ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

EKΤΑΚΤΟ: Εμπλοκή ΝΑΤΟ με βομβαρδισμό ρωσόφωνων από ρουμανικά μαχητικά αεροσκάφη

· Κατοχικά Νέα

Μαχητικά αεροσκάφη κρούσης, πιθανότατα MiG-21 Lancer της ρουμανικής Αεροπορίας, σύμφωνα με ανακοίνωση των δυνάμεων αυτοάμυνας των ρωσόφωνων απογειώθηκαν από ΝΑΤΟϊκή βάση στη Ρουμανία, αλλά και από έτερη αεροπορική βάση της Μολδαβίας και έπληξαν “μη στρατιωτικούς” στόχους στις επαναστατημένες περιοχές της Ανατολικής Ουρανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των επαναστατών πρόκειται για αεροσκάφη τα οποία δεν έφεραν τα σήματα της Αεροπορίας της Ουκρανίας, αλλά οι πτήσεις τους έχουν αποτυπωθεί από ραντάρ ερεύνης βάσεων της ουκρανικής Αεροπορίας που έχει καταληφθεί από τους επαναστάτες να απογειώνονται από αυτές τις δύο χώρες.

Η ίδια ανακοίνωση που μεταδίδεται από το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Νovarussia, αναφέρει ότι τα μαχητικά αυτά τα χειρίζονταν Ρουμάνοι, Πολωνοί και… Ισραηλινοί πιλότοι.

Το MiG-21 Lancer έχει εκσυγχρονιστεί από τους Ισραηλινούς στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και παραμένει μέχρι σήμερα το βασικό αεροσκάφος της ρουμανικής Αεροπορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις καταγγελίες αυτές των ρωσόφωνων επιβεβαιώνει ο Καναδός δημοσιογράφος Geoffrey West, ο οποίος δήλωσε ότι έχει παρατηρηθεί πως «πολλά στρατιωτικά αεροσκάφη» πετούν πάνω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, έχοντας απογειωθεί από βάσεις του NATO στη Ρουμανία και τη Μολδαβία».

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Είχα πληροφορίες από πολύ συγκεκριμένες πηγές την Πέμπτη το βράδυ ότι μια σειρά αεροπλάνων χωρίς διακριτικά, εισήλθε στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα. Ο συνεργάτης μου παρατήρησε ότι η πρωτοεμφανίστηκαν [άρα και απογειώθηκαν] κοντά στο Βουκουρέστι. Παρατήρησα ότι ήταν κοντά στην τοποθεσία Κισινιόφ της Μολδαβίας».

Τα αεροσκάφη αυτά επιχείρησαν ελιγμούς και πραγματοποίησαν χαμηλή πτήση για να αποφύγουν τα ραντάρ της ρωσικής αεράμυνας στην Κριμαία.

Αν οι πληροφορίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε έχουμε άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην σύγκρουση και συνακόλουθα παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της εθνικής κυριαρχίας κράτους, καθώς και μη εξουσιοδοτημένη χρήση των στρατιωτικών δυνατοτήτων του NATO.

Εξάλλου επισημαίνεται ότι αυτήν την εβδομάδα, δύο ακόμα βομβαρδιστικά Su-25 καταρρίφθηκαν, αφού είχαν προχωρήσει σε ρίψη βομβών λευκού φωσφόρου, σε μια μικρή πόλη ρωσόφωνων στην ανατολική Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν τω μεταξύ, το αμερικανικό καταδρομικό USS Vella Gulf (CG 72) κατέπλευσε, χθες 11 Αυγούστου, στο λιμάνι της Κωστάντζας στη Ρουμανία, σε μια προγραμματισμένη επίσκεψη, όπως σημείωσε το δελτίο τύπου του 6ου Στόλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Η παρουσία του USS Vella Gulf (CG 72)στη Ρουμανία και τη Μαύρη Θάλασσα, επιβεβαιώνει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την ενίσχυση των δεσμών με τους συμμάχους και τους εταίρους του NATO, ενώ εργάζεται προς την κατεύθυνση κοινών στόχων για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή».

Οι Αμερικανοί ναύτες θα συμμετάσχουν σε μπάρμπεκιου με τους ναύτες του ρουμανικού Στόλου, λόγω της σύμπτωσης της άφιξης του αμερικανικού πολεμικού πλοίου με την Ημέρα του Ρουμανικού Ναυτικού.

Ο κυβερνήτης του καταδρομικού, Robert Katz, επεσήμανε ότι είναι η δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα που το σκάφος επισκέπτεται το λιμάνι της Κωστάντζας και αυτό επιβεβαιώνει τη δέσμευση των ΗΠΑ για την συλλογική ασφάλεια των συμμάχων του NATO.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνουν και οι ίδιοι… “μπάρμπεκιου” από τους Σοβιετικούς, όπως έγιναν 1 εκατ. συμπατριώτες τους στον Β’ ΠΠ, όταν είχαν την ατυχή έμπνευση να συνταχθούν με τη ναζιστική Γερμανία και να εισβάλλουν στη Σοβιετική Ένωση.

defencenet

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πετρελαιοφόρα και εμπορικά πλοία στη θάλασσα - εικόνα αρχείου. Φωτογραφία Sohan Rayguru / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

OPEC+: Παγώνει την παραγωγή πετρελαίου για τον Οκτώβριο – Το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ αλλάζουν την παγκόσμια αγορά

Κάλπη εκλογών στη Γερμανία - εικόνα αρχείου, Mika Baumeister / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ιστορική νίκη της AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ – Πολιτικός σεισμός στην καρδιά της Ευρώπης

Διυλιστήριο πετρελαίου - εικόνα αρχείου. Φωτογραφία Maksym Kaharlytskyi / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

OPEC+: Παγώνει την παραγωγή πετρελαίου για τον Οκτώβριο – Ο πόλεμος στο Ιράν αλλάζει τους κανόνες της αγοράς

3 απαντήσεις στο “EKΤΑΚΤΟ: Εμπλοκή ΝΑΤΟ με βομβαρδισμό ρωσόφωνων από ρουμανικά μαχητικά αεροσκάφη”

  1. Οταν τραβηχτουν οι πρεσβειες Ελλάδας – Τουρκιας τοτε θα ξεχυθει η αρκουδα. Ολα ειναι έτοιμα

    ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ

    • Οταν τραβηχτουν οι πρεσβειες Ελλάδας – Τουρκιας τοτε θα ξεχυθει η αρκουδα. Ολα ειναι έτοιμα

      ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά