13:49 - 05/12/2017

«Διακόπτω τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ αν γίνει πρωτεύουσα η Ιερουσαλήμ» ανακοίνωσε ο Ρ.Τ.Ερντογάν

Σε οριστική ρήξη με Ισραήλ και ΗΠΑ είναι αποφασισμένος να έρθει ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν εάν η Ιερουσαλήμ αναγνωριστεί ως επίσημη πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους.

Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan είπε ότι το σχέδιο του Donald Trump να ανακηρύξει την Jerusalem πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι για τους μουσουλμάνους μια «κόκκινη γραμμή» και θα τον ωθήσει να διακόψει κάθε διπλωματική επαφή με την χώρα αυτή.

Ο Erdogan δήλωσε εντός του τουρκικού κοινοβουλίου ότι η απάντηση της χώρας του θα είναι «να πάμε όσο πιο μακριά γίενται και να διακόψουμε τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ»

Είπε μάλιστα ότι θα συγκαλέσει μια συνάντηση των χωρών του Organisation for Islamic Cooperation για να εναντιωθεί σε μια τέτοια κίνηση

Βέβαια θεωρείται πολύ δύσκολο η Αίγυπτος του Α.Σίσι να μην του εναντιωθεί με βέτο στις κινήσεις αυτές.

Η Αίγυπτος μαζί με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο έχει ενταχθεί σε μια τετραμερή συμμαχία εναντίον φυσικά των τουρκικών συμφερόντων

Σημειώνεται ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν πως ίσως ο Ν.Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ αυτήν την εβδομάδα ως αντιστάθμισμα της καθυστέρησης υλοποίησης της προεκλογικής του υπόσχεσης να μετακινήσει την αμερικανική πρεσβεία εκεί.

Μετά όμως ο βασικός σύμβουλός του για την Μέση Ανατολή, ο γαμπρός του Jared Kushner, είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει αποφασίσει ακόμα σχετικά με το θέμα.

Ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου των Παλαιστινίων Mahmoud Abbas είπε ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο «θα διακοπούν όλες οι επαφές»

Ο Majdi Khaldi είπε πως οι ΗΠΑ θα χάσουν κάθε αξιοπιστία ως διαμεσολαβητής στην Μέση Ανατολή

Το Ισραήλ κατέλαβε την ανατολική Ιερουσαλήμ, η οποία είναι ιερός τόπος για Εβραίους, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, το 1967 στον πόλεμο των Έξι Ημερών

Αμέσως την απορρόφησε και την ανακήρυξε ως πρωτεύουσα, μια κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε διεθνώς

Οι Παλαιστίνιοι θέλουν την Ιερουσαλήμ δική τους πρωτεύουσα στο μελλοντικό τους κράτος και η διεθνής κοινότητα θεωρεί ότι το καθεστώς της πόλης θα αποφασισθεί κατόπιν ειρηνευτικών συνομιλιών.

Η Ιερουσαλήμ περιέχει το Ναό του Σολομώντα των Εβραίων αλλά εκεί βρίσκετια και το ιερό μουσουλμανικό τέμενος al Aqsa, ο τρίτος ιερότερος τόπος του Islam

«Κύριε Trump, η Ιερουσαλήμ είναι μια κόκκινη γραμμή για τους Μουσουλμάνους. Είναι παραβίωση του Διεθνούς Δικαίου να πάρετε μια απόφαση που στηρίζει το Ισραήλ ενώ ακόμη η παλαιστινιακή κοινωνία ματώνει» είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

«Προειδοποιώ ότι εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια τότε θα βαθύνουν τα προβλήματα στην περιοχή»

Άμεσα απάντησε ως εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης ο Υπουργός Παιδείας Naftali Bennett, βασικός εταίρος του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu

«Πάντα θα υπάρχει κριτική, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι καλύτερα να έχουμε μια ενωμένη Ιερουσαλήμ από την συμπάθεια του Ερντογάν»

“There will always be those who criticize, but at the end of the day it is better to have a united Jerusalem than Erdogan’s sympathy,” αναφέρει επακριβώς το Reuters

Πάντως η κίνηση των Αμερικανών στην ουσία βοηθάει τον Ρ.Τ.Ερντογάν να «σπάσει» την απομόνωσή του και να παρουσιαστεί ως προστάτης του ισλαμικού κόσμου.

Γνωρίζοντας ότι η Δύση θέλει ακόμα και την ανατροπή του, μπορεί να βερει σαφή στήριξη στα ισλαμικά καθεστώτα τα οποία δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα.

pronews.gr

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 7
    0
    Εδώ κατέχει την μισή Κύπρο παράνομα και δεν τρέχει κάστανο και λέει ότι θα διακόψει, ο μουλωχτός Σιωνιστής Σουλτάνος, τις σχέσεις με το Ισραήλ και κάτι έγινε …

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί