EKTAKTO: Ξένες δυνάμεις πεζικού εισέβαλαν στη Συρία, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο

Καναδικό ιστολόγιο Global Research
με αποκλειστικές πληροφορίες από την ιστοσελίδα Debka File

8 Φεβρουαρίου 2012

Σύμφωνα με έκτακτο δημοσίευμα της ιστοσελίδας Debka πριν από λίγες ώρες, ειδικές δυνάμεις από Βρετανία και Κατάρ έχουν εισέλθει σε συριακό έδαφος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή ακόμη πρωτοσέλιδο στην ιστοσελίδα, οι ειδικές αυτές δυνάμεις – που θα λειτουργούν σε συνεργασία με τις δυνάμεις των ανταρτών στην πόλη Homs – “δεν έχουν εμπλακεί σε πολεμικές συγκρούσεις” με τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας. Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι μέρος των δυνάμεων αυτών αποτελεί ένα “συμβουλευτικό σώμα σε ζητήματα στρατηγικής”, το οποίο θα ασχολείται με την υποστήριξη των μισθοφόρων ανταρτών στην χρήση συστημάτων επικοινωνιών, καθώς και την οργάνωση της προμήθειας και παράδοσης των όπλων και πυρομαχικών, που προέρχονται ως επί το πλείστον από την Τουρκία. Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης λόγος για αποστολή “ξένων μαχητών”.

Η ιστοσελίδα Debka αναφέρει επίσης ότι “δύο στρατιωτικές αποστολές από ξένες χώρες έχουν οργανώσει τέσσερα κέντρα επιχειρήσεων – στην περιοχή Khaldiya, που …
βρίσκεται βόρεια της Homs, στο Bab Amro στα ανατολικά, και στο Bab Derib Rastan στα βόρεια…”

Στην παρουσία των στρατευμάτων από Βρετανία και Κατάρ αναφέρθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Tayyip Erdogan, όταν παρουσίασε το νέο αυτό σχέδιο στην τουρκική Βουλή, στην Άγκυρα, την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου. Ο Εrdogan αναφέρθηκε στα στρατεύματα από Βρετανία και Κατάρ σαν τις πρώτες ξένες δυνάμεις που θα πρέπει να κατορθώσουν να εισβάλουν στη Συρία, και ανέπτυξε το σχέδιό του, σύμφωνα με το οποίο στρατεύματα που θα προέρχονται από την Τουρκία και κάποιες αραβικές χώρες θα πρέπει να εισβάλουν μυστικά και να κατευθυνθούν προς την πόλη Homs, έχοντας την προστασία αυτών των δύο ξένων δυνάμεων. Στην επόμενη φάση, σύμφωνα πάντα με το σχέδιο Erdogan, οι ίδιες αυτές δυνάμεις θα προωθηθούν σε άλλες πόλεις, που θα αποτελέσουν σημεία ανάφλεξης.

Τα σχέδια των Δυτικών για την αποστολή των βρετανικών και καταριανών στρατευμάτων στην πόλη Homs ήταν επίσης στο επίκεντρο των συνομιλιών που έγιναν στη Δαμασκό, χθες, Τρίτη, μεταξύ του Σύριου προέδρου, Bashar al-Assad, του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Sergei Lavrov, και του επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών (SVR), Mikhail Fradkov. Ανώτεροι αξιωματούχοι της υπηρεσίας πληροφοριών της Συρίας ενημέρωσαν την ρωσική διπλωματική αντιπροσωπεία και αντάλλαξαν δεδομένα και εκτιμήσεις”.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Σύμφωνα με τις πληροφορίες περί μισθοφόρων που εισήλθαν στον Λίβανο, ίσως να βρισκόμαστε μπροστά σε έναν σύγχρονο “Κόλπο των Χοίρων”, όταν οι ΗΠΑ είχαν αποτολμήσει ανακατάληψη της Κούβας χρησιμοποιώντας αντικαθεστωτικούς και ανθρώπους της CIA.

Όμως, προάγγελος της πολεμικής σύρραξης ήταν σίγουρα και η προσπάθεια της Τουρκίας να πάρει πίσω 49 πράκτορές της, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για δράση εντός του Συριακού εδάφους.
Η Δαμασκός και η Άγκυρα είχαν ήδη ξεκινήσει “διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση 49 αξιωματικών των Τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών που δρούσαν στην παρανομία πριν συλληφθούν από τις συριακές αρχές”, μετέδιδε χθες ο τουρκικός ραδιοσταθμός Cham FM, που πρόσκειται στην τουρκική κυβέρνηση.

«Η Συρία έθεσε τρεις προϋποθέσεις για την απελευθέρωσή τους: Την ανταλλαγή των Τούρκων αξιωματικών με μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ASL) που βρίσκονται στο έδαφος της Τουρκίας, να θέσει η Τουρκία τέρμα στη διείσδυση στοιχείων του ASL από το τουρκικό έδαφος προς τη Συρία, και να σταματήσει να εκπαιδεύει τα μέλη του ASL», διευκρίνισε ο Cham FM.

Η Δαμασκός έχει επίσης απαιτήσει «το Ιράν να είναι μάρτυρας της συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών», προσέθεσε η ίδια πηγή. Η βιασύνη όμως των Τούρκων, ήταν ένα σαφές μήνυμα των εξελίξεων…Ειδικές δυνάμεις από την Βρετανία και το Κατάρ βρίσκονται ήδη στο έδαφος της Συρίας και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Homs 162 χλμ από την πρωτεύουσα της χώρας Δαμασκό συντονίζοντας τις επιχειρήσεις των αντιφρονούντων που μάχονται το Στρατό της Συρίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις αυτές δεν έχουν έρθει σε άμεση επαφή με τους στρατιώτες του συριακού Στρατού αλλά διαχειρίζονται το σύστημα ελέγχου και τηλεπικοινωνιών των ανταρτών, και έχουν αναλάβει την παροχή υπηρεσιών λογιστικής υποστήριξης των μονάδων των ανταρτών οι οποίοι
ανεφοδιάζονται από βάσεις που έχουν δημιουργηθεί στην Τουρκία.  
Οι δύο αυτές ομάδες των Βρετανών και των ανδρών των ειδικών δυνάμεων του Κατάρ έχουν ιδρύσει τέσσερα κέντρα υποστήριξης  στην περιοχή της πόλης Homs και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές  Khaldiya, Bab Amro στα ανατολικά και στις περιοχές Bab Derib και Rastan.  Κάθε μία περιοχή έχει πληθυσμό περίπου
250.000 ατόμων. 
Η ιδέα για την παρουσία των ανδρών των ειδικών δυνάμεων από την Βρετανία και τοπ Κατάρ ανήκει στον Tayyip Erdogan και αποσκοπεί στην δημιουργία ενός σε πρώτη φάση ισχυρού σημείου αντίστασης με απώτερο στόχο την αποστολή τουρκο-αραβικών δυνάμεων στην πόλη αυτή και την  αναπαραγωγή του μοντέλου αυτού και σε άλλες πόλεις της Συρίας που ήδη έχουν εξεγερθεί κατά της κυβέρνησης της Συρίας. 
Η επιλογή ατού του σχεδίου από την τουρκική κυβέρνηση ήταν το επόμενο βλήμα μετά την αποτυχία της παλαιότερης πρότασης για την δημιουργία καταυλισμών σύριων προσφύγων και ανταρτών στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Η κυβέρνηση της Συρίας αντιλήφθηκε γρήγορα τα σχέδια του Tayyip Erdogan και απέστειλε ενισχύσεις στα σύνορα μαζί με αντιαεροπορικά συστήματα ενώ είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο για ένα τουρκο-συριακό πόλεμο σε περίπτωση που τα τουρκικά στρατεύματα διέσχιζαν τα σύνορα. 
Πάντως η παρουσία των δυνάμεων από το Κατάρ και την Βρετανία αποτέλεσε μέρος των συζητήσεων  που
είχε ο Ρώσος ΥΠΕΞ Sergei Lavrov, ο διευθυντής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών SVR Mikhail Fradkov με τον πρόεδρο Assad στη Δαμασκό. Από την πλευρά του οι Ρώσοι αναλυτές της SVR παρέδωσαν στους Σύριους ομολόγους τους πληροφορίες για τη παρουσία των ξένων στρατευμάτων στην Συρία και συμφώνησαν να συνεργαστούν την αντιμετώπιση αυτής της νέας εξέλιξης.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί η εμμονή της τουρκικής κυβέρνησης να έχει πρωτεύοντα ρόλο στις εξελίξεις στην Συρία σε σημείο που να επιδιώκει να στείλει άνδρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις στην Συρία υπό την κάλυψη της λαικής εξέγερσης.

Η συγκεκριμένη επιλογή των γειτόνων μας θα πρέπει να προβληματίσει τις ελληνικές αρχές διότι δείχνει για άλλη μία φορά τον τρόπο σκέψης και δράσης της Τουρκίας όσον αφορά τις σχέσεις της με τις γειτονικές της χώρες, που αντιμετωπίζουν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα.
Πρόκειται για την πέμπτη περίπτωση τα τελευταία 50 χρόνια, που η Τουρκία χρησιμοποιεί άνδρες των ειδικών δυνάμεων για να αποσταθεροποιήσουν γειτονικές της χώρες. Για την ιστορία έχουν προηγηθεί η Κύπρος, το Αζερμπαιτζάν, η Ελλάδα, το Ιράκ και τώρα η Συρία.   

http://www.defencenet.gr/
 http://kostasxan.blogspot.com/
http://attikanea.blogspot.com/
http://aorata-gegonota.blogspot.com
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Photobucket

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *