in

4 καθημερινά πράγματα που μπορούν να αλλάξουν το DNA μας

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το «γονίδιο της αλλεργίας» και είναι πεπεισμένοι, ότι τελικά οι αλλεργίες είναι μία γενετική ανωμαλία που μπορεί να μεταλλαχθεί. Βάσει αυτής της λογικής, οι έρευνες προχώρησαν για να καταλήξουν στο συμπέρασμα, ότι… τα ανθρώπινα γονίδια δεν είναι στατικά.

Στην πραγματικότητα τα γονίδια μπορούν και όντως αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου. Ο τρόπος ζωής και οι ποικίλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν να μεταλλάξουν και να καταστρέψουν το DNA. Αυτή η διαδικασία περνά από γενιά σε γενιά, αλλάζοντας τα δεδομένα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Η αλήθεια είναι ότι μία σειρά από καθημερινά πράγματα έχουν ήδη επηρεάσει το ανθρώπινο DNA. Σε μερικά από αυτά μάλιστα είμαστε εκτεθειμένοι 24 ώρες το 24ωρο.

Ακτινοβολία κινητού τηλεφώνου

Επί χρόνια οι επιστήμονες επιμένουν, ότι η ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα έχει αλλάξει τη μορφή του ανθρώπινου DNA. Αρκετές έρευνες το έχουν αποδείξει, αλλά όλοι επιμένουμε να κρατάμε ακόμα το ακουστικό «κολλημένο» στο αυτί, παρά το γεγονός, ότι η τεχνολογία έχει προνοήσει, προσφέροντας τα handsfree.

Πολλά ασύρματα ακουστικά ωστόσο, μεγεθύνουν την ακτινοβολία προς τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να είναι απλά μια κακή επιλογή. Μία λύση είναι τα…φύκια, τα οποία ως γνωστόν μπορούν να «τραβήξουν» τη ραδιενέργεια από το σώμα, αλλά σίγουρα η λύση αυτή είναι ανέφικτη σε καθημερινή βάση. Άρα, αυτό που τουλάχιστον πρέπει να κάνετε είναι να αποφεύγετε τις πολλές συνομιλίες με το κινητό σας τηλέφωνο και όταν το κάνετε να θυμάστε να χρησιμοποιείτε πάντα handsfree.

Εντομοκτόνα και λιπάσματα

Ένας ακόμα εχθρός του DNA είναι τα εντομοκτόνα και τα λιπάσματα, τα οποία μάλιστα ο σύγχρονος άνθρωπος καταναλώνει στο..γεύμα του. Ακόμα και αν είστε οπαδός των οργανικών προϊόντων, η αλήθεια είναι ότι δε μπορείτε να το αποφύγετε.

Στους συχνούς ψεκασμούς για παράδειγμα που γίνονται, προκειμένου να εξοντωθούν τα κουνούπια και άλλα έντομα, χρησιμοποιούνται χημικά εντομοκτόνα, που είναι επιζήμια όχι μόνο για την υγεία, αλλά και για το DNA. Το ίδιο συμβαίνει και με τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία επιδέχονται διάφορες διαδικασίες επιτάχυνσης της ωρίμανσής του, φυσικά με ειδικά λιπάσματα, τα οποία συμβάλλουν στη μετάλλαξη του DNA. Μία καλή επιλογή είναι τα βιολογικά προϊόντα, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να μας προστατεύσουν πλήρως από τη διαδικασία «μετάλλαξης».

Πλαστικό

Ένας από τους σημαντικότερους εχθρούς του DNA είναι το πλαστικό. Εάν σκέφτεστε όμως, ότι δεν είναι τόσο επικίνδυνο, καθώς δεν το «καταναλώνετε», τότε ίσως πρέπει να αναλογιστείτε ότι τα τρόφιμα, που είναι τυλιγμένα με πλαστικό, έχουν την ιδιότητα να απορροφούν το υλικό, με αποτέλεσμα αυτό να εισχωρεί μέσα στις τροφές.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα της καθηγήτριας, Dr. Sherry Rogers, ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να «απορροφήσει» μόνο από τα τρόφιμα, που είναι συσκευασμένα με πλαστικό, περίπου 210 μικρογραμμάρια τη μέρα per day. Μάλιστα, το πλαστικό είναι από τους κύριους υπόπτους για διάφορες μορφές καρκίνου.

Στρες

Ένας «ύπουλος» εχθρός του DNA είναι το στρες και ο πιο εύκολος τρόπος για να εμποδίσετε τις αλλαγές, που επιφέρει στον οργανισμό είναι να το μειώσετε. Η κατανάλωση αντιοξειδωτικών και πολυφαινόλων, ενεργούν δραστικά υπέρ του ανθρώπου, εμποδίζοντας τη δημιουργία ελεύθερων ριζών στον οργανισμό.

Μία διατροφή πλούσια σε σκουρόχρωμα φρούτα και λαχανικά, καθώς και το πράσινο τσάι λειτουργούν σημαντικά υπέρ του ανθρώπινου οργανισμού, μιας και διαθέτουν αντιοξειδωτικά συστατικά και πολυφαινόλες, που βοηθούν στην καλύτερη υγεία και τη διατήρηση του …DNA.

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

ΚΟΙΝΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΣΕ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

ΔΕΙΤΕ: Το Λασίθι αυτονομείται από την Ελλάδα και μετονομάζεται σε… Λασιθιστάν