Aναπόφευκτος ο πόλεμος στη Συρία γράφει η ρωσική εφημερίδα Pravda.

Η κατάσταση στη Συρία και γύρω από αυτή γίνεται ολοένα και πιο ασταθείς. Μετά τις κυρώσεις που επιβάλλονται από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, την Τουρκία και τον Σύνδεσμο των Αραβικών Κρατών (LAS), τα ένοπλα αποσπάσματα των μισθοφόρων από τη Λιβύη έχουν τεθεί σε χρήση. Τα στρατεύματα της Λιβύης πρώην αντάρτες είναι έτοιμοι να ενταχθούν στην ένοπλους αντάρτες του «Ελεύθερου συριακού στρατού.» 
 
 
Στις 29 Νοεμβρίου αραβική ιστοσελίδα «Al-Rai Al-Arabi» ανέφερε ότι περίπου 600 εθελοντές της Λιβύης, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ήρθε στη Συρία μέσω Τουρκίας. Η ιστοσελίδα ανέφερε έναν εκπρόσωπο της σημερινής ηγεσίας της Λιβύης ως πηγή του. Για να κυριολεκτήσουμε, αυτό δύσκολα μπορεί να προκαλέσει έκπληξη.                    Το τρέχων Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο (TNC) αναγνώρισε για πρώτη φορά το Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας ως «το μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο» του συριακού λαού. 
 
 
Η «Ελεύθερια του συριακού στρατού» κατά κάποιο τρόπο είναι ένας κλώνος των  Λιβυκών ανταρτών. Ιδρύθηκε στις περιοχές των συνόρων με την Τουρκία από  λιποτάκτες του συριακού στρατού. Είχαν συχνές συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις. Την περασμένη εβδομάδα, επιτέθηκαν σε κτίρια της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας , αλλά δεν ήταν σε θέση να τα αξιοποιήσουν. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, η Τουρκία και η Λιβύη έχουν ήδη μια σειρά από ομιλίες σχετικά με την προμήθεια των συριακών ανταρτών και των εθελοντών με τα όπλα. Τώρα φαίνεται ότι οι πρώτοι «καλοθελητές» από τη Λιβύη έχουν φτάσει. 
 

 

Η εμφάνιση των εθελοντών και μόνο λέει ότι το σενάριο της ισχύος για την ανατροπή της σημερινής ηγεσίας της Συρίας, είναι πολύ πιθανό. Πώς τα γεγονότα στη χώρα θα εξελιχτούν; Ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και διευθυντής του Κέντρου για τη στρατιωτική Forecasting Ανατόλι Tsyganok μιλήσε για αυτό σε συνέντευξή του στο «Pravda.Ru».
«Το πρώτο πιθανό σενάριο είναι ότι ο στρατός θα αποκαταστήσει την τάξη, όπως συνέβη στην Αίγυπτο. Με ποιούς θα διαπραγματευτεί η συριακή κυβέρνηση; Δεν θα διαπραγματευτεί με το λεγόμενο Μεταβατικό Συμβούλιο που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Παρεμπιπτόντως, στη Συρία σχεδόν 115 αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την αλ-Άσαντ της αντιπολίτευσης. Γιατί η Δύση  δεν το αναφέρει αυτό; 
 
 
Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό της βίας. Είτε η Σαουδική Αραβία ή το ΝΑΤΟ θα προκαλέσει χτυπήματα στο Συρία. Αν συμβεί αυτό, πιθανότατα, θα είναι από τη Σαουδική Αραβία.
Για την Τουρκία που φαίνεται να είναι στην πρωτοπορία των αντιπάλων του Assad το σενάριο πολέμου δεν είναι συμφέρον. Εάν αυτό συμβεί,  η επικράτειά της θα μπορούσε να πλημμυρίσει από χιλιάδες πρόσφυγες, περιλαμβανομένων των εθνικών Κούρδων που θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην Τουρκία.
 
 
 
Υπάρχει επίσης ότι  το Ισραήλ  αγωνίστηκε με τη Συρία τέσσερις φορές. Σήμερα, ωστόσο, δεν υπάρχει ειρήνη στα επίδικα Υψώματα του Γκολάν. Για το Ισραήλ το πιο σημαντικό πράγμα είναι η απουσία των απειλών. Για παράδειγμα, το όπλο από τον πόλεμο Λιβύη έφτασε γρήγορα στη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ δεν χρειάζεται αυτόν τον πόλεμο.
Το τρίτο σενάριο υποθέτει παρέμβαση του Ιράν με την οποία Bashar al-Assad υπέγραψαν μια συνθήκη της αμοιβαίας συνδρομής το 2009. Μονάδες [της Ισλαμικής ]των φρουρών της επανάστασης (IRGC) μπορούν να μεταφερθούν στη Συρία. Εάν το Ιράν χάσει τη Συρία, η πιθανότητα επίθεσης στο Ιράν από το ΝΑΤΟ θα αυξηθούν δραστικά. 
 
 
 
Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ corfiatiko.blogspot.com

eleftheriskepsii

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...