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!!!

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Πατριώτες, όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει σ’ αυτή τη δόλια πατρίδα μας, ωστόσο, αυτή η κατάντια της Δημόσιας υγείας δεν πάει άλλο! Τριτοκοσμική χώρα μας κατάντησαν, υπάρχει κυβέρνηση και Υπουργός Υγείας;

Μύρια τα προβλήματα και διπλός Γολγοθάς για ασθενείς και γιατρούς!

Ένα καθημερινό διττό και αέναο δράμα δίχως τέλος, με έναν λαό να προσεύχεται να μη περάσει ποτέ τις πόρτες των νοσοκομείων και από την άλλη να έχουμε επίσης τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να εύχονται κι αυτοί την επόμενη μέρα να ‘ναι λίγοι αυτοί που θα περάσουν τις πόρτες τους, γνωρίζοντας την αδυναμία του συστήματος και τις αντιξοότητες που έχουν να αντιμετωπίσουν, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στη στοιχειώδη κάλυψη των αναγκών τους, σώζοντας τις ζωές των ασθενών τους επιτελώντας το ιερό τους καθήκον!

Αναφερόμαστε στη πλήρη αναλγησία ενός ανύπαρκτου κράτους που το μόνο που γνωρίζει είναι να κάνει μονίμως περικοπές, είτε σε διαγνωστικές εξετάσεις Ζωής – μαγνητικές κι αξονικές τομογραφίες – είτε σε φάρμακα κι αναλώσιμα υλικά πρώτης ανάγκης, αφήνοντας γυμνά και αποδιοργανωμένα όλα τα νοσοκομεία της χώρας ακόμα και με δίχως γιατρούς, όπως επανειλημμένως καταγγέλλουν οι ίδιοι, αφαιρώντας τους το δικαίωμα να σώσουν ζωές, αυτό που είναι ταγμένοι να κάνουν ως επιστήμονες και άνθρωποι και που καθημερινά τους επιτάσσει το καθήκον τους!

Συχνά-πυκνά μας καταγγέλλουν και εμάς αήθεις συμπεριφορές και πράξεις αναλγησίας των αρμοδίων Υπουργών υγείας, που δυστυχώς αυτοί οι κύριοι με περισσή ανευθυνότητα μεταφέρουν το δικό τους βάρος ευθύνης στις πλάτες των ιατρών!
Το βάρος ευθύνης της επιβίωσης χιλιάδων ασθενών, όταν δεν τους παρέχουν καν τη στοιχειώδη κάλυψη των οργανικών θέσεων των επιμελητών που δικαιούνται, αφήνοντας τελικά μόνους τους διευθυντές των κλινικών και δη των σοβαρότερων ειδικοτήτων χωρίς καμιά βοήθεια -αν είναι δυνατόν- φτάνοντας σε σημείο πλέον να μη μπορούν να παρακολουθήσουν την πορεία και την εξέλιξη των ασθενών τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη θεραπεία τους και την επιβίωση τους!!!

Και συγκεκριμένα: Αυτή τη φορά θα αναφερθούμε σε μια χαρακτηριστική περίπτωση που καταδεικνύει όντως την κατάπτωση του όλου συστήματος και την αήθη συμπεριφορά των υπευθύνων του Υ. Υγείας κ. κ. Πολάκη – Ξανθού απέναντι σε ένα αίτημα ευθύνης, ψυχοβόρο και πολυετές του διευθυντού του αιματολογικού τμήματος του Γ. Ν. Πατρών Δ. Ελλάδος ’’Αγ. Ανδρέα’’, του εξαίρετου καθηγητή κ. Π. Ζήκου.

Δυστυχώς, το συγκεκριμένο αυτό τμήμα του νοσοκομείου της Πάτρας που έχει να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη μάστιγα του αιώνα, δίνοντας μάχες για τις ζωές χιλιάδων συμπατριωτών μας, έχει εγκαταλειφθεί στη τύχη του, στα χέρια ενός και μόνο γιατρού του κ. Π. Ζήκου, ο οποίος είναι μονίμως “τρελαμένος”, πασχίζοντας κάθε μέρα να κρατήσει τις ισορροπίες, όταν τα τελευταία χρόνια αιτείται την επαναφορά των δυο συνεργατών του επιμελητριών, που για τους δικούς τους λόγους η κάθε μια από αυτές δεν έχουν επιστρέψει ακόμα στις θέσεις τους ως θα ‘πρεπε με ευθύνη των Υπουργών, αλλά και δεν αντικαταστάθηκαν έως σήμερα με αντίστοιχους άλλους επιστήμονες για να μπορεί η κλινική να λειτουργεί σωστά και να επιτελεί το κοινωνικό της έργο!

Φυσικά όλο αυτό είναι κάτι που δεν τιμά τους Υπουργούς μας καθώς τίθενται ερωτηματικά που έως σήμερα εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα σε σχέση με τις αποφάσεις τους, αλλά και που εμείς φυσικά για δεοντολογικούς λόγους δεν μπορούμε να αναφερθούμε!

Ωστόσο κλείνοντας, παρακαλούμε πολύ τους Υ.Υ. κ.κ. Πολάκη και Ξανθό όπως δουν το θέμα άμεσα καλύπτοντας με οποιοδήποτε τρόπο τις δυο υπολειπόμενες οργανικές θέσεις των επιμελητριών της συγκεκριμένης κλινικής του Γ.Ν.Π.
Το θέμα φυσικά δεν είναι προσωπικό, άπτεται της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου και της ζωής χιλιάδων πολιτών της Δ. Ελλάδος!
Αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα, το βάρος της ευθύνης των απωλειών της ζωής χιλιάδων συνανθρώπων μας θα βαραίνει τους ως άνω δυο υπεύθυνους Υπουργούς και είναι κάτι που δεν πιστεύουμε να το θέλουν και οι ίδιοι! Κύριοι αποδείξτε το!!!

Β. Αναγνώστου
Συγγραφέας- αρθρογράφος
www.manifesto.com.gr

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο θα αποσταλεί και προσωπικά προς τους αρμοδίους Υπουργούς!

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ 10/31/2018 @ Οκτώβριος 31, 2018 3:49 μμ

    Το Θριάσιο ενώ έχει παιδιατρική κλινική δεν έχει παιδοχειρουργο μια από τις βασικές ειδικότητες για παιδιά και σε πολλά νοσοκομεία οι ελλείψεις γιατρών και Νοσηλευτικου προσωπικού είναι πάρα πολλές ας είναι καλά οι καρανικες και οι νοτοπουλες

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*