Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:19 - 24/09/2011

“Αριστερισμός”, παιδική ασθένεια του αγώνα κατά του Μνημονίου

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Μερίδα του διαδικτύου και αρκετοί σχολιαστές κι εδώ καλλιεργούν επίμονα τον τελευταίο καιρό την εντύπωση ότι ο λαός βρίσκεται στα κάγκελα, η οργή ξεχειλίζει στους δρόμους και να ετοιμάζουμε όπλα παλάσκες επειδή όπου νάναι επίκειται λαϊκή εξέγερση.
Στην ίδια βάση ακολουθεί και η κριτική των ίδιων κύκλων στον Σαμαρά. “Τι κάνει επιτέλους;”. “Γιατί δεν βγαίνει στους δρόμους με τον λαό;”.

Αφού επισημάνω ότι δεν βλέπω να απευθύνονται παρόμοια επαναστατικά καλέσματα στο ΚΚΕ, ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ή τον …. ΛΑΟΣ είναι νομίζω χρήσιμο να αποτυπώσουμε την πραγματική κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα και να βγάλουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα. Επειδή το χειρότερο που μπορεί να πάθει ένα κίνημα είναι η καλλιέργεια ανεδαφικών προσδοκιών, η απογοήτευση και η πρόωρη αποστράτευση.


Ο λαός λοιπόν δεν βρίσκεται ακόμα ούτε σε επαναστατική κατάσταση, ούτε είναι έτοιμος να εξεγερθεί. Μπορεί να γίνει αυτό αναμφισβήτητα κάποια στιγμή στο μέλλον, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν υπάρξει διέξοδος, αλλά η στιγμή αυτή δεν είναι τώρα. Ο λαός είναι σήμερα παγωμένος, φοβισμένος, απελπισμένος και περισσότερο αναπτύσσονται φαινόμενα ατομισμού, παρά ομαδικότητας και οργανωμένης αντίστασης.

Εύχομαι το κίνημα “δεν πληρώνω” να εξελιχθεί σε ένα πραγματικό κίνημα αποτροπής των δυσβάστακτων χαρατσιών στον λαό. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για να το κάνει αυτό είναι να αποφύγει τις “παιδικές ασθένειες” του κινήματος των “Αγανακτισμένων” που, δυστυχώς, το εξαφάνισαν μέχρι στιγμής.


Είναι εύκολο να ρίχνουμε την ευθύνη μόνο στα ΜΑΤ του Παπουτσή. Και να μην μιλάμε για τους “απελπισμένους μικροαστούς” που την είδαν λαϊκοί ηγέτες και οδήγησαν χιλιάδες λαού σε μια άκαιρη μετωπική αντιπαράθεση, που έδωσε την ευκαιρία στους πραιτοριανούς του συστήματος να συντρίψουν ένα κίνημα που έδωσε μεγάλες ελπίδες στον λαό.


Και είμαι σίγουρος, ότι αυτοί που περιφέρονται σήμερα στο διαδίκτυο καλώντας μας να βγούμε στους δρόμους, είναι οι ίδιοι που στην αρχή των Αγανακτισμένων τους έλεγαν “προβοκάτορες” και “εξτρεμιστές”. Και θυμηθείτε ποια ήταν η δική μας στάση για να κρίνουμε όλοι ποιοι διατηρούν την λογική τους και ποιοί όχι.


Θα επισημάνω επίσης δυο πρόσφατα και χαρακτηριστικά περιστατικά, με κίνδυνο να υποστούμε τις γνωστές διαδικτυακές επιθέσεις:


Προγραμματίστηκε χθες μια συγκέντρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ όπου δημόσιοι υπάλληλοι θα έκαιγαν αποδείξεις της ΔΕΗ στο κέντρο της Αθήνας. Μόνο που ξεχάσαν να τους πουν ότι την ώρα που προγραμματίστηκε η συγκέντρωση, το κέντρο ήταν αποκλεισμένο και δεν μπορούσε να κουνηθεί κανείς. Τελικά την παράσταση έσωσαν οι …φοιτητές, αλλά το διαδίκτυο βούιζε από την “εξέγερση” στο κέντρο της Αθήνας, ή τα δέκα άτομα που πήγαν να αποκλείσουν το σπίτι του πρωθυπουργού.


Όσο για το ΚΚΕ καλά κάνει και πανηγυρίζει για τον τηλεοπτικό θρίαμβο της κ. Κανέλλη. Όσοι όμως από τους οπαδούς του διαθέτουν κριτική σκέψη ας σκεφθούν πόσο life style είναι παρόμοιες πρακτικές και ποια ακριβώς ήταν η στάση του ΚΚΕ επί εποχής Αγανακτισμένων. Τους στήριξε; Τους βοήθησε με την τεράστια πείρα του; Τους σαμποτάρισε;


Και φυσικά δεν είναι “λαϊκή αντίσταση” τα δήθεν αυθόρμητα γιαουρτώματα και το κράξιμο πολιτικών. Είμαι επίσης σίγουρος ότι όταν θα έρθουν τα αυθεντικά γιαουρτώματα και οι αυθεντικές εξεγέρσεις, όσοι τα οργανώνουν σήμερα “αυθορμήτως” δεν θα ξέρουν από που να φύγουν για να διασωθούν, όπως τότε στο Πολυτεχνείο που μας έλεγαν ότι είναι “προβοκάτσια”.


Ποιός είναι ο στόχος; Να γιαουρτωθούν όσοι περιδεείς πολιτικοί δεν το υπέστησαν ακόμα;Να τους σπάσουμε όλους στο ξύλο; Να αρχίσουμε μετά να καίμε όσες στάσεις λεωφορείων, τράπεζες και κάδοι απορριμμάτων απέμειναν από την προηγούμενη φορά; Ή να φοβηθούν οι μικροαστοί και να μην σηκωθούν από την πολυθρόνα τους; Αυτό δεν έγινε στο τέλος του κινήματος των Αγανακτισμένων; Ο κόσμος είχε κατεβεί τότε στους δρόμους. Αλλά, η κρίση τoυ συστήματος εκτονώθηκε, σε επίπεδο πετροπόλεμου και δακρυγόνων ανάμεσα σε μπάτσους και μπαχαλάκηδες.


Θα υπενθυμίσω εδώ κάτι που έγραψε κάποτε ο TopGunZ: Πολλοί περιμένουνε ο Σαμαράς να κατέβει στους δρόμους κραδαίνοντας τσεκούρι και φτύνοντας θειάφι. Δεν είναι αυτός όμως ο ρόλος που του επιφυλάσσει η Ιστορία. Οι νοικοκυραίοι, οι κουτσά στραβά βολεμένοι, οι κατά φαντασίαν εκ του συστήματος ευνοημένοι, οι μπουκωμένοι με σοσιαλιστικό μάρκετινγκ δεν χαμπαριάζουν από τσεκούρι και θειάφι.Το μηντιακό τσεκούρι και το κομματικό θειάφι τους έχουνε λοβοτομήσει, ιδεολογικά ευνουχήσει, πλήρως τυφλώσει. Αυτοί θέλουνε φάρο….Είναι εύκολο ένας απογυμνωμένος αξιακά και πνευματικά άνθρωπος να σαγηνευτεί από τη βία της φωτιάς, αλλά δεν μπορεί εύκολα να τη διαχειριστεί, μπορεί να τον κάψει, να τον τρομάξει και να τρέξει φοβισμένος πίσω στη μιζέρια της υγρής και σκοτεινής ιδιωτίας του. Το καθαρό φως όμως είναι πάντα καθοδηγητής


Οι περιστάσεις απαιτούν λοιπόν ψυχραιμία και καθαρότητα σκέψης (Ιαπετός).


Και ο τόπος χρειάζεται αυτή την στιγμή, περισσότερο από ποτέ: 1) Αλήθεια, 2) Καθαρές προτάσεις, 3) Εκλογές (Arcaeopteryx).


Η μόνη λύση είναι μια νέα κυβέρνηση με ένα σαρωτικό ποσοστό με το οποίο το εκλογικό σώμα θα συμμετάσχει στο νέο σχέδιο σωτηρίας που θα εκπονηθεί. Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για να το πω αλλιώς.


Αυτό δεν αποκλείει τις “κινηματικές διαδικασίες”. Αντιθέτως, πιστεύω ότι οι κινηματικές διαδικασίες που προαναφέραμε, μαζί με την αναζωογόνηση των κινηματικών διαδικασιών που οδήγησαν στην εκλογή Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ πρέπει να συγκλίνουν στον ένα , μοναδικό και κοινό στόχο: την διάλυση του συστήματος ΠΑΣΟΚ για την αναζωογόνηση της Ελλάδας

FactorX

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*