48 παραβιάσεις μέσα σε 72 ώρες των εθνικών συνόρων στο Αιγαίο από την τουρκική Αεροπορία!

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ «ΘΕΡΜΟ» ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ…

48 παραβιάσεις μέσα σε 72 ώρες των εθνικών συνόρων στο Αιγαίο από την τουρκική Αεροπορία!

Τουρκική φρενίτιδα παραβιάσεων των εναέριων συνόρων μας καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες με το ερώτημα «Πού το πάει τοτουρκικό Γενικό Επιτελείο;» να κυριαρχεί στις συζητήσεις των επιτελών του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΑ.

Συνολικά είχαμε 48 (!) τουρκικές παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από δεκάδες τουρκικά μαχητικά και αεροσκάφη ηλεκτρονικής επιτήρησης CN-235 και ανάλογα περιστατικά παραβιάσεων των Εθνικών Χωρικών Υδάτων είχαμε και στην θάλασσα.

Συγκεκριμένα την Τρίτη είχαμε 15 παραβιάσεις των εναέριων αυνόρων μας, χθες Πέμπτη, 18 παραβιάσεις και σήμερα 15 παραβιάσεις.

Και όλα αυτά σε μία εποχή που και οι δύο πλευράς του Αιγαίου κατακλύζονται από τουρίστες και ελλοχεύει ο κίνυδνος κάποιου ατυχήματος, έστω και αν τα ελληνικά μαχητικά τηρούν την πάγια εντολή που έχει δοθεί από την κυβέρνηση να μην πλησιάζουν για αναχαιτίσεις τα τουρκικά μαχητικά σε απόσταση μικρότερη το ενός μiλίου.

Σήμερα υπήρξε ιδιαίτερη δραστηριότητα σε μια περιοχή που εκτείνεται από την Σάμο μέχρι την Κρήτη, από 6 τουρκικά μαχητικά που είχαν εξορμήσει από τις βάσεις της Μπαντίρμα και του Μπαλίκεσιρ μαζί με ένα αεροσκάφος CN-235.

Δύο ελληνικά μαχητικά F-16 προχώρησαν σε «εικονική» αναχαίτισή τους, σήμερα (χαρακτηριστικό είναι ότι το τουρκικό Γενικό Επιτελείο αναφέρεται σε «παρενοχλήσεις από ελληνικά μαχητικά») αλλά απ’ότι φαίνεται θα έχουμε ιδιαίτερα «θερμό» φθινόπωρο και χειμώνα, καθώς νη περιρέσουσα κατάσταση ευνοεί τους τουρκικούς τυχοδιωκτισμούς…

defencenet.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

One thought on “48 παραβιάσεις μέσα σε 72 ώρες των εθνικών συνόρων στο Αιγαίο από την τουρκική Αεροπορία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *