ΑΤΖΕΝΤΑ 21: ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΟΠΟΜΠΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΑΤΖΕΝΤΑ 21: ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΟΠΟΜΠΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Ο πρώην επικεφαλής του Κτηματολογίου στην Βρετανία, και τα συνδικάτα, εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο – ιδιωτικές επιχειρήσεις να έχουν λόγο στη χορήγηση δικαιωμάτων γης.

Το Κτηματολόγιο σε κάθε χώρα καταγράφει την ιδιοκτησία της γης και των ακινήτων όπως στην προκειμένη περίπτωση της Αγγλία και της Ουαλίας, και αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς την ιδιωτικοποίηση, σε μια κίνηση που θα δώσει στις ιδιωτικές εταιρείες λόγο στην παραχώρηση δικαιωμάτων γης, σύμφωνα με τα πρακτικά που διέρρευσαν από μια συνάντηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Παρακάτω θα δούμε ποιές μπορεί να είναι αυτές οι ιδιωτικές εταιρείες.

Στην Ελλάδα, συνέβη το ίδιο με το ξεπούλημα του Κτηματολογίου σε ιδιωτικές εταιρείες όπου πάγωσε το 2012, και έπεται να υλοποιηθεί οσονούπω.

Το κτηματολόγιο έχει έσοδα, με προοπτική αύξησης και η εμπλοκή στρατηγικού επενδυτή σημαίνει εκχώρηση δημοσίων εσόδων σε ιδιώτες.

Το Εθνικό κτηματολόγιο διαχειρίζεται προσωπικά δεδομένα για την περιουσία των Ελλήνων πολιτών, γνωρίζει την ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, εγγυάται τις συναλλαγές γης και εισπράττει τα έσοδα από αυτές. Σε κάθε χώρα φέρει την εγγύηση και τη σφραγίδα του Δημοσίου και υπηρετεί τους πολίτες και το Κράτος.

Μοναδικός μέτοχος της ΕΚΧΑ Α.Ε. είναι το Ελληνικό Δημόσιο και η εταιρία εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δηλαδή την Ατζέντα 21, που έχουμε αναφέρει πολλές φορές από το μπλόγκ Αθέατη γνώση.

Οποιαδήποτε κίνηση υπάρξει μακριά από το δημόσιο έλεγχο θα θέσει σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη που έχουν οι αγοραστές στην υπηρεσία, η οποία χρεώνει τέλη για ορισμένους ελέγχους σχετικά με το ποιος είναι ιδιοκτήτης της γης – οπότε, μετά το ξεπούλημα οι ιδιωτικές εταιρείες θα έχουν λόγο στην παραχώρηση δικαιωμάτων γης.

Το σχέδιο τους για την Ελλάδα όπως θα δείτε στο άμεσο μέλλον – αν και ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα το ξεπάγωμα για ξεπούλημα του Εθνικού Κτηματολογίου, είναι να ξεπουληθεί μέρος του – και μετέπειτα ολόκληρο σε ιδιωτικές εταιρείες, που προφανώς είναι προάγγελοι της επερχόμενης Μητρικής Εταιρείας (Mother Co.) που θα έχει στην κατοχή της τα πάντα.

Η τεράστια μητρική εταιρία MOTHER COMPANY (Γιατίκαι πως ζουν ανάμεσά μας τόμος 27) θα αναλάβει να αγοράσει όλα τα χρέη όλων των κρατών, και όλα θα ανήκουν σε αυτή την εταιρεία, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο υιός της ανομίας.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *