24ωρη πανελλαδική απεργία την Παρασκευή

Φωτογραφία αρχείου

Η Επιτροπή του Π.Α.ΜΕ. στο ΥΠΠΟ καλεί όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Παρασκευής 20 Μαρτίου 2015 ενάντια στην απλήρωτη εργασία.

Ειδικά στο Ηράκλειο καλούμε όλους τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν δυναμικά έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στις 11:00 π.μ.

Μετά τις ανακοινώσεις, που κυκλοφορούσαν εδώ και εβδομάδες από διάφορα σωματεία εκτάκτων, ότι όλα θα λυθούν άμεσα, αλλά και την άρνηση να συνεδριάσουν τα ΔΣ για το θέμα, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία προκήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Η ζωή απέδειξε αυτό που φωνάζουμε εδώ και καιρό, ότι δηλαδή τα προβλήματα δεν λύνονται με δημόσιες σχέσεις, με συναντήσεις με υπουργούς, γραμματείς και φαρισαίους, με παραγοντιλίκι και επίδειξη εργατοπατερισμού αλλά με την πάλη των εργαζομένων.

Οι πλειοψηφίες στα περισσότερα σωματεία του ΥΠΠΟ φάνηκαν κατώτερες των περιστάσεων. Ακόμα και την απεργία που οι ίδιοι προκήρυξαν, κάτω από την πίεση της αγανάκτησης των εργαζομένων και των οξυμένων προβλημάτων, την σαμποτάρουν αφού δεν παίρνουν κανένα μέτρο για να έχει επιτυχία.

Δεν προχώρησαν έγκαιρα σε Γενικές Συνελεύσεις, όπως ζητάμε εδώ και καιρό, για να συζητήσουμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι, να αποφασίσουμε συλλογικά και να μπορέσουμε οργανωμένα να δώσουμε την απεργιακή μάχη. Πηγαίνουν κόντρα στις ανάγκες και τις διαθέσεις των εργαζομένων. Καλλιεργούν την αναμονή, τη μοιρολατρία και την λογική της ανάθεσης.

Συνάδελφοι,

Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να υπάρξει αντίδραση των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα. Η φωνή μας να φτάσει παντού. Όλοι οι συμβασιούχοι, είτε πληρωμένοι είτε απλήρωτοι να απεργήσουμε μαζικά.

Καμία ανοχή, καμία υπομονή. Πληρωμή εδώ και τώρα. Οργανωνόμαστε, παλεύουμε, διεκδικούμε!

Μας αφορά όλους. Απαιτούμε ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια, να μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας.

Συνάδελφοι,

Το θέμα της απλήρωτης εργασίας είναι βασικό αλλά δεν είναι άσχετο με ένα σωρό άλλα ζητήματα. Και η απεργιακή μάχη δεν μπορεί να έχει μόνο ένα αίτημα, ξεκομμένο από τη συνολική κατάσταση που βιώνουμε. Έτσι, την Παρασκευή απεργούμε για όλα τα δίκαια αιτήματά μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας. Καμία καθυστέρηση. Το ζήτημα για εμάς δε λύνεται με λόγια και υποσχέσεις, θα λυθεί όταν μπουν τα χρήματα στο λογαριασμό μας.

Σταθερή πληρωμή στις 3 πρώτες μέρες κάθε μήνα.

Καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος σε όσους δουλεύουν σε ανασκαφές, εργοτάξια, αποθήκες, εργαστήρια συντήρησης ανεξαρτήτου ειδικότητας και σχέσης εργασίας.

Μεταφορά του προσωπικού με ευθύνη της Υπηρεσίας σε όσους χώρους βρίσκονται εκτός αστικής συγκοινωνίας.

Προσμέτρηση των μεταπτυχιακών/διδακτορικών στη μισθολογική εξέλιξή μας.

Προσμέτρηση στη μισθολογική εξέλιξη όλης της προϋπηρεσίας, από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Κατάργηση των περιορισμών του 60μηνου.

Η ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων αποτελούν στην άρση των αδικιών που βιώνουμε εδώ και χρόνια. Το πραγματικό πρόβλημα όμως είναι η ομηρία μας με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Όπως δεν υπάρχει μισή ζωή έτσι δεν μπορεί να υπάρχει και μισή δουλειά.

Βασικό αίτημά μας είναι:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Τέλος στην ομηρία των συμβάσεων, της ενοικίασης από ΜΚΟ, των εργολαβιών, των κατάπτυστων Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.

Η απουσία αυτού του αιτήματος από τις ανακοινώσεις ομοσπονδίας και σωματείων, έστω και ως σύνθημα, δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν επιδιώκουν τίποτε περισσότερο από τα ελάχιστα ψίχουλα που μας πετάνε, όποτε τα πετάνε, η συγκυβέρνηση, η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο.

Συμφωνούν μαζί τους ότι δεν είναι ρεαλιστικό να ζητάμε σταθερή δουλειά για να βάλλουμε τη ζωή μας σε τάξη. Άρα συμφωνούν ότι ρεαλιστικό είναι αυτό που ζούμε, δηλ. να είμαστε μισοεργαζόμενοι – μισοάνεργοι. Θέλουν να μας καταδικάσουν στην μιζέρια. Αυτό είναι όντως ρεαλιστικό, αλλά όχι για εμάς και τις ανάγκες μας αλλά για τα κέρδη των επιχειρηματιών και τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητάς τους.

Δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απαντήσουν με την μαζική και μαχητική συμμετοχή τους στην απεργία ως πρώτο βήμα στον αγώνα μας για καλύτερη ζωή, για τη ζωή που μας αξίζει.

Προσπερνάμε τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιό και νεόκοπο «αριστερό» ή «ανεξάρτητο». Βροντοφωνάζουμε:

Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα!

Απαιτούμε την ανάκτηση των απωλειών μας από την κρίση και μόνιμη λύση στο πρόβλημα με προσλήψεις και μαζική στελέχωση όλων των υπηρεσιών, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

ΠΗΓΗ

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

One thought on “24ωρη πανελλαδική απεργία την Παρασκευή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *