in ,

Creep: Eφαρμογή παρακολουθεί τους χρήστες του διαδικτύου

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Μία «ανατριχιαστική» εφαρμογή που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το διαδίκτυο, δημιούργησε Ελληνας προγραμματιστής. Ο Ιωάννης Κακκαβάς, υπογράφει το «Creep» το οποίο κυριολεκτικά παρακολουθεί τις κινήσεις των χρηστών του διαδικτύου.

Ακολουθώντας τη λογική της εφαρμογής HighLight, το Creep του Ιωάννη Κακαβα πάει την «κοινωνική έρευνα» ένα βήμα παραπέρα, αφού μπορεί να συγκεντρώνει όλες τις δημόσιες πληροφορίες σχετικά με ένα άτομο που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο και όλα τα check-in που έχει κάνει στον χάρτη. Σύμφωνα με τον Κακαβά, ένας από τους στόχους του για τη δημιουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής, ήταν να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής του ατόμου.

«Οι αναφορές του Creep στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα blogs και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι κατάφεραν να περάσουν το μήνυμα», αναφέρει ο ίδιος ο Κακαβας σε ανάρτησή του. «Δεν έχω στατιστικά, αλλά πιστεύω ότι ήταν ένας καλός τρόπος να πάρουν οι άνθρωποι τη διαδικτυακή και την ιδιωτική ζωή τους λίγο πιο σοβαρά» προσθέτει

πηγη

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
  1. Δηλαδή αν εγώ βρώ και σκοτώσω το κ. Κακκαβά επειδή δεν μου αρέσει το ρουφιανιλίκι, θα επικαλεστώ ότι με αυτό το φόβητρο κρατάω μακριά από παρόμοιες πράξεις κάθε πιθανό συνεχιστή του έργου του?
    Δηλαδή κάνω φόνο για τον παραδειγματισμό και την ευαισθητοποίηση των προγραμματιστών που πιθανόν να παρεκτραπούν και να τους κατέβει η ιδέα να ασχοληθούν με τις ιδιωτικές μου κινήσεις στο διαδίκτυο.
    Μπορεί και να το κερδίσω το δικαστήριο τελικά, διότι και οι δικαστές χρησιμοποιούν διαδίκτυο…

    Αριστοφάνης από το Bahrain (ελλ. Τύλος).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Για να σπάσεις τις αλυσίδες σου, πρέπει να γίνεις εκείνος που κάποτε ήσουν…

Σχεδιάζουν παγκόσμιες τεχνητές κρίσεις καταστροφών